Suzikide Yağ Yakma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bilalr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,680

bilalr

Welcome 4x4x4 Nirvana UNIMOG-TATRA
Yer
54.81
Arkadaşlar, GV-1996 model-5.kapı 2.0.cc.24.v.6v. suzikim çok az yağ yakıyor gibi.... ayda/600.km.de 0,6,lt.kadar... Durum hakkında bilgisi olanlar durumu bir izah etse... tşk... ??? ayrıca aracımda şu an lpg yok... hazır az yağ yakma yağlama yapıoken lpg de takdırsammı... hepten motoru conktayı kısa zamanda yakarmıyıız... :smiley:

Etiketler
Ynt: Suzikide Yağ Yakma Sorunu

Motor soğutma sıvısını kontrol ettiniz mi?
Sıvı yağlımı diye bir kontrol edin eğer soğutma sıvısına karışıyorsa conta yakmışta olabilir.

1000 km de 1 lt yağ yanması yaklaşık sınır değer olarak kabul ediliyor bu nedenle sebebini araştırmakta yarar var. Suya karışmıyor ise eksozda mavi/beyaz duman atıyor olması lazım. Erken davranılırsa belki sadece segman ile konu çözülebilir ama herşey motor açılınca ortaya çıkacaktır.

bilalr' Alıntı:
Arkadaşlar, GV-1996 model-5.kapı 2.0.cc.24.v.6v. suzikim çok az yağ yakıyor gibi.... ayda/600.km.de 0,6,lt.kadar... Durum hakkında bilgisi olanlar durumu bir izah etse... tşk... ??? ayrıca aracımda şu an lpg yok... hazır az yağ yakma yağlama yapıoken lpg de takdırsammı... hepten motoru conktayı kısa zamanda yakarmıyıız... :smiley:
bİLADER GEÇMİŞ OLSUN. :eek: MOTOR YAPILACAK. :mad:600 KM DE 0,6 LT YAĞ YAKMAYA NASIL OLUYO DA ÇOKAZ YAĞ YAKIYO GİBİ DİYOSUN. ??? ÇOK YAKSA NE KADAR YAKACAK ZATEN. ??? MİLLET 10 BİNDE 1 LT DEN FAZLA YAĞ YAKARSA MOTOR YAPTIRMAYA GİDİYO SENİN ARABA YAĞ DEĞİŞİMİNE KADAR EKLEMESEN YAĞI BİTİRECEK. İHMAL ETME BİR AN ÖNCE SERVİSE UÇ. :p STRES YAPMAYALIM. GERİLMMEYELİM ;D

arkadaşlar... 2.000.cc motor bu... tork-basınç bıraz fazla... çekişi de ıyı... motor contalarından az yağ sızmış gibi, ust kapak vidaları sıktım yag leke sızma azaldı... motor alt tarafında eskı yenı yag lekelerı var... bı ara oraları sıkacam somunlar cıvata elımde kalmazsa ;) radyatör ve su depoda yağ yok... egzosta soğukken ve yuklenınce az duman oluyor geçiyor... bu 2.0.cc lerde az yağ yakar da denıyor... kafam ona takılıyor... nere gıdıyor bu yağ...? gerçekten anlayan-bilen yazarsa... moralımı bozma Karus kardeş 8) sırayla bu işler ... :-[ tşk...

yahu senelerdir bunu anlamadım gitti bazı motorlar yağ yakarmış ama önemli değilmiş falan diye konuşuyolar o zaman bitik tabir ettiğimiz motorlar en iyisi fuul yağ yakıyo o zaman yağ yakıyo diye neden motor yaptırıyo insanlar :smiley:) vida sıkmakla sizce yağ sızıntısı kesilirmi arkadaşım ? şöyle düşünün sıktığınız yerin altında conta var onu biraz daha ezerken zilmeyen noktalara ne oluyo ? sadece 20 veya biraz üzeri ( japon olduğu için bilemiyorum ) verip conta değişsenizde kapağı bozmasanız daha iyi d eğilmi sizce ?

bilalr' Alıntı:
arkadaşlar... 2.000.cc motor bu... tork-basınç bıraz fazla... çekişi de ıyı... motor contalarından az yağ sızmış gibi, ust kapak vidaları sıktım yag leke sızma azaldı... motor alt tarafında eskı yenı yag lekelerı var... bı ara oraları sıkacam somunlar cıvata elımde kalmazsa ;) radyatör ve su depoda yağ yok... egzosta soğukken ve yuklenınce az duman oluyor geçiyor... bu 2.0.cc lerde az yağ yakar da denıyor... kafam ona takılıyor... nere gıdıyor bu yağ...? gerçekten anlayan-bilen yazarsa... moralımı bozma Karus kardeş 8) sırayla bu işler ... :-[ tşk...

İyi akşamlar,
"Üst kapak vidalarını sıktım" demişsiniz, herhalde külbütör kapağından bahsediyorsunuz. Silindir kapağını kasdediyorsanız eğer; Bildiğim kadarıyla silindir kapağının vidaları, gelişigüzel sıkılamıyor, motor toplanması yada conta değişimi sonrasında torkmetre ile tork değerinde sıkılması gerekiyor. Selamlar.

Tabiki motorun dış tarafına bakan kapak ve bölümlerin sıkılması... 2.0.cc. de bu iş bile zor motor çevresı bır suru malzeme ve aksam dolu... bizimki pansuman işi... usta boş olunce ve keyfi olunca ince bakım yapacak... :smiley:

bilalr' Alıntı:

Sanırım ben sıramı savdım üstat,burdan çok farklı yorumlar alabilirsiniz,olasılıklar çok fazla ama aynı tezgahtan geçmiş bir dostunuz olarak tavsiyem sübap contalarını(piyasada duman lastiği olarak da telaffuz edilir) yenilemenizdir.En azından,motorun inmesi lazım,segman atalım vs. yorumlarıyla işe girişip boşuna masraf yükseltmezsiniz.Contaları imkanınız dahilinde servisten orjinal temin etmeniz yararınıza olacaktır,piyasada tabii kauçuk ya da nitril baskı kalitesiz olanlar var ve orjinaline kıyasla çok ucuza temin edilebilir,ancak orjinali vyton malzemeden üretilir.Kapakçınız bunları uygun bir şekilde değiştirebilir ya da erbabı bir usta kapağı sökmeden de değiştirebilir 8) Faydalı olması dileklerimle sevgi ve selamlar...

bilalr' Alıntı:

herseyden once yetkili bir servise gidip tespit yaptırın yada guvendıgınız bıldıgınız bır ustaya ama muhakkak suzukiden anlasın 2.0 v6 kullanıcısı olarak çok memnunum servisde benimde basıma geldı yağ degıstı fıltre degıstı bırkaç gun sonra kontrol ettıgımde motorun etrafı komple yag olmustu servısten cıkıp eve gıttım aracı park ettım ve hafta sonuna kadar dokunmadım hafta sonu çalıstırdım yola cıktım bir koku varkı sormayın sonradan servıste çozuldu sorun filtrenın orjınal olmasına ragmen dıslerınde problem varmıs ve kenardan kacırıyormus sonuc olarak servıste mudahele edıldı yenı fıltre ve yag takvıyesı yapıldı motoru temızledıler ve aracı teslım ettıler bu sayede cumartesı gunu aracı camurlayamadım pazar gunune kadar tertemız bir motorum oldu....
belkı bır yerden kacak vardır yada motor ıstıyordur ama bunu buradan anlamak ımkansız kesınlıkle bır servıse gıtmelısınız

Motor çalışırken yanık yağ kokusu geliyor mu ya da egzostdan mav-beyaz duman geliyor mu bunlar önemli şayet bunlar yoksa Kırank mili keçesinden veya alt karter contasından da kaçırıyor olabilir.İhmal edilecek bir konu değil en kısa zamanda servise başvurun..

dino967' Alıntı:
Sanırım ben sıramı savdım üstat,burdan çok farklı yorumlar alabilirsiniz,olasılıklar çok fazla ama aynı tezgahtan geçmiş bir dostunuz olarak tavsiyem sübap contalarını(piyasada duman lastiği olarak da telaffuz edilir) yenilemenizdir.En azından,motorun inmesi lazım,segman atalım vs. yorumlarıyla işe girişip boşuna masraf yükseltmezsiniz.Contaları imkanınız dahilinde servisten orjinal temin etmeniz yararınıza olacaktır,piyasada tabii kauçuk ya da nitril baskı kalitesiz olanlar var ve orjinaline kıyasla çok ucuza temin edilebilir,ancak orjinali vyton malzemeden üretilir.Kapakçınız bunları uygun bir şekilde değiştirebilir ya da erbabı bir usta kapağı sökmeden de değiştirebilir 8) Faydalı olması dileklerimle sevgi ve selamlar...

İyi geceler Erdin Bey,
Subap contalarını değiştirme nedeniniz, sadece motorun yağ eksiltmesi miydi ? Bu contalar değiştikten sonra yağ eksiltme kesildi mi? Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
İyi geceler Erdin Bey,
Subap contalarını değiştirme nedeniniz, sadece motorun yağ eksiltmesi miydi ? Bu contalar değiştikten sonra yağ eksiltme kesildi mi? Selamlar.

Motorda performans vs. kaybı yoktu,ancak 5000 km. de yaklaşık 1 lt. yağ eksiltiyordu.Bu bazıları için kabul edilebilir bir değer olabilir ama arabam '92 model olmasına rağmen bakımı eksiksizdir,çocuğum gibidir benim,en ufak bir tuhaflık,aksaklık da gereken yapılır,bu nedenle ben rahatsız oldum ve öneriler de bu yönde geldiği için bir takım değiştirdim,ancak yukarda bahsettiğim gibi piyasa malı olduğu için bir süre sonra tekrarladı.Şu anda bakımları yapan ustam,bu tür parçaları orjinali ile değiştirmek her zaman en mantıklı yoldur deyince biraz araştırdım ve haklı olduğunu gördüm.Şu anda yağ eksiltme "0" ,bu noktaya gelmek beni mutlu etti,en azından verdiğim emek ve harcadığım paraya(ki çok yüksek bir maliyeti de olmadı) değdi,herşeyden önemlisi,araç bakımlı olduğu sürece kafam rahat : ) Sevgi ve selamlarımla...

dino967' Alıntı:
Motorda performans vs. kaybı yoktu,ancak 5000 km. de yaklaşık 1 lt. yağ eksiltiyordu.Bu bazıları için kabul edilebilir bir değer olabilir ama arabam '92 model olmasına rağmen bakımı eksiksizdir,çocuğum gibidir benim,en ufak bir tuhaflık,aksaklık da gereken yapılır,bu nedenle ben rahatsız oldum ve öneriler de bu yönde geldiği için bir takım değiştirdim,ancak yukarda bahsettiğim gibi piyasa malı olduğu için bir süre sonra tekrarladı.Şu anda bakımları yapan ustam,bu tür parçaları orjinali ile değiştirmek her zaman en mantıklı yoldur deyince biraz araştırdım ve haklı olduğunu gördüm.Şu anda yağ eksiltme "0" ,bu noktaya gelmek beni mutlu etti,en azından verdiğim emek ve harcadığım paraya(ki çok yüksek bir maliyeti de olmadı) değdi,herşeyden önemlisi,araç bakımlı olduğu sürece kafam rahat : ) Sevgi ve selamlarımla...

Yanıt için teşekkürler. Benim araçta şu an 227.000 km.de olduğundan yağ eksiltme konusunu yakından takip ediyorum. Ön ve arka krank keçelerinden hafif yağ sızdırdığı halde 5000 km.de 0.7 litre kadar eksiltiyordu. Keçeleri değiştirdim, şimdi takipteyim bakalım sonuç ne olacak. Eksiltme olursa sizin yöntemi de denemeyi düşünüyorum. Selamlar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.