Suzuki Vitara Jant Bijon Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazifayvazoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,169

nazifayvazoglu

Canım eşim sevda Ayvazoğlu ❤
Arkadaşlar selamlar.jant bijonlarının vede saplamalarının ömürleri ne kadar biliyormusunuz.Ben bilmiyordum ama 1 hafta önce arka sol tekerin bizi sollamasıyla bu gün 1 bijonun yalama 1 saplamanın kırılmasıyla çokta uzun olmadığını öğrendim.Hepsini değiştirdim.Fiyatmı ? Bijonların vede saplamaların Yegane satıcısı kangurudan aldım.Daha doğrusu almak zorunda kaldım.Çünkü Ankarada başka japoncuda yok.İlginç değilmi.Tabiki sonuç malum kazık yedik hemde büyük.

Kanguru fiyatları
1 kısa bijon + 1 saplama = 17 tl
1 uzun bijon + 1 saplama = 30 tl
Tekerlerin vede saplamaların hepsini söktürdüğümden dolayı kargoyu beklememek için aldım.İstanbuldan fiyatlarını da aldım.Bile bile kazığı yedim.

İstanbul fiyatları
1 uzun bijon + 1 saplama = 7 tl

Aradaki farkı görüyorsunuz değilmi ?Tabiki ben Saplamaların hepsini değiştirdim , bijonlarında kötü durumda olanlarını.Buradan çıkardığım sonuçsa şöyle.İstanbul dışındaki vitara sahipleri bir ayağınız İstanbulda olsun. :D

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara Jant Bijon Sorunu

Doğru söze ne denir.Yalnız şair Ankara da fazla kalamamış ellam.Kalsaydı yazı kışı hep aynı Ankara yı da ilave ederdi.

Memleket Başkent olduğu için böyle.Hep soğuk rüzgarlar esiyor burada.

nazif abi geçmiş olsun
benim cj nin bile ankarada 4 tane parçacısı var oda benim bildiklerim suzikileri nasıl tek ele bırakmışlar anlamadım

Ozancığım selam.Vitaranında parçacısı çok var ama kime gitsem şu an yok yarın gelir diyor.Bijon ve saplamaları bile stoklarında bulundurmuyorlar.Nedenini çözemedim.Kanguru gibi başka servisde var ama bana İstanbuldan uzak gibi geliyor.Bilirsin oto tamircileri şaşmaz oto sanayisinde. Başımız dara düşünce kendimizi orada buluyoruz.Neziroğlu eskişehir yolunda.Valla gidesim gelmiyor.Gerçi gitsemde diğerlerinden farklı olmayacağı kanaatindeyim.Geçen çamurluk sordum yoktu.Kanguru sanırım bu olayı çözmüş.Her üründen sıfır yada ikinci el stoklarında mevcut.Diğerlerinin yaptığını bende yaparım.Ararım İstanbulu isterim kargoyla.Ama her zaman araç için böyle vakit ayıramıyorum.Hemen yapılıp bitsin istiyorum.Hemen olmazsa öyle de kullanmaya razı oluyorum.Oto sanayisine girdiğim zaman ruhum daralıyor.

Bu gün ön panjurunu da sordum cevap aynı yarın gelir.fiyatı da 90 lira .İstanbulda bu panjur 60 lira.kar oranlarına bak helalmi bu sence hem stoğunda bulundurma siparişle getirt hemde %33 kar yap.Stoğunda olsa tamam diyeceğim.Yarına ben de getirtirim.

ben hurdacıları tercih ediyorum parça alırken kaza yapmış araçların sağlam parçalarını alıyorum tabi bu cj için pek geçerli değil genel olarak diğer araçlarımızda hurdacıdan almak hem ucuz hemde orjinal
ankara bu konuda iyi yıldız ve hurdacılar sitesinde ne ararsan var önemli olan sağlamı almak ama sağlam cıkmazsada değiştiriyolar sorun cıkmıyor

Ozan malesef benim arabanında çıkması yok.Çok araştırdım birinde var oradada fiyatlar fahiş.Yani vitara için İstanbul şart.
ozanyur' Alıntı:
ben hurdacıları tercih ediyorum parça alırken kaza yapmış araçların sağlam parçalarını alıyorum tabi bu cj için pek geçerli değil genel olarak diğer araçlarımızda hurdacıdan almak hem ucuz hemde orjinal
ankara bu konuda iyi yıldız ve hurdacılar sitesinde ne ararsan var önemli olan sağlamı almak ama sağlam cıkmazsada değiştiriyolar sorun cıkmıyor

nazif abi senin başına gelen benimde başıma geldi ben sinopta yaşıyorum ve eşimin tedavisi için üç ayda bir ankaraya gitmek zorundayım bu seyahatlerimden birinde arcım ılgazda arıza yaptı ve çekici çağırmak zorunda kaldım aracı çekicinin sırtına yükledim ve otobüsle yoluma devam etmek zorunda kaldım ankaraya vardığımda gece saat 11,30 sıralarında çekici saşmaz sanayine indi ve ben doğru aracın yanına gittim ertesi gün aracı çekicilerin tanıdığı iyi bir ustaya gösterdik ve akşama kadar aracın arızasının ne olduğunu bulmaya çalıştık ama nafile daha sonra suzuki kanguruya giderek aracı bilgisayara bağlatalım dedik ama ordakiler makının servisde olmadığını söylediler bizde nerde olduğunu sorduk bize bahçelievlerde diğer dükkanda olduğunu söylediler doğru bahçelievlere aracı makınaya bağlamaya gittik velhasıl aracı makınaya bağladık ve gaz kelebek sensörlerinin hiçbirinin çalışmadığı raporunu verdi şaşmaza geri döndük ve hurdacılarda benim aracın gaz kelebek sensörünü aramaya başladık ama nafile bulamadık mecburan suzuki kanguruya gittik ve 1680tl vererek bide iyi bir kazık yiyerek parçayı aldık ve değiştirdik daha sonra usta eli değmişken bide bakım yaptırayım dedim bi güzelde usta bizi öptü diyecem o ki birdaha ankarada aracımı tamir ettirmem

Özkan bey geçmiş olsun.Çok üzüldüm inanınki.bizim kazık yememizin sebebi biraz tezcanlı davranıyoruz.Bir arıza oldumu hemen düzelsin istiyoruz.ben birdaha böyle yapmayacağım.Ben bu gün 1 ay önce offroad yaparken arızalanan yeğenimin aracını çekip sanayiye getirdim.İnanabiliyormusunuz 1 ay önce araba dağda arıza yaptı ve yeğenim yarın birgün aldırırım dedi, oradan benim araçla ayrıldık.Dün sorduğumda da halen orda olduğunu öğrendim.Dayanamadım ve gittik özel hazırladığım düzeneklerle arabayı sanayiye götürmeyi başarabildim.Dağda kar kış kıyamet.Bayağı zorlandık.İlginç olan o arabayı 1 ay kendi halinde oraya bırakması.Biz bunu yapamıyoruz işte.Araba arızalandımı hemen yapılsın fiyat önemli değil diyoruz.Kazığıda sonuna kadar yiyoruz.Bazen hiçbirşey yapmamak çok iş yapmaktan daha iyi demekki.Araç arızalandığı zaman bekleyip bu süre zarfında araştırıp öyle yaptırmak lazım.
suzuki 96' Alıntı:
nazif abi senin başına gelen benimde başıma geldi ben sinopta yaşıyorum ve eşimin tedavisi için üç ayda bir ankaraya gitmek zorundayım bu seyahatlerimden birinde arcım ılgazda arıza yaptı ve çekici çağırmak zorunda kaldım aracı çekicinin sırtına yükledim ve otobüsle yoluma devam etmek zorunda kaldım ankaraya vardığımda gece saat 11,30 sıralarında çekici saşmaz sanayine indi ve ben doğru aracın yanına gittim ertesi gün aracı çekicilerin tanıdığı iyi bir ustaya gösterdik ve akşama kadar aracın arızasının ne olduğunu bulmaya çalıştık ama nafile daha sonra suzuki kanguruya giderek aracı bilgisayara bağlatalım dedik ama ordakiler makının servisde olmadığını söylediler bizde nerde olduğunu sorduk bize bahçelievlerde diğer dükkanda olduğunu söylediler doğru bahçelievlere aracı makınaya bağlamaya gittik velhasıl aracı makınaya bağladık ve gaz kelebek sensörlerinin hiçbirinin çalışmadığı raporunu verdi şaşmaza geri döndük ve hurdacılarda benim aracın gaz kelebek sensörünü aramaya başladık ama nafile bulamadık mecburan suzuki kanguruya gittik ve 1680tl vererek bide iyi bir kazık yiyerek parçayı aldık ve değiştirdik daha sonra usta eli değmişken bide bakım yaptırayım dedim bi güzelde usta bizi öptü diyecem o ki birdaha ankarada aracımı tamir ettirmem

haklısın abi be okazıktan sonra iyice araştırmadan bir daha aracı kesinlikle kimseye geitirip açtırmam zaten ufak tefek arızalarını burda kendi ustama yaptırıyorum onun haricinde kesinlikle bir daha mı asla

dün de bizim arkadasın vitaranın arka lastik arabayı solladı. arka amortisörün alt kafayı falan yedi allahtan bişi olmadı.

Geçmiş olsun.Bende balataları değiştirttim sol arka teker sollamıştı bizim elemanları.Allahtan remork vardı arkada o arabayı tuttu.
997799' Alıntı:
dün de bizim arkadasın vitaranın arka lastik arabayı solladı. arka amortisörün alt kafayı falan yedi allahtan bişi olmadı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR