Suzuki Vitara 1,6 JLX İçin Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MARKO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,795

MARKO

Yeni Üye
Yer
KARAMÜRSEL
Arkadaşlar suzukı vitara 1,6 jlx için lastik almayı düşünüyorum aracımın şuanda üzerindeki lastikleri 195x80x15 ben bu ebatları 215x80x15 e çıkartmak istiyorum ebat yüseltmenin neğibi zararları olabilir.Birde lastik olarak lassa competus ile birgestone dueler M/T arasında kaldım bu lastiklerin artı ve eksileri nelerdir yardımcı olursanız sevinirim

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara 1,6 JLX İçin Lastik Seçimi

Aynı ebat lassa arabamı aldığım zaman üzerindeydi çok sallantı yaptığından çıkarıp 215X75X15 japon malı lastiklerle değiştim arabam anca rahatladı :smiley:

Sn. Marko, ben BF Goodrich AT 215X75X15 kullanıyorum gayet iyi, tavsiye ederim. ama bu ebatın üstüne çıkmayın bence.

MARKO' Alıntı:
Arkadaşlar suzukı vitara 1,6 jlx için lastik almayı düşünüyorum aracımın şuanda üzerindeki lastikleri 195x80x15 ben bu ebatları 215x80x15 e çıkartmak istiyorum ebat yüseltmenin neğibi zararları olabilir.Birde lastik olarak lassa competus ile birgestone dueler M/T arasında kaldım bu lastiklerin artı ve eksileri nelerdir yardımcı olursanız sevinirim

215/80 R15 ebat yükseltme gerekmeden kullanabileceğiniz bir ebat. eğer AT lastik düşünüyor iseniz yokohama geolander AT/S lastik tavsiye edebilirim. Benim aracımdada takılı asfaltta olduğu kadar çamur ve kardada oldukça başarılı. Çoğu zaman MT lastikler kadar iş görüyor.

Ben 3 yıldır Lassa Competus 195 80 15 kullanıyorum. Hafif arazi şartlarında başarılı asfaltta konforlu. Hard off road yapmayacaksanız tavsiye ederim. Ölçüleri büyütürseniz eksileri; yakıt tüketimi hafif artar, yolun bozukluğunu biraz daha fazla hissedersiniz, yükseklik artacağından virajlara daha dikkatli girmek gerekir. Artıları ise araç görsel olarak daha hoş olur, arazi kabiliyeti artar.

215x80x15 competus lastiği dört aydır üç kapılı vitarada kullanıyorum, çok memnunum, aracın yerden yüksekliği yaklaşık 1,6 cm arttı, ayrıca özellikle profilden görünümü çok değişti.

Bridgestone Dueler MT de 15 inç lik ebat yok bildiğim kadarıyla.Ya da yeni üretilmediyse.

Ağır off-road şartlarında Lassa Competus kullanan arkadaşlar, memnun olmadıklarını söylemişlerdi...

vitaraya 225/75/15 lastik kullansak olurmu bende 215/75 arasında kararsız kaldım ...

sfk53' Alıntı:
vitaraya 225/75/15 lastik kullansak olurmu bende 215/75 arasında kararsız kaldım ...
225/75/ R 15 Kolay bulunabilecek bir ölçü değil sanırım..Olaki buldunuz ve aldınız , lastiklerinizden biri yarıldı yada değişmesi gerektiğinde sizi oldukça uğraştırabilir.

sana tavsiyem 80 yanak kullanma.competus da dueller kullanan biri olarak competus biraz daha gürültülü.ebat olarak alacaksan bence 215 75 15 almanı tavsiye ederim

92 model suzuki vitara için ikinci el bf goodrich marka lastik buldum. ancak 235/75/15 ebatlarında. aracımda herhangi bir yükseltme yok. bu haliyle kullanma şansım var mı? veyahut "al,şöyle yaparsan kullanma şansın var" diyebilir misiniz?

bahsettiğim lastikleri aracımda denedim, sürtme yaptı. bilginize
Merhaba;
Bu ölçüde sürtme kaçınılmaz. Ben de yükseltme yapmadan deneme amaçlı takmıştım fakat benim tam turlarda sol taraftan şaseye sürtmüştü. Arazide ise artikülasyona göre arka çamurluğa ve ön tampon plastiğine sürtüyordu. Yükseltmeler gelinceye kadar 1 hafta bu şekilde kullandım.
Çaresi : yükseltme yapmadan bu ebat kesinlikle olmaz. Eğer içten de şaseye sürtme vs varsa spacer takıp lastiği dışa almalısınız.
Bende birde sol lastiğim çamurluğun arkasına değiyordu. Sol tarafın alt tekerlek kollarından birisi arazide hafif yamulmuş onu da çektirme yöntemi denilen yöntemle eşitledik sıkıntı geçti.
Şu an 2 inç yükseltme ve 5 cm spacer ile sorunsuz kullanıyorum. Arazide çok zorlarsanız ön tampon plastiğine sürtebiliyor fakat o kısmı da kestirebilirsiniz. Demir tampon yapacağım için o işlemi bıraktım. sadece çok eğimli hoplamalı zıplamalı arazi inişlerinde ön tampon çamurluğuna sürtüyor.

Bu arada yükseltme yapmaktan korkmayın. 1,5 inç yükseltme ile 235/75/15 i sorunsuz kullanan arkadaşlar var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR