Suzuki Vitara Alımı için Fikir Verin !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan citir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,476
Ynt: Suzuki Vitara Alımı için Fikir Verin !..

il olarak adanadayım füme olan aracın tenteside çıkarılıp takılabiliyormuş bugün de uygun fiyata 4 kapılısını buldum ama gel gör ki oda istanbulda şaşırdım kaldım

Etiketler

Bu araçlardan Antalya ve Mersin'de görme olasılığınız yüksektir.Hem İstanbul'dan da daha yakın size.Rent a Car firmaları tenteli modellerini çok severler.

bu hafta kısmet olursa mersine gideceğim zaten işin birde o kısmı var bu araçların çogu rent a carcılarlardan gelme yani çogu bitik durumdadırlar dimi?

buldugunuz aracın tarihcesi onemli hani agır offroada girip hasar gormus
yada devrilmis araclar falan olabiilir o yuzden o kadar uygun fiyatta bir bit yenigi olabilir.. ben sahsen almadan once grand otoya bakmıstım uzun uzun bu demın yazdıgım cumlede oradan baan sarfedilmişti... rentacardan cıkma aracta tabi buyuk ıhtımalle hor kullanılmıstır yada yorgun aractır kımın kullandıgı bellı degil acemi birisi baskı balatayı halletmiş olabilir.. artık guvendıgın bır ustaya bir abiye falan sorup sorusturtacaksın...
bide istanbldan arac alman cok riskli bir sorun cıktıgında o kadar yolu gerisin geri gitme sansın var mı
yada alacan aracı konya yolunda kalacaksın hem masraf hem sıkıntı sen kendı cevre ıllerınden bır arac temın et arada fıyat farkı olsa bıle en azından bır sorun yasarsan ıstanbula gelme etme kalma benzın ucak otobus masraflarından otomatıkmen kurtulmus olursun..

vallahi çok dogru söylüyorsunuz ama gel gör ki adanada deil satlık olmayanıda görmedim henüz gözüm sürekli yollarda eve gidip gelirken hep suzuki arıyorum vallahi evde ve çevremde olay oldu ya yok dedim alacam şimdi o küçük resim muhabbeti biraz sogutmuştu ama bir arkadaş akşam bu araç bu kadar küçük deil dedi mutlaka resimde sorun var dedi kırmızıdan için hayırlısı bakim bekliyorumda şehir dışından alma amacımın biride plakayı özel yaptıracağım ya 01 e çevirirken :smiley: ne hayaller ne ...

evet plakayı cevırtmen hos olur ama ben derımkı ıstanbl yerıne sen bakıver soyle antalya antep falan gıbı yakın yerler yada mersin falan.. en azından aracta bır sorun falan olursa tamır ettırdıgın yere yakın ol ıstanbul gıbı 10 saatlık mesafede olma :smiley:

konuyu buraya taşıdım araç satıldı üstelik almaya karar vermiştik sun expresden de biletimizi ayırtmıştık suzuki ilede geze geze gelecektik dostlar moralim çok bozuk adanada acil satlık suzuki vitara arıyorum...

her işte bir hayır vardır arkadaşım bu kadar uzulme inşallah fiyatı sana daha uygun daha temizini bulursun diyebiliyorum sadece

citir arkadaşım aramıza hoşgeldin.
bende senin kafanı biraz karıştırayım.iki aracada dikkatlice baktım.ikiside birbirinin aynı .füme nin üstüde diğeri gibi söküle biliyor.tahminimce ikisinde 8 sübap olup karbüratörlü olma olasılığı fazla.dikkat ettinmi bilmem ama ikisindede klima opsiyonunu göremedim.yanılıyor olabilirim ama kırmızı aracın en azından önden küçükte olsa darbeli olma ihtimali var .füme rengi olanın ise kapısının rengi bana farklı gibi geldi.fotoğraflar yanıltıcı olabilir ben de yanıla bilirim küçük darbe ve değişimler önemli değil ama büyük olma ihtimalide düşünüle bilir.fikrim bu yönde.ama kırmızı olanı fazla elden geçirilmiş gibi geldi bana.iç kapıdaki döşemede yabancı olduğum bir donanım var.acaba o modellerde öylemi bilemiyorum.sanki sonradan elektrikli cam fonksiyonu gibi geldi bana.fiyatlarına baktığın zaman mantıklı görünsede 5 kapılı daha yüksek model ve daha opsiyonlu bir aracı düşünebilirsin.fiyat farkı fazla olmayacağını görürsün.
fabrika verilerinede bakarsan yakıt tüketimindeki küçük farkın5 kapılıda daha düşük olduğunu görürsün.16 valf enjeksiyonlu bir model bulma olasılığın daha fazladır.ama tercih tabihiki sizindir.mutlaka iyi bir usta refakatinde arabayı alım aşamanızda denemenizi ve göstermenizi ısrarla tavsiye ederim.tahminimce kanada veya amerika için üretilmiş modeller olduğu kuvvetli.buda eğer öyleyse motor için parça temininde sana zorluklar çıkarır.bunlar doğru olmayabilir ama kulağına küpe olsun.saygılar.

herkeze meraba.gezmeyi doğayı çok seven biri olarak vede yaylamıza yakın olup sürekli gittiğim için şöyle sağlam ve ekonomik arazi aracı araştırmasına çıktım.bu siteyle karşılaştım.umarım yardımcı olursunuz.suzuki vitaralar çok uygun gibi geldi bana.tavsiye edebileceğiniz bir modeli varmı.5 kapılı.şuan bende peugeot 106 var ve onu satıp yada takasla bir vitara almayı düşünüyorum.hem işe gitmek hemde hafta sonları yaylaya çıkmak için.birde bu aracı buldum araştırırken.fikirlerinizi almak isterim değerli büyüklerimin.

http://www.araba.com/2102547.html

arac karbiratörlü ve kilimasız gibi görünüyor 20-25 beygır kadar eksigi var demek kısaca ve eskı tıp motor . durumunuz müsait ise 2. arac olarak hafta sonları için uygun olup fiyatıda uygun .
güçlü olmayan motor zorlandıkcada dahada cok yakar arazide güç gereklidir eksikligi hissedilir ,karbiratörlü lpg sistemi ndede güçü benzin kadar alamazsınız ,hoşçakalın.

oğuz bey merhaba.
aracın 25 geygir eksiği, klimasız olabileceği gibi fikirlerinizi belirtmişsiniz.nasıl bu yargıya vardınız.aracı biliyormusunuz.merak ettim.teşekkürler

arkadaşın verdigi linkteki arac baktım Yılı (Model) : 1992 ,Motor Gücü : 75 BG (55 KW ,,yazanlar böyle ,,93-94 den sonra enjektörlü 16 siboblu ,, 1993 ün altı da 8 sibob karbiratörlü dür
Type: 4-S
SOHC
2 valves per cylinder
Main bearings: 5
Bore x stroke: 75.00 mm. × 90.00 mm.
Bore / stroke ratio: 0.83
Displacement: 1590 cc 97.02 cu in
Compression: 8.9
Aspiration: Normal
Catalytic Converter: N
Max. output: 76 PS (75 bph) (55.9 kW) @ 5250 rpm
Max. torque: 123 Nm (90.7 lbft) (12.5 kgm) @ 3100 rpm
Coolant: Water
buda 93 üstü aracın verileri aşagıdadır

See more...
4 valves per cylinder
16 valves in total
Construction
Sump
Compression ratio 9.50:1
Fuel system
Maximum power
(DIN) 97.3 PS (96.0 bhp) (71.6 kW)
@ 5600 rpm
Specific output 60.4 bhp/litre
0.99 bhp/cu in
Maximum torque
(DIN) 132.4 Nm (98 ft·lb) (13.5 kgm)
@ 4000 rpm
bmep 1046.4 kPa (151.8 psi)
Specific torque 83.27 Nm/litre

selam.oğuz bey dediklerinde haklıymışsın.
ben ilandaki bilgilere pek dikkat etmemişim.ama bütün 1992 modeller böyle değil.benim aracımda 1992 model 5 kapılı 1600 cc 16 valf ful enjeksiyon. klima var .demekki istisnalar olabiliyor.iyi günler.

95 modelden eskı olanlarda 3 kapılar 8v
5 kapılar 16v dıye bılıyorum
birde 93 ten yada 94ten sonrası enjeksıyonlu motor değil miydi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri