Suzuki Vitara -grand Vitara - Honda Hrv Hangisi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beratze Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,407

beratze

Yeni Üye
merhabalar herkese ismim Berat
bir konuda fikrinize ihtiyacım var yardımcı olursanız cok makbule geçer

yıllardır 4x4 hayalim var ve artık almak istiyorum - doğa ve kuş fotoğrafçılığı yapıyorum arazide otomobil ile dolaşamıyorum ve 2 kez cok basit çamura saplanınca durum değişti
heryere giremiyorum cok basit su ve camurlardan geçemiyorum ve 4x4 almaya karar verdim

Amaç: doğa da arazide toprak ve hafif sulak çamurlu alanlarda rahat bir şekilde dolaşmak
off road yapmayacağım sadece dağda bayırda rahat gezmek istiyorum korkusuzca

alacağım arabayı şehir içinde de kullanacağım aynı zaman da AİLE aracı olacaktır
sadece hafta sonları dağ tepe dolaşmak istiyorum

Bütçe: 20-22 bin arası fakat 2 3 bin daha ekleyip max: 25bin tl ye cıkartabilirim

Araç Özellikleri: mümkünse 2000 model üzerine ve düşük km lerde olması ve bakımlı temiz aileme uygun olması

suzuki jimny ve daihatsu terios ta işimi görür fakat küçük araçlar... geçtiğimiz gün kaza yaptım Palio ile korkuyorum ufak araçtan biraz büyük olması daha iyi olur diye düşünüyorum

Hangi Araba: gönlümde Vitara 4 kapı Grand vitara tek kapı yada honda hrv tek kapı var
manuel vites ve lpg li olmalı

Honda HRV : vites ile 4x4 e gecmiyormuş araç zorlanınca 4x4 alıyor bu arazide sıkıntı olurmu ?
eğer sıkıntı yaratırsa hiç honda düşünmeden

suzuki vitara 4 kapı yada grand vitara tek kapı araçlara yöneleceğim

fikriniz tavsiyeniz nedir? nasıl bir yol izlemeliyim

NOT: sadece 3 marka model arasında kalmak istiyorum Vitara GrandVitara ve Honda HRV
bütçem 20-22 Bin tl max 25bin bu rakamlarda bir araç alıp sorunsuz güzel bir şekilde uzun zaman kullanmak istiyorum

Ynt: Suzuki Vitara -grand Vitara - Honda Hrv Hangisi ?

Nissan terrano da bu listeye eklenebilir bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Belirtmeyi unuttum 1,6 motor tercihim
bahsettiğiniz aracın ( yanılıyor olabilirim)
motor hacmi yüksek buda fazla yakıt olur benim için
1,6 motor lpg tercihimdir

büyük motor her zaman fazla yakıt tüketimi değildir. motor büyük ve güçlü olduğunda zorlanmadan hareket edecek ancak küçük hacim ile daha çok iş yapabilmek için bunu yakıt gücü ile yapacak. bu yanlış algıyı düzeltmelisiniz. Honda HRV sizin amacınıza hizmet edemez diye düşünüyorum(arazi şartlarında kendimi düşünerek böyle cevap veriyorum belki sizin işinizi görebilirde ) HRV yerine CRV daha kullanışlı olabilir. bakmanızı öneririm.
5 kapıVitara mı 3 kapı Grand vitara derseniz bu kıyaslamayı öncelikli sizin ihtiyacınız belirliyor. 3k Grand vitara bagaj hacmi çok az ve 4 kişilik bir araç. bagaj problem değilse Grand Vitara seçilebilir.

düşük km li hrv bulabiliyorum fakat çoğunluğu otomatik vites

grand vitara yada vitara arasındayım 2sinden biri olacak büyük ihtimal

vitaralarında 4 kapılısı ve 99-2000 model üzerine bakıyorum

doğru bir karar mı veriyorum acaba?
yoksa grand vitaraya mı yöneleyim
bütçem gereği grand vitara larda tek kapı seçeceğim

HRV alırsanız otomatik vites, vitara alırsanız da motor problemi yaşama ihtimaliniz olur ama her ihtimal gerçekleşir diye bir kural da yok. Bunlara fazla takılmadan aracı inceleyin, ustasına servisine vs inceletin, içinize sinerse alın.

Hrv arazi için yapılmış bir araç değil. Suzuki araziye çok daha meyillidir. Sadece lastik değişimiyle bile arazide sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

SON KONULAR - FORUM