Suzuki Vitara Aldım Çünkü...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,572
Ynt: Suzuki Vitara Aldım Çünkü...

Yaklaşık 1 sene önce 2004 5K otomatik grand vitara aldık. Eşim de ben de severek kullanıyoruz. Bir önceki aracım 2004 dizel palio idi. Periyodik bakımlarını ihmal etmememe rağmen her ay periyodik bakımlar dışında masraf çıkarmaya başlamıştı. Bir kez yolda bile kaldım. Baktım her ay tamirata verdiğim para takas sonrası arada kalan fark için alacağım krediyi ödemeye yetiyor :smiley: Bir kez daha düşünmedim. Gerek ilk arabam olan suzuki swift nedeniyle suzukilere duyduğu sempati ve güven gerekse internette forumlarda okuduğum olumlu görüşler sonucunda palio'yu takasa verip üstüne de kredi kullanarak grand vitara sahibi oldum. Grand vitara da 2004 model olmasına rağmen bugüne kadar periyodik bakımlar dışında hiçbir masraf çıkarmadı. Bir tek üzerindeki orjinal lastikleri değiştirdim ve AT lastik taktım. Kar yağdığında şoförlerin çoğu açık yolları tercih etmek zorunda olduklarından bomboş kalan kar kaplı mahalle aralarında oldukça eğlendim. :smiley:

Fiyatı uygun. Arazi becerisi yüksek. Off road modifikasyonu diğer markalara kıyasla kolay ve ucuz. Donanımı ve konforu tatmin edici düzeyde. Tercih etmediğiniz sürece sizi oto sanayiye mahkum etmez. :smiley: Bu araçlardan anlayan hatta uzmanlaşmış ustalar mevcut.

Ben aradıklarımı bu araçta buldum. :smiley: İkinci aracımızı alacak duruma geldikten sonra offroad modifikasyonlarına biraz daha ağırlık vereceğiz. Ama o zamana kadar şehir sürüşünü bozmayacak ufak tefek değişikliklerle idare etmemiz gerekiyor. Artık biz nereye o oraya.. ailemizin bir üyesi oldu diyebiliriz.. :smiley:

Yoldan çıkmak için doğru yol arkadaşını bulduğuma inanıyorum. Yoldan çıkmak için arazi aracı arayan benimle benzer durumda olan arkadaşlara gönül rahatlığıyla öneririm.

Sevgiler..

Etiketler

merhaba arkadaşlar 2000 model 2.5 vitara almayı düşünüyorum sizlerinde fikirlerini almak isterim

merhaba berat2424..Sİteyi biraz kurcalayınca çok bilgiye ulaşacaksınız..2000 model 2.5 vitara ile ilgli arkadaşlar buradan da yardımcı olmaya çalışacaktır. Bu sitede vitarayla ilgili ansiklopedik bilgiler mevcut ;) İyi değerlendirmeniz dileğiyle siteye hoş geldiniz.

Arkadaşlar bende uzun arayışımdan sonra aradığım vitarama kavuştum artık emelime ulaşmanın sevinciyle vitaramı öz kimliğine dönüştürmeye başlayacağım zavallı hiç yoldan çıkmamış bir araçtı. [attachment=1]

IMG_0048.jpg

ta2sh' Alıntı:
Arkadaşlar bende uzun arayışımdan sonra aradığım vitarama kavuştum artık emelime ulaşmanın sevinciyle vitaramı öz kimliğine dönüştürmeye başlayacağım zavallı hiç yoldan çıkmamış bir araçtı. [attachment=1]
bu araçta alçaltma var sanırım yada lastikleri ufak yere çok yakın geldi bana 1.6 motor ise 195x80x15 lastikler standardı

Suat bey araç cadde aracı gibi duruyor. üzerinde 225.60.15 var hiç yakışmıyor dimi. Enkısa sürede özüne dönüşecektir lastik arayışı içerisindeyim.[attachment=1]

IMG_0045.jpg

Türker bey teşekkür ederim aracı alalı 25 gün oldu henüz bir problemi yok ilerde neler olur şansımıza artık. Araç 1993 model AT 1.6 16valf jx modeli amerika için üretilmiş diye biliyorum önceki sahibinin yalancısıyım. [attachment=1]

IMG_0050.jpg

Nazarlar değmesin.Çok güzel.Bu model ve tip ile ilgili problemlerinizde sitede yardımcı olacak çok arkadaşımız var.Siteyide araştırırsanız çok bilgi edinirsiniz.Kazasız belasız kullanın. HAA Bu arada DİKKAT EDİN !!!! HASTALIK YAPAR.. ;) :D

ta2sh' Alıntı:
Suat bey araç cadde aracı gibi duruyor. üzerinde 225.60.15 var hiç yakışmıyor dimi. Enkısa sürede özüne dönüşecektir lastik arayışı içerisindeyim.[attachment=1]
kesinlikle bf tavsiye ederim vitaranın ağırlığık avantajıyla arazide performansı çok iyi asfalttada sessiz ve sıcak havalarda fazla yıpranmıyor ben 8.000 km civarı asfaltta uzun yolda yaptım özellikle yağışlı havalarda su boşaltması harika 90-100km hızla asfaltta birçok kez birikintilere çok sert girdim kontrolü ve frenlemesi kuru zemin gibi

evet bana fena bulaştı ama memnunum. BF lastiği biliyorum begeniyorumda nasipse kışa doğru alıcam.

merhabalar.hiç bekleme hemen al.memnun kalacağını garanti ederim.4 yıldır her koşulda kullandım daha ilk günkü gibi aşınma farkını gile zor görürsünüz.hele kardaki performansı çok yüksek.yaklaşık.35 derecelik karla kaplanmış bir 200 metrelik mesafeyi 5 kişi ile birlikte çıkmayı başardım.inanılmazdı.yolda yeteri kadar sessiz çamur performansı beklenmeyecek kadar iyi size süpriz yapıyor.tabihiki sadece çamur için söylüyorum,mt lastiklerle kıyaslamamak lazım.[attachment=1][attachment=2]

Fotoğrafla-0021.jpg

Photo-0027.jpg

arkadaşlar artık 2000 model 2.5 donanımlı sahibiyim inşallah sizlerle gezerim.

Bu arada HUDEV Beyin sitede aracı soyup tekrar topladığı, fotoğraflı anlatımlı çok güzel bir yazısı var. Hudev linkini buradan verebilirse tam süper olur. :D . ta2Sh ve diğer yeni arkadaşlar için bazı şeyler belki fikir oluşturabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR