Suzuki Vitara JLX Rölanti Sensörü ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kayaozgur75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,921

kayaozgur75

Yeni Üye
Selamlar,
Bir süredir gezenbilir sitesine üyeyim. Bugün tanışma bölümünde kısaca kendimden bahsettim. Özellikle Vitara JLX ile ilgili paylaştığınız bilgileri devamlı okuyorum. Bu bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Ve bende bir kaç hafta önce Santana Motor yapımı 1998 model 5 kapı Vitara JLX 1.6 aldım. Bir kaç gün önce araca LPG taktırıncaya kadar hiç bir problemim yoktu. LPG takıldıkdan sonra rölanti 1500-2000 lerde takılı kalmaya ve seyir halindeyken araçda aniden gaz kesilmesi olmaya başladı. Bu sorunlar hem LPG de hem de benzinde oluyor. LPG taktırdığım servis sorunun 'rölanti sensörü'nden kaynaklandığını ve değişmesi gerektiğini söyledi. Daha önce sizlerin yazdığı konularda buna benzer sorunları okudum ama LPG den sonra olduğu için farklı bir konudur diye başka başlıkda yazdım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum. Eğer gerçekten rölanti sensörü arızalıysa fiyatı hakkında bilginizede ihtiyacım olacak.
Teşekkürler, iyi çalışmalar

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara JLX Rölanti Sensörü ?..

Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah sorun en kısa zamanda çözülür.
Sorunun kesin teşhisi için aracı mutlaka Suzuki Servislerinden birinde bilgisayara bağlatın. Lpg servisinin sözüne güvenmeyin. Çünkü sorun lpg takıldıktan hemen sonra başlamış. Böyle tesadüf olur mu? Rolanti sensörü tam arızalanacakmış tesadüfen lpg takılınca üzerine mi denk gelmiş? İnternette tamamen lpg üzerine başka site ve forumları da takip ediyorum. Bu tip sorunlarda lpg takan servisler genelde şu parça değişecek veya boğaz kelebeği temizlenecek gibi ifadelerle olaydan sıyrılıyor. Sanki boğaz kelebeği eskiden kirliymiş tam lpg takıldığında tesadüfen sorun başlamış.
Bu sözlerim lpg montajcılarının geneline yönelik değildir. Dürüst arkadaşlarımız alınmasın.
Bence aracınızı önce bilgisayara bağlatın orada arıza görülmezse lpg montajı ile ilgili bir sorun var demektir bunu da lpg takan servis çözmelidir. Saygılar.

malesef bircok yeni model araçda lpg takılınca sensör hatası yaratıyo temel sorun şu genelde okuyucular benzine göre ayarlıdır yani sensörler tabi gaz olunca okuması değişiyo ya okuyamıyo yada zor okuyo bu sebepdendirki lpg takılan araçlarda malesef bu hep olaçakdır bencede bi servise gidip aracınızı diagnoza sokun illa yaptırın demiyorum :smiley:) ama hataları yada sorunu görün ona göre yön belirleyin kendinize

tamamen ulus otomotive katılıyorum benim kendi aracımda aldığımda lpg takılıydı ve bir süre sonra aynı sizin başınıza gelen benim başımada geldi ilk önce arızanın ne olduğunu tespit edemedik daha sonra ankarada suzuki kangru servisine gittim ve aracı cihaza bağlattım arızanın tamamen sensörlerden kaynaklandığını ve değişmesi gerektiğini söyledi servisteki usta bende mecburen değiştirdim ve maliyeti maalesef üzülerek söylüyorum 1680 tl tutuyo memlekete gelince ilk işim aracımdan lpg yi söktürmek oldu malesefki suzuki servisleri bu araçlara lpg kesinlikle önermiyolar

suzuki 96' Alıntı:
tamamen ulus otomotive katılıyorum benim kendi aracımda aldığımda lpg takılıydı ve bir süre sonra aynı sizin başınıza gelen benim başımada geldi ilk önce arızanın ne olduğunu tespit edemedik daha sonra ankarada suzuki kangru servisine gittim ve aracı cihaza bağlattım arızanın tamamen sensörlerden kaynaklandığını ve değişmesi gerektiğini söyledi servisteki usta bende mecburen değiştirdim ve maliyeti maalesef üzülerek söylüyorum 1680 tl tutuyo memlekete gelince ilk işim aracımdan lpg yi söktürmek oldu malesefki suzuki servisleri bu araçlara lpg kesinlikle önermiyolar
Özkan Bey merhaba,
benim aracım Vitara JLX 1.6. Sizin de başınıza gelen sorunları internette bir çok başka marka araçta gördüğümden 2.5 yıldır araca LPG taktırmadım benzinli biniyorum. Yaşadığım şehirde benim aracın yetkili servisi yok bu nedenle LPG taktırırsam sorun yaşarım ve çözemem korkusuyla bu güne kadar LPG taktırmadım. Ancak dün itibarıyla benzin fiyatı LG'nin 2 katından fazla oldu. Bu nedenle LPG olayı sürekli aklımda. Size sorum şu; "suzuki servisleri bu araçlara lpg kesinlikle önermiyolar " sözünüz sadece 2.0 V6 için mi 1.6 lar için de mi önerilmiyor. Teşekkürler.

veteriner arkadaşım öotor haçmi değil konu okuyucu sensörlerde 2.0 v6 veya 1.6 farketmez tabi gende karar size kalmış..temel sorun gaz ayarı ile benzin ayarı farklıdır

arkadaşlar benim arabayada lpg taktırdım karbüratörlü sistem ve arabayı servise götürdüm gaz ve benzin ayarı tutmuyo diye adamlar bana kelebeğin bozulduğunu söylediler ama fiyat alamadım acaba kelebeğin değerini bilen varsa lütfen söylesinler

abdullah bey modelle alakalı değil ister 1.6 olsun ister 200 v6 farketmez lpğ sonuçta sensörleri bozuyo ve tamiri mümkün olmayan bir arızaya sebeb oluyo.bakın ben akaryakıt işiyle uğraşıyorum bugun istasyonuma gelen bir müşteri benzinde sorun olduğunu ve arabanın istop ettiğini bi daha çalışmadığını söyledi.hemenn aracın kontağını açıp gösterge panaline baktım charg engıen lambası yanıyo bu sensörler arıza yaptığında yada düşük voltaj geldiğinde yanar ve söndürmesi zordur neyse servisi çağırdık ve cihaza bağlattık sonuç sensör arızası ve araç çaılışmıyo demek istediğim örnek verdiğim araç da benzinli bu parça arıza yaptımı benzin lpg dinlemiyo bakın kendi aracım sırf bu arıza yüzünden tam bir hafta yattı çünkü aracı çalıştıramadım bu yüzden kafanızda herhangi bi soru işareti kalmasın acaba 2000 v6 motorlu suzukilerde yapıyo da 1.6 larda yapmıyo mu diye bu model arızası değil çünkü sensör arızası yaptımı hepsinde yapar umarım sizi aydınlatabilmişimdir abdullah bey saygılar

gt-r öncelikle aracın ne marka yazmamışsın marka modelini yazarsan sana fiyat ancak ozaman verebilirim saygılar

selam öncelikle karbüratörünüz ne onu bilmek gerekli..kelebek den kastınız ne onuda anlamadım eğer boğazdaki aparatlarsa yapacak bişe yok ona tamir takımının içinde çıkmaz resim ve daha fazla detay verebilirseniz yardımcı olmaya calışayım

suzuki 96' Alıntı:
abdullah bey modelle alakalı değil ister 1.6 olsun ister 200 v6 farketmez lpğ sonuçta sensörleri bozuyo ve tamiri mümkün olmayan bir arızaya sebeb oluyo.bakın ben akaryakıt işiyle uğraşıyorum bugun istasyonuma gelen bir müşteri benzinde sorun olduğunu ve arabanın istop ettiğini bi daha çalışmadığını söyledi.hemenn aracın kontağını açıp gösterge panaline baktım charg engıen lambası yanıyo bu sensörler arıza yaptığında yada düşük voltaj geldiğinde yanar ve söndürmesi zordur neyse servisi çağırdık ve cihaza bağlattık sonuç sensör arızası ve araç çaılışmıyo demek istediğim örnek verdiğim araç da benzinli bu parça arıza yaptımı benzin lpg dinlemiyo bakın kendi aracım sırf bu arıza yüzünden tam bir hafta yattı çünkü aracı çalıştıramadım bu yüzden kafanızda herhangi bi soru işareti kalmasın acaba 2000 v6 motorlu suzukilerde yapıyo da 1.6 larda yapmıyo mu diye bu model arızası değil çünkü sensör arızası yaptımı hepsinde yapar umarım sizi aydınlatabilmişimdir abdullah bey saygılar
ulusotomotiv' Alıntı:
veteriner arkadaşım öotor haçmi değil konu okuyucu sensörlerde 2.0 v6 veya 1.6 farketmez tabi gende karar size kalmış..temel sorun gaz ayarı ile benzin ayarı farklıdır
Çok teşekkürler arkadaşlar. Benzinde binmeye devam.

karar sizin abdullah bey biz sizin için en iyisini isteriz aracınız daima çalışsın arıza yapmasın isterir saygılar

enjeksiyonlu sistem benim arabam ve ben gittim param azdı karbüratörlü sistem taktırdım sonra arabanın gaz ve benzin ayarı tutmamaya başladı

enjeksiyonlu sistem arabaya karbiratörlü sistem taktırırsan tutmaz tabi bide 93 model 3 kapı 1.6 mı yoksa 5 kapı 2000 v6 mı ne olduğunu yazmamışsınız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR