Suzuki Vitara İçin Usta Adresi Arıyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sterlicya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,053

sterlicya

Yeni Üye
Merhaba.. Siteye yeni üye oldum...
2006 yılı Nisan ayında 2.el 1993 model SUZUKİ VİTARA ( SIDEKICK 1.6 motor) satın aldım.. Benzinli olmasının masrafını da düşünerek tüp taktırttım ve hiçbir performans kaybı yaşanmadan ve çok severek 2007 yılının aralık ayına kadar kullandım... Arızalandı , burada Suzuki bakım servisi olmadığı için Ankara’ya götürüldü... Serviste sorunun beyinden kaynaklandığı ve değiştirilmesi gerektiği belirtildi... Türkiye’de olmadığı gerekçesiyle Amerika’dan orijinal beyin getirildiği ve sorunun çözümlendiği bana bildirildi... Ancak oldukça yüksek bir meblağ karşılığı ve çok uzun bir süre sonunda yapılan değişiklik sonunda arabamı almama rağmen 2 hafta sonra yeniden arıza ortaya çıktı... Bu kez Ankara’daki bakım servisi sorunun silindir kapağından kaynaklandığını ve değiştirilmesi gerektiğini bildirdiler.. Yine yüksek bir meblağ karşılığı ( ödemeyi kredi kartı ile vadeli olarak yaptım..) slindir kapağı değiştirildi... Arabayı almak için Ankara’ya gidildi ancak arıza yeniden ortaya çıktı.. Ve bu kez bakım servisi yetkilileri sorunun beyinden kaynaklandığını tespit ettiklerini ve beyinin yeniden değiştirileceğini söylediler... Yine çok uzun geçen bir süre sonunda arabamı teslim alabildim ( 2008 yılının yaz aylarında) .... Ve bir daha o servise asla başvurmayı düşünmedim..
Burada bir motor ustasına başvurdum.. Ustam; beyinli ve otomatik vitesli arabalar konusunda çalışmamasına rağmen gerçekten özverili bir şekilde bana yardımcı olmaya çalıştı....Ancak zaman zaman yine çok sorun yaşadım...
Son olarak tüp taktırmanın zararı olduğu gerekçesiyle ustam tarafından lpg bağlantıları söküldü.. Benzinle kullanıyorum ancak bazı sorunlarım devam ediyor... Belki çok basit bir çözümü vardır ama arabamın yapısını çok iyi bilip sorununu çözümleyecek bir bakım servisi burada (Zonguldak’ta) olmadığı için çok üzülüyorum... Arabamı çok seviyorum, vazgeçmek istemiyorum... Ve bu nedenle sorunuma çare olabilecek ustaların olduğu bir adres istiyorum sizlerden.... Ben Zonguldak’ta yaşıyorum ve buraya en yakın adresleri tercih ediyorum...
Suzuki’cilerin aralarında oluşan bağın bu sitede forumlarda okuduğum şekliyle çok güçlü olduğunu hissettiğim için ve yardım bulabileceğim umuduyla üye oldum... Bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım... Herkese selamlar.....

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara İçin Usta Adresi Arıyorum...

merhaba geçmiş olsun öncelikle aracınızdaki arıza tam olarak neydi onu tarif ederseniz o nun üzerinden tavsiyelerde bulunalım

Merhaba.. Önce çok teşekkür ediyorum... Yukarıda biraz karışık gibi gelse de genel olarak arızanın beyinden kaynaklandığını belirttim.. Şimdi yaşadığım sıkıntılar ise şunlar:
1- Egzos ölçümü yaptırmaya gittiğimde değerlerin çok yüksek olduğu ve ayarların yapılması gerektiği söylendi.. Ancak burada dışarıdan müdahale yapılamadığını ve beynin değiştirilmesi gerektiğini söylediler.. Yakıt tüketimi de çok görünüyor..

2- Özellikle sıcak havalarda kontağı ilk açtığımda araba çalışmıyor, park durumundayken bir süre gaza bastıktan sonra motor çalışmaya başlıyor...

3- Arabam şimdi benzinle çalışır durumda ama taktırttığım tüpün hiçbir fonksiyonu yok.. Ben LPG li olarak da verimli olarak çalışmasını istiyorum...Çünkü bilindiği gibi benzine göre oldukça ekonomik oluyor...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=26980.0

bu arkadaşları arayın bizim ailedenler onlardada vitara var otomatik şanzımanlı

Evet aracım 1.6 16 valve otomatik vites... Yardımınız için çok teşekkür ediyorum Serkan Bey... İşaret ettiğiniz arkadaşlara ulaşmaya çalışacağım... İyi günler diliyorum...

sterlicya arkadaşım bildigim kadarı ile sizin arac kanada üretimi ve tek nokta enjeksiyon bu arac normal olarak firması tarafından ithal edilenlerden degil kişiler tarafından yurda tek tük sokulanlardan (biraz daha türkce si almancıların yurda soktugu arabalardır.)
sizin aracın motor parcası ve ustası az bulunuyor .motor konusunda size tavsiyem 20 sene evvelinlen beri suzuki ile ugraşan ustaları bulmanız ve onlardan yardım almanız gerekir.
örnek gerekirse maslak aksiyon murat karadeniz . yada eski benzeri ustalardır .
beyin arıza yaptı diye yenisini almayın tamir olabiliyor .maslak form elektronık ibrahim usta . ve en az 5-6 kişi daha var o beyni tamir edip içine gerekli programı atabilecek.
lpg karbiratör ve sıralı sistem diye şimdilerde 2 ye ayrılıyor bu ikiside size uymaz .
1998 lerde ilk cıkan bir enjektörlü sistem vardı sistem karbiratörlü düzeninde calışıyor + olarakta sigara paketi kadar bir kutu takılıyor buda enjejtörleri beyin calışıyormuş gibi algılıyordu ,,yani beyni aldatıyordu.sanırım size bunun benzeri bir şey uyacaktır ..
lpg cinin de eskisini bulmanız gerekicek ve ona şunu derseniz derdinizi tam anlar... aracım tek nokta enjeksiyonlu..beyinli diyede ilave edin ..İyi günler diliyorum.. :smiley:

Oğuz Bey merhaba... Aracım 4 nokta full injeksiyonlu...İlginiz ve öneriniz için çok teşekkür ediyorum.. İyi günler diliyorum...

Bugün Yavuzbeyle görüştüm.Derdinizi anlattı.Usta haftasonunda adapazarından zonguldağa gelecek.Arabanıza bakıp sizi bilgilendeirecek.

merhaba .biraz geç oldu ama belki ihtiyaç olabilir diye yazıyorum. aynı sorun bendede vardı ve tüm denemeler tamirler ve ayarlar çabasına karşılık şehir dışı kullanımda en iyi değer olarak aracım 100 km de 11 lt civarından aşağı düşüremedim. verdiğim paralarda 1500 tl civarını buldu.
taa ki maslak aksiyon suzuki servisini bulana kadar .murat bey siza fazlasıyla ve samimiyetle yardımcı olur. şimdi aracım tam yüklü arazi kullanımda dahil ettiğim karma kullanımda 7.6 100 km olarak tüketim değerleri sunmakta. size ayrıca küçük bir tüyo..torpido gözü altında bir yerlerde küçük vede para etmez bir değerde diyot benzeri bir parça değişti.birkaç yerinde bazı ayarlar yapıldı. sonuç harika.bilginize.inşallah sorununuz benimkiyle aynıdır.
diğer sorununuza bir yorumumda şu.arkadaşımın vitara aracındada zor çalışma problemi vardı.üst kapak contasından soğutma sıvısını silindilrere sızma yapıyordu .conta birkaç defa değişti sorun devam etti.gördüğümüz şuydu ki sorunun tekrarı montaj anında yapılan dikkatsiz işçilikten vede kalitesiz conta kullanımından kaynaklandığıdır. şimdi hiç bir sorunu yok.iyi bir usta tüm sorunu halleti. inşallah yardımcı olabilmişimdir.

hudev kardeş bu 7.6 litre tüpmü benzinmi bide sizin aracın modeli ne?

merhaba kadir bey.
aracım 1992 model 1600 cc 16 subap full enjeksiyon 5 kapılı orjinal vitara aracımda lpg yok.bu vermiş olduğum değerler benzinli kullanımdır.lpg ye fazla bir ihtiyaç duymadım.diğer konu başlıklarını incelersen vitara yla ilgili 5-6 lt 100 km de yapılan değerleri dahi görebilirsin.

torpidonun altındaki değişen parçayı çok merak ettim şimdi....nedir acaba?

Arkadaşlar bende Ankara'da iyi bir usta arıyorum bu7 konuda yardımcı olabilir misiniz?

öncelikle merhaba benim aracım da 1.6 vitara 1993 SIDEKICK ARABAM SERVİSTEN ÇIKMIYOR 24/05/2009 GÜNÜ KARTALA GİTTİK ORDADA YOLUN ORDA SU HORTUMU PATLADI KARTALDA TANIDIĞIM SUN OTO SUZUKİ SERVİSİNE GÖTÜRDÜM BENİM ARACIMINDA BEYNİ DEĞİŞECEK AMA BEN ELLETTİRMEDİM ELLEYİNCE DAHA KÖTÜ OLUYOR VE LPG DE KELEBEĞİ PERT ETTİĞİ İÇİN ROLANTİ TUTMUYOR ARABAMI SATMAK İSTEMİYORUM AMA YETER ARTIK HARCADIĞIM MİKTARA 5 MİLYAR OLDU 1YILDA HALADA SORUNU VAR ANCAK 3 MİLYARA DAHA HARCARSAM DÜZELECEKMİŞ AMARİKAN TİPİ SUZUKİ VİTARALAR KONFORLU AMA ÇOK SORUNLU :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR