Suzuki Vitara Aldım Çünkü...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,571

turkergen

Kamp II
Yer
İzmir
Web
www.4tmuhendislik.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB3BTG
Vitarayla ilgi sorular soran arkadaşlarımıza yardımcı olması dileğiyle. İlk ben düşüncemi yazayım dedim .Sizlerde bir kaç cümle eklerseniz sevinirim.Özellikle kıdemlilerin bilgileri herkesin işine yarar...

SUZUKİ VİTARA ALDIM ÇÜNKÜ....
Uzaktan kumandalı oyuncak araba gibi duruyordu çok hoşuma gitti ::smiley: ...Sonra aracın arazide yapabildiklerini gördüm. İyiki almışım dedim.Şimdi kesinlikle başka araca binemiyorum.Hastalık yapıyor.Düşünmeden alın. Eksiklerini nasıl olsa tamamlarsınız. Parçası ucuz , az yakıyor.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Aldım Çünkü...

turkergen' Alıntı:
Vitarayla ilgi sorular soran arkadaşlarımıza yardımcı olması dileğiyle. İlk ben düşüncemi yazayım dedim .Sizlerde bir kaç cümle eklerseniz sevinirim.Özellikle kıdemlilerin bilgileri herkesin işine yarar...

Uzaktan kumandalı oyuncak araba gibi duruyordu çok hoşuma gitti ::smiley: ...Sonra aracın arazide yapabildiklerini gördüm. İyiki almışım dedim.Şimdi kesinlikle başka araca binemiyorum.Hastalık yapıyor.Düşünmeden alın. Eksiklerini nasıl olsa tamamlarsınız. Parçası ucuz , az yakıyor.

Ben SUZUKİ VITARA ALMADIM AMA EVDE OFF-ROAD İÇİN MODİFİYE EDİLEBİLECEK TEK SEÇENEK ARAÇ BABAMIN EMEKTAR VİTARA İDİ ... :D

Bizim Vitara 0 kmh alındığı 1/04/1992 tarihinden itibaren asfalt yol dışında nerdeyse hiç dolaşmadı, zaten 1996 yılına kadar

1- klima radyatörü patlatması,
2- silindir kapak contası yakması,
3- silindir kapağı çatlatması, su radyatörü patlatması,
4- komple motor yapılıp ikinci el komple silindir kapağı da takıldıktan sonra krankın yatak vurması
5- Çıkma kullanılmış komple başka bir motor takılması,
6- klima kompresorü arızalanması derken yıl 2004 olmuş

babam da artık bu arabanın bitmek bilmeyen arızalarından bıkıp arabayı evin önünde kaderine terk etmişti.

ben yıllarca 3 kapı Pajero kullandığım için (2004 - 2006) ve doğruyu söylemek gerekirse Vitara 'nın arazide başarılı olabileceğini tahmin edemediğimden bu araçla önceleri pek ilgilenmemiştim.

Ancak 5 kapılı 1.6 Vitara 'nın arazide çok ciddi modifiyeye gerek duyulmadan neler yapabileceğini (tabiki sürücünün ve arazi sürüş tekniğininde en önemli faktör olduğunuda) anladıktan sonra, internette fotoğraflarını, youtube da videolarını gördüğüm modifiye edilmiş ve çok güzel görünen Vitara 'lardan esinlenip tekrardan arazi araçlarına ve özellikle Vitara 'ya ilgi duymaya başladım.

eeeee sizlerin Vitara ile hikayeniz ne?

bir de benim hikayemi okuyun :smiley:

sene 2004 multijet albea aldik 6 yil bindim cokta memnundum. arac 170.000 kmye kadar hic masrafsiz geldi, sonra bu kadar yeter dedim belki sorun acar diye sattim. buarada babam da land rover freelander 2001 su meshur bmw dizel motorlu vardi. onu bana verdi;) cokta hosuma gitti. fakat arac tam anlamiyla dusmana gore arac. beni cikardigi masraflarla iflasa surukledi;) bu freelander in arizalari ile ugrasirken sakarya da murat karahan in isyerine yolum dustu. hic tanimadigim bir adamdi. allah razi olsun ondan.

aracin eksikleri icin bana yardimci oldu. 680 tl lik parcayi bana 5tl ye halletti. ama bana dediki biran once bu aractan kurtul. sonra diger hafta bu adama yine gittim. dukkaninin onunde hep vitara jimny ve grandlar dolaniyor. kendi aracina 2.5 v6 sina 1kere bindim ve zehirlendim :smiley: bu araba ise biz neye binmisiz dedim :smiley: sonra bir haftasonu 4-5 araba hafif offroad a gittik, benim freelander daha camura girmeden su koyuverdi ve yari yolda benim araci birakip arkadasin nissan patrol e gectim, fakat o dag basinda suzukilerin yaptiklarini gorunce, hemen freelander i 3-5 milyar asagisina satip, yine murat abinin tavsiyesi ile 2004 38.000 de bir grand aldim. simdi bana x5 getirin guler gecerim, suzukiden baskasi yalan :smiley:

2001 model vw golf kullandım yıllarca ama altının alçaklığı yakıtı ve vergisi bakımları beni bitirdi inanın 2-3 sene önce sattım golfü kendi kendime dedimki altı yüksek olsun az yaksın vergisi düşük olsun bütün markaların bütün modellerine baktım netten eleye eleye elimde suzuki vitara kaldı kafama göre bi araç buldum ve satın aldım çok memnunum iyikide vitara almışım herkese tavsiye ederim...

Merhaba,
Ben de Vitara JLX kullanıcısıyım. 3000-4000 km. yol yapılacak gezilere, sadece yağ ve suyunu kontrol edip, ne kadar yakacağını fazla düşünmeden, kafamda soru işaretleri olmadan ve konfordan da fazla ödün vermeden çıkabiliyorum.
Vitara' nın alternatifi (Yakıt masrafı, vergi, yedek parça sorunları nedeniyle) ülkemiz de pek fazla yok.

Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Merhaba,
Ben de Vitara JLX kullanıcısıyım. 3000-4000 km. yol yapılacak gezilere, sadece yağ ve suyunu kontrol edip, ne kadar yakacağını fazla düşünmeden, kafamda soru işaretleri olmadan ve konfordan da fazla ödün vermeden çıkabiliyorum.
Vitara' nın alternatifi (Yakıt masrafı, vergi, yedek parça sorunları nedeniyle) ülkemiz de pek fazla yok.

Selamlar.
aynen katılıyorum hatta pek değil hiç yok 1.6 16v motorlu altı tam şasi arazi şanzımanlı low seçenekli ve istenildiğinde 4x2 kullanılabilen ve tipi sempatik başka bi araç yok zaten

sahin05' Alıntı:
aynen katılıyorum hatta pek değil hiç yok 1.6 16v motorlu altı tam şasi arazi şanzımanlı low seçenekli ve istenildiğinde 4x2 kullanılabilen ve tipi sempatik başka bi araç yok zaten

Bu gibi konularda polemiğe girmeyi sevmediğimden o şekilde yazdım. ;) ;) Selamlar.

turkergen' Alıntı:

En kısa sürede darısı bizim gibi vitara arayanlara...

aracımla 10 yıllık birlikteliğim var. aramızda gönulbağı oluştu vazgecemiyorum.. aldığımda bekardım. inanılmaz derecede dikkat ceken üstü açık keyif işi bir araç olnması nedeniyle çok güzel günlerim üzerinde geçti. Çok sıkıntılı gecen bir günü eğlenceli bir hale getirebilen bir araç bu. durduk yere asfalttan çıkarak bir anda arazide oynamaya başlıyorsunuz meşhur oyuncağınızla.. Off road birazda lunaparka gitmek gibi geliyor bana. evlendim gelin arabamız oldu çoluk çocuğa karıştık insalah birkaç seneye sunnet arabasıda yapacağım. Artık kalabalık aile olduk sığamıyoruz satalım dedim kıyamadım üzerine gıcır bir fiesta aldım ama yine hergun cefakar vitaramı kullanıyorum. Talibi çok ayrıca model yukseltmek için imkanımda var ama bağımlılık işte. duayenlerin dediği gibi [b]az yakar az kaçar alışkanlık yapar[/b]. sevgiyle kalın.

MİCOMİCO' Alıntı:
aracımla 10 yıllık birlikteliğim var. aramızda gönulbağı oluştu vazgecemiyorum.. aldığımda bekardım. inanılmaz derecede dikkat ceken üstü açık keyif işi bir araç olnması nedeniyle çok güzel günlerim üzerinde geçti. Çok sıkıntılı gecen bir günü eğlenceli bir hale getirebilen bir araç bu. durduk yere asfalttan çıkarak bir anda arazide oynamaya başlıyorsunuz meşhur oyuncağınızla.. Off road birazda lunaparka gitmek gibi geliyor bana. evlendim gelin arabamız oldu çoluk çocuğa karıştık insalah birkaç seneye sunnet arabasıda yapacağım. Artık kalabalık aile olduk sığamıyoruz satalım dedim kıyamadım üzerine gıcır bir fiesta aldım ama yine hergun cefakar vitaramı kullanıyorum. Talibi çok ayrıca model yukseltmek için imkanımda var ama bağımlılık işte. duayenlerin dediği gibi [b]az yakar az kaçar alışkanlık yapar[/b]. sevgiyle kalın.
aynen katılıyorum bende ekonomik durumlardan dolayı satmak istedim ama kıyamadım satınca zaten ilerde gene vitara almak kaydıyla satacaktım ama olmadı kıyamadım evin önünde dursun binmeyeyim ama dursun

Arkadaşlar çok güzel bir konu...Ben de 5k vitaracı olmak istiyorum. Şu anda 2001 Golf kullanıyorum.Alçak bir araba olması beni rahatsız ediyor sanki yolun üstünde oturuyormuşum gibi geliyor.Golf tam bir yol aracı ben ise yoldan çıkmak istiyorum :D.Bu arada tek araçlık bir bütçem olduğu için Golf ü ya takas yapacağım yada satarak otomatik bir vitara sahibi olacağım.Sizce takas ne kadar mantıklı?

Sayın MİCOMİCO..Arabanızı sünnet arabası olarak görmek sizi mutlu edeceği kadar bizi de mutlu edecektir.Ayrıca resimde çok gıcır duruyor ve çok sevimli..güzel hikayeniz için teşekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri