klczafer0674
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikler aranıza yeni katıldım 2 senedir vitara kullanıcısıyım bu zamana kadar hiç bu kadar bunalmamış sıkılmamıştım aracımdan. Aracımdaki sıkıntı başta bu araçtan anlayan pek usta yok buralarda neyse araçta öncelikle şöyle başlayayım gazda giderken bi yığılma sonra gaz verme ve sonrasında aracın altından gelecek şekilde patlama sanki tüfek atıyorcasına patlama oluyor.Benzinde giderken bu olay yaşanmıyor sadece gazda var ama bu güne kadar hiç böyle birşey yapmamıştı Bu sıkıntıyla sanayi yolunu tuttum öncelikle tüpçünün yanına sonra o elektrikçiye oda motorcuya gönderdi. Sırayla başladık ustaları gezmeye ön sonunda motorcu ustam bujiler, bobinler, dispratör falan derken halen daha sıkıntım çözülmemiş bu kadar masrafa rağmen çilemem bitmedi ve kafam rahat değil. Bilgisayara bağlattık hata kodu veya bişey görünmüyor. Şimdi motorcu ustam sağ taraf üst kapağı açtı krank falan sağlam aşınma söz konusu değil.Şimdi sağ taraf niye diyeceksiniz komprasör bağladılar pistonları ölçütüler hepsi 8.5 vuruyor sol 1. piston 10 vuruyor ve elektrikçin demesi sol 1.piston ateşleme yapmıyor ama bobin buji bağladığımızda ateşleme yaptığını görüyoruz, elektrikçiye gittiğimizde sağ birinci bobin arızalı dedi bizde bobini değiştirdik buji falan ateşleme yapıyor ama yakıt yok ateşleme yapmıyor benzin enjektörü dediler şimdi onu sipariş verdik bakalım oda değişince ne olacak şimdide benzinde de sıkıntı olmaya başladı araç bi boğulma yığılma yapıyor eski performansıda eser yok sarsıntılı çalışıyor stop ediyor gaza alıncada bu sefer motor ısınınca patlatma yapıyor, söktüler enjektör dışarıdan 12 v elektrik verdiler çalışmıyormuş arıza bunda dediler ama bu benzinle alakalı bende diyorum ki tüpteyken neden böyle patlama olayı yapıyor bu enjektörün tüple alakası varmı tüpün enjektörleri dışarıda üstünde onlar sağlam değişimide yapıldı başka ne kaldı elekrtik kontrol edildi kaçak falan yok kafam karışmış ve ne yapacağımı bilmiyorum başına böyle bir olay gelen yada yardımcı olabilecek bi arkadaşımız varmı çaresizim gerçekten.
Son düzenleme: