SUZUKI GRAND VİTARA 2.0 OTOMATİK HAKKINDA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan technologyst Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,292

technologyst

Yeni Üye
Yer
KAHRAMANMARAŞ
Merhabalar, forumu yaklaşık 3-4 saattir geziyorum ve okuyabildiğim kadarıyla grand vitara gördüğüm tüm yazıları okudum.Benim bir kaç merak ettiğim bu araçla ilgili husus var.Ancak ben ilk kez 4*4 kullanan biriyim arazi konusunda çok acemiyim 2 kez karda kalmamın nedeni de bu sanırım :smiley:

1) Bu araçla 2 defa karın içerisinde kaldık. Araç ta 2h 4h 4l özellikleri var. Bu araçta okuduğum kadarıyla kilitli difransiyel yok.Bizim karda kalmamızın nedeni de galiba bu. Olay şu şekilde gerçekleşti. Araçla normal giderken kar miktarı yaklaşık 20 cm civarındaydı, araç ile durduk, araçla kalmak istediğimizde araç kalkamadı ve sol ön teker ve sağ arka teker patinaja kaldı ancak diğer iki teker de herhangi bir çekiş belirtisi olmadı.Yine buna benzer bir durumu da başk bir yerde karda kaldık ve araç sol ön teker sadece çekiyordu. Bu araçların 4*4 çalışma mantığı anladığım kadarıyla hangi tekeri çevirebiliyorsa güç en sonunda ona aktarılıyor. Diğer tekerlere fazla bir güç aktarılmıyor. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu difransiyel kilidimidir yada araçta başka bir sorun mu var.

2) Bu araçların arka kapısı yatay olduğundan ve sptepne bagaj kapapında olduğundan bagaj kapağından ince cik cik sürekli ses geliyor bunu nasıl önleyebiliyoruz. Bu ikisi hakkında tam bir bilgi bulamadım eğer forumda varsada ben atlamış olabilirim kusura bakmayın.

Etiketler
Ynt: SUZUKI GRAND VİTARA 2.0 OTOMATİK HAKKINDA

bizler araca karter muhafaza yaptırırı rız amac >>karteri yada ön difi darbeye korumak degildir ....boyu 2 metre civarı eni yaklaşık 40 cm gibidir >>amacı kar ve çamurda alttan takılmayıp kızak gibi kaymayı saglamaktır..

at yada mt lastik +dif kilit+yükseltme = başınıza gelenler tekrar gelmez.. :smiley:

Araciniz normal sartlarda tek çekerdir. bir lastik boşa cikarsa kalirsiniz.
orta kiliti bagladiginizda iki çeker olur once arkadan birer lastik boşa çikarsa kalirsiniz.
arkakilit alip bagladiginizda 3 ceker olur on lastiklerden biri boşa cikarsa kalirsiniz.
on arka orta kilidi bagladiginizda araciniz dort ceker olur. dort lastik ya doner ya kirar.

Sayın Üstadlarım tşkler bilgiler için anladığım kadarıyla öyle üzerine modifiye yapmadan fazla kar çamurla oynamayacaz demekki :smiley: şuan araçta 235 65 16 dunlop at lastik var.

Yo oynarsiniz araciniz hafif ve dengeli bir araç karamsarliga kapilmayin. aracinizi tanidikca olaylara daha iyi hakim olup gaza ne kadar basacaginizi daha iyi anlicaksiniz.

Kesinlikle haklısınız galiba ben biraz zemine dikkat etmeden girdim zemin üstü donmuşkar vardı sertti rampa olmasına rağmen çıkarken problem yoktu düzlüğe gelince durduk ve kaldık altıda donmuş tuz gibi kardı daha öğreneceğimiz çok şey var :smiley:

Herkezin ogrenecegi çok şey var. Ögrenilecek şeyler bitince zevk almada bitmiş demektir ;) kolay gelsin.

aracınız kaç model yardımcı olmaya çalışayım ;) ;)

Olaya biraz şakacı yaklaşayım dedim, bu akşam muzipliğim mi üstümde ne ::smiley: ::smiley:
Siz o arabanın hakkını verememişsiniz :'( Gökde ararken yerde buldum :smiley:
Verin bana bakın ben ne yapıyorum ;D

araç 2004 model bu araçta difransiyel kilidi yok buna difransiyel kilidi taksan sürekli difransiyel kilidinde mi gidiyor yoksa istediğimiz zaman çıkarabiliyormuyuz.

grant vitaralarda su an ARB klit yok sabit kilit takılır ve istege baglı çalışmaz aracın teker yük binmesine baglı devreye girer :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR