Suzuki Jimnye Uygun Vinç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tunjimny Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,992

Ynt: Suzuki Jimnye Uygun Vinç

Aracı standart ölçülerinde yani yükseltmeden bu vinci monte etsek herhangi bir sorun olurmu?

Araçlara vinç takılması yükseltmeden tamamen bağımsız bir işlem, yani vinç takabilirsin.
Ancak araziye girilecekse jimny için genelde sıralama :
1- Arazi şanzımanı elektrikli (vites kolla değil düğme ile geçiyorsa 2006 ve sonrası) ise alt koruma,
2- Yükseltme ve büyük lastik,
3- Arka diferansiyel kilit,
4- ön vinç ve tampon güçlendirmesi,
5- rollbar veya cage, 6- snorkel, 7- .... vb.

olmalı,

Alper Zümrüt,

Bence eğer sadece kendini çıkartmaksa amaç pekala 6500'lük bir vinç iş görür.
Ama başka bir araç kurtarılacaksa da 9000'lik tavsiye edilir.
Alper'in bahsettiği gibi aracı standart halinde sınırlı şekilde kullanabilirsiniz.

Merhabalar 4 X 4 ve off road konusunda çok yeniyim ve çok soru soruyorum verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim.Jimnyde en hafif vinci yalnızca kendisini kurtarmak için kullanmak benim için yeterli.Tamponu güçlendirmek öncelikli iş galiba bunun için nereyi önerirsiniz ayrıca vinç tkıldıkdan sonra ruhsata işlenmesi zorunlumudur?Saygılar Tuncay

Off road amaçlı kullanacaksan, bana sorarsan vinç, yükseltme ve lastikten sonra da diferansiyel kilidinden sonra gelmelidir.

Offroad modifiye konusunda tüm Suzukilerde özellikle Jimny'de Mehmet Becce'den destek alabilirsin : www.4xfourart.com,
Kendisi ayrıca Warn vinçlerinin bayisidir.

Vinçleri çeki makarası olarak ruhsata işletiyorlar ancak mevzuatta buna yönelik bir madde yok.
Araç İmalat Tadilat Montaj Yönetmeliğinde vinç tanımlı değil.
Ön koruma sistemi olarak projesi çizdirilerek TSE'den onayı alınabiliyor.
Uygulamada belirsizlikler var.

Alper Zümrüt

Tekrar olacak ama verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Jantlar aynı kalmak suretiyle yani 15' taban genişliğini ve yüksekliği ne önerirsiniz lastik için?Hem otoyolda hem arazide ideal yükseklik nedir sizce?

Ben 30x9,5 inch BFG TA kullanıyorum, hem şehir hem arazide gayet menunum.

Alper Zümrüt

Yaklaşık olarak 245 / 75 R 15 veya 265 / 70 R 15 ' e denk düşüyor.
Detay Hesaplama için
http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap
linkini kullanabilirsiniz.

Alper Zümrüt,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,921
Kayıtlı Üye Sayımız
166,702
Kaydolan Son Üyemiz
axellus

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR