Suzuki, Mitsubishi, Nissan ve Opel Arasında Sıralama ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,045

PrometheusTR

BMW R1200GS & T5 CamperVan
Yer
İstanbul
Aşağıda marka, model ve model yılını yazdığım araçlar arasında kendinizce bir sıralama yapabilir misiniz acaba? Sıralamayı yaparken; uzun yolda rahatlık, azıcık off road (hard değil sadece önüme çıkan engelleri aşacağım kadar), yakıt tüketimi, yedek parça ve servis konularını göz önünde bulundurabilirseniz sevinirim.

Bu arada benim için 3 ya da 5 kapı olması farketmiyor aslında, ancak sizin önerdiğiniz özellikle 3 ya da özellikle 5 kapı ise, yanında belirtirseniz çok mutlu olurum.

- Suzuki Vitara 1993
- Mitsubishi Pajero 1993
- Nissan Pathfinder 1992-1993
- Opel Frontera 1997-1998

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Suzuki, Mitsubishi, Nissan ve Opel Arasında Sıralama ?..

belirtiğiniz modeller ve araclar içinde bence en mantıklısı suzuki diğerlerini unutun derım
fakat bir not olarak belırtmek ısterım belırttığiniz model araclar için kesinlikle sonucta hepsı eskı ama en sorunsuzu yedek parca bolluğu arazı kabılıyetı malıyet en az olanı suzukidir...

Suzuki Vitara 1993 = Mitsubishi Pajero 1993
:smiley:

Kolay gelsin..

PrometheusTR' Alıntı:
Aşağıda marka, model ve model yılını yazdığım araçlar arasında kendinizce bir sıralama yapabilir misiniz acaba? Sıralamayı yaparken; uzun yolda rahatlık, azıcık off road (hard değil sadece önüme çıkan engelleri aşacağım kadar), yakıt tüketimi, yedek parça ve servis konularını göz önünde bulundurabilirseniz sevinirim.

Bu arada benim için 3 ya da 5 kapı olması farketmiyor aslında, ancak sizin önerdiğiniz özellikle 3 ya da özellikle 5 kapı ise, yanında belirtirseniz çok mutlu olurum.

- Suzuki Vitara 1993
- Mitsubishi Pajero 1993

sen zaten güzel sıralamışsın arkadaşım.

tesadüfen olmuştur vallahi :smiley:

Ayrıca yanıtlar için teşekkür ediyorum, yavaş yavaş şekilleniyor kafamda bir şeyler. Çok sağolun :smiley:

şu opel fronteranın tasarımını çok severim ama bir tane iyi diyen duymadım hakkında
:smiley:

olmadı bence frontera...nitekim opelde farketti sonrasında ;)

şekli güzeldi ya baya agresif bir görüntüsü vardı hummerları andıran hafif, ama ne asfaltta iyi ne arazide.

bu sıralamalarınızda Galloper'ın yeri nedir acaba? (98 ya da 99 model) Yeni aklıma geldi kusura bakmayın.. :(

yazdıklarım şahsi fikrimdir baştan söyleyeyim.

vitara kullanmadım ama arkadaşlarda var ..pratik ve sorunsuz bir arac ,ülkemizde parcasıda bol sayılır.+yükseltme kiti vs.gibi parçalarına çabuk ulaşırsınız,tahminim yakıtıda uygun..

pajero derseniz 90 modeline sahiptim ve mutluydum ,aslında çok sağlam aractır.ama parça sıkıntısı ve parça fiyatları yüzünden soğudum..ki yükseltme vs.gibi parçalarıda bildiğim kadarıyla ülkemizde zor bulunur.

galloper derseniz modzilla nickli nadir ağabeyin var sanırım, otomatik şanzımanla ilgili baya sorunlar yaşadıklarını okumuştum,

nissan pathfinder yerine patrol deseydin olaya sıcak bakabilirdim ,(gerçi onunda parçasının bol olduğunu sanmıyorum) pathfinder tecrübem olmamakla beraber forumlardan anladığım kadarıyla çokda sorunsuz bir arac değil.

frontera işine girmeyin derim..

ayrıca alacağınız aracta kullanım amaclarınıza göre şu kriterleride göz önünde bulundurun derim.
- kısa şase, uzun şase (yaklaşma -uzaklaşma acıları, bagaj hacmi vs)
-yakıt ve vergi (motor hacmi ,lpg vs.)
-işletme giderleri (yedek parça bulunabilirliği, off road modifikasyonlarına ugunluk ve parçaları+fiyatları)

şahsi fikrim 4 kapılı bir vitara uygun olur..

resimdekide benim emektar pajeromdu.

4.jpg

Yeni başlayacağım için parça sıkıntısı sanırım beni bu işten soğutacaktır. O yüzden eski model "pathfinder" ve "pajero"dan vazgeçtim. Bütçemi 13.000-15.000 civarında tutarsam eğer 3 seçenek kalıyor geriye;

- Vitara JLX (bir türlü sevemedim tipini)
- Grand Vitara (2.5 V6'ların tipi çok hoş)
- Galloper (tipi çok güzel, ancak ne derece sorunludur bilemiyorum)

Yapılan sıralamalar beni doğrudan "Grand Vitara 2.5 V6"ya götürüyor (bütçemi arttırıp).

http://www.sahibinden.com/1998_grand_vitara_5_kapi-67WQQaXQQ15357321WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/1998_2500_cc_v6_grand_vitara-72WQQaXQQ15343178WQQpXQQdisplayitem

Galloper ile JLX arasında kalmam gerekeceği zaman da duygularım ön plana çıkacaktır :smiley:

İlgilenen ve yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

zaten birisini defender sahibi yapmak sevaptir :D

saka bir yana eger defender i severseniz, kullanim sertligini dert etmezseniz o dediginiz paralara baya guzel bir defender bulma sansiniz var. ve standart halleri sozkonusu oldugunda bu saydiginiz araclarin hepsinden daha iyidir arazide. ama sanirim siz asfalt performansini daha once tutuyorsunuz defender uzun yolculuklarda yorabilir insani. butcenizi biraz arttirirsaniz discovery 1 ler aslinda sizin icin en ideal arac sanirim.

http://www.sahibinden.com/bu_fiyata_boylesi_yokkkkkkk-74WQQaXQQ15680231WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/sahibinden_servis_bakimli_otomatik_vites_land_rover_discovery-51WQQaXQQ15706648WQQpXQQdisplayitem

bu fiyatlara distan eli yuzu duzgun araclar var icini bilemem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,881
Kayıtlı Üye Sayımız
166,669
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz60

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR