Ynt: Suzuki Vitarada Harareti Kontrolü İçin Yapılması Gerekenler
bu gün de bu konuya hem hareket hemde bereket geldi.. ;D
benim aracım 4wd ön teker ortasında hub yoktur...4 cekere gecmesi için hub kullanmıyorda denilebilir..ama ben manuel hub taktım ne iş yapıyor şehir içinde cok dik bir yerde yarım debriyajla zorlıyacagım zaman 4l vitese takınca önleri iptal edip agır devirle 2L olarak düz duvara tırmandırabiliyorum..
freelander ,rav 4 pek sevmem ama sevenide var kendine göre ..
1850 kg ile suzinin tarihinde yaptıgı en agır ve en koçaman arac bende üstelik motoruda 110 beygir..
bagajım da tüp yok mazotluyum çünki..normal grand x 3 misli bagajım var bana yetmiyor desem kızacaklar şimdik..
motorum turbolu 1750 devirde gıdıklanıp 2500 devirde istediğim torku veriyor..benzinli gibim 4-5 bin devirlere cıkıp bagırttırmam gerekmiyor..
300 dizel mersedes yayınla yükseltme yaptım bu yay 5 kapı grandı ucurur aşırıda sert olur..bende ise aracım altında resmen ciklet gibi çignedi attı taşımadı ..
göçtü.. ??? mersedes 1600 kg miş..
azcıkda fark var yemedi..250 kg..
boluda gecen sene kar üstünde gezeyim dedim ön cok agır olduguna kafayı kara sapladı devekuşu gibi..arkadaşlar cekti cıkardı..
korkudan vinç taktım mecbur.. ;D
benim aracımda tam şase + arazi şanzımanı var..bu şekilde üretilmiş son arac olma özelliği taşıyor..2006 dan sonra şase yok..şanzıman olsa bile..
ben off road yapmıyorum bana 1 metre sudan aracı geçirmek yarım metre camurda yürütmek falan etabı gecmek filan cok zevk vermiyor ben dere ,tepe şelale ,yaylada orda burda gezip piknik yapmayı seviyorum ..arada önüme camur su filanda cıkarsa geri vites yapmayıp dalıp da cıkacagım arac var benim işimi görüyor..offroadcıya benim arac uymaz o da ayrı mevzu..
sayı olarak az ve tutulmıyan model diye gecen bu suziyede ben hastayım..
zevkler renkler kişiye özel degişebiliyor..
2006 sonrası 5 kapı alıpda satıp eski kasaya dönenlerde var..
suziyle yetinmeyip cherokiye gecenlerin cogu 1.6 motor suzi kullananlar oldugunu gözlemledim..
2.0 suzi si kesmeyende L200 kamyonete ,eski hilux 'a ,vx 80 geciyorlar..genelde..
en yenisi 98 model olan vx 80 nin rakamları 60-80 bin arası geziyor.. :
rakamları 20-30 larda gezsse hiç affetmem alırım bir tane yakıtıydı vergisiydi hiç de dert etmem..
ekonomik olsun her yönden dediğinizde tüm yollar suziye cıkıyor..