Suzuki Vitara Çalışmama Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maddog Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,583

maddog

Yeni Üye
Merhabalar,
93 model 3 kapılı suzuki vitara aldım. Öncelikle kitapçığı olmadığı için lastik havalarını kaç olması gerektiğini bilmiyorum. Birde çalışırken çok zorlanıyor(cikleyle çalıştırıyorum) hatta bazen çalışmıyor neden olabileceği konusunda bilgi verebilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçer.
tşkr.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Çalışmama Sorunu

standart lastikler için 28-30 civarı konforlu ölçülerdir, deneyerek yük durumunuza göre uygun ölçünüzü belirleyebilirsiniz. Çalşma konusunda ise çok etken olabilr.Akü, ateşleme sistemi elemanları, buji, buji kabolları, marş motoru, distribitör ... daha bir çok elemann gözden geçirilmesi gerekebilir.

Çağlar abinin dediği gibi ateşleme elemanları (buji, buji kabloları, bobin, tevziye makarası) mutlaka kontrol edilmeli ve kalitelileri kullanılmalı. Bujiler özellikle japon Denso marka kullanın. Ayrıca hava filtresinide yenileyin ve lpg ile kullanıyorsanız filtre girişinin 3'te 2'sini kapayınki daha verimli kullanırsınız... Lpg ayarınıda iyi bir lpgcide ayarlatırsanız sorun kalmayacaktır eminim. Bende 90 model karbüratörlü Vitara kullanıyorum bu bakımları hiç aksatmıyorum böylece lpg de soğuk havada bile tek marşta çalışıyor...

Cvplar için teşekkür ediyorum.
Bir de Anadolu yakasında tavisiye edebileceğiniz servis var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,246
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
SDdeffr4567

Çevrimiçi üyeler

Geri