Suriye Fotoğraf ve Kültür Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,208

koza

Kamp III
Yer
İstanbul
Merhaba,

Gezenbilir ailesi olarak 14 - 18 Şubat tarihleri arasında 2 gece 3 gün sürecek Suriye Fotoğraf ve Kültür Gezisi'ne gidiyoruz :smiley:

ŞAM - PALMYRA - HALEP TURU

1.GÜN ŞAM
Gece 22:00'de konforlu araçlarımızla SURİYE - ŞAM’a hareket. Türkiye Cilvegözü ve Suriye Bab Al Hava sınır kapılarında pasaport ve vize işlemlerimizi yaptıktan sonra yolumuza başlıyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan Hama su değirmenlerini ziyaret edip burada hatıra fotoğrafı çektiriyoruz. Sabah 06:00 sıralarında Malula şehrine ulaşıyoruz. Bu arada sizler aracımızda şirketimizin size ikramı olan sandviçlerinizi yiyip çaylarınızı yudumluyorsunuz. Sonrasında Malula gezimize başlıyoruz. Malula gezimiz sırasında dünyanın en eski manastırlarından Takla manastırını geziyor Hz. İsa'nın da kullandığı dil olan Aramice ayinini izliyoruz. Bu manastırda el yapımı şarabın tadına bakabilirsiniz. Daha sonra Hıristiyan inancına göre Azize Takla'yı korumak için Allah tarafından açıldığına inanılan dağların arasındaki yolda yürüyecek ve kaya mezarlarını göreceğiz. Malula gezisinin ardından yolumuza devam ediyor Şam’a varıyoruz. Muhteşem süslemeleriyle ünlü Hz. Ali’nin kızı Sit Zeynep Türbesi’nin ziyareti, panoramik şehir turunu yapıp Süleymaniye Külliyesi'ne gidiyoruz. Burada bulunan son Osmanlı padişahı Vahdettin'in mezarını ziyaret edip mimari yapısı ve duvar süslemeleri açısından eşi benzeri olmayan Emevi Camii’ni görüyoruz. Tarihi Kapalı Çarşı Souq El Hamidiye’de serbest zaman ve alışveriş imkanın ardından Şam’ın merkezinde bulunan 5 yıldızlı Safir Otel'e geçiyoruz. Dinlenmenin ardından dileyen misafirlerimiz için muhteşem bir Arap eğlencesi sizi bekliyor (Ekstraya tabidir 15 €)

sam4.jpg

sam3.jpg

sam2.jpg

sam1.jpg

2.GÜN PALMYRA
Otelimizde alınacak kahvaltının ardından PALMIRA’ya hareket. 3 saatlik bir yolculuğun ardından Palmira’ya varış. Kumların ortasında yükselen ve doğunun en güzel tarihi eserlerinden biri olan Kraliçe Zenobia’nın muhteşem anıtlarıyla ünlü antik kent Palmira’nın ziyareti, antik tiyatrosu, yolları, çarşıları, su kanallarıyla kendinizi roma döneminde bir lejyoner gibi hissedip zafer yolunda yürüyeceksiniz. Daha sonra olağanüstü görüntüsüyle Bel Tapınağı'nı gezme olanağınız olacak. Palmira Müzesi'nin gezilmesi sırasında bu müzede bulunan mumyaları gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız. Otelimize giderken Arap Kalesi gezilerek 5 yıldızlı Palmyra Palas Otel'e yerleşiyoruz. Dinlenmenin ardından dileyen misafirlerimizi çok nadir görebileceğiniz Arap çadırında Bedevi gecesine götüreceğiz. (Ekstraya tabidir 15€)

plm4.jpg

plm3.jpg

plm2.jpg

plm1.jpg

3.GÜN HALEP
Otelimizde alınacak açık büfe sabah kahvaltısının ardından Halep’e hareket. 5 saatlik bir yolculuğun ardından Halep’e varıyoruz. Panoramik şehir turu. Dileyen misafirlerimiz için 500 yıllık tarihi bir restaurant olan Beyt Vekil Restaurant'ı öneriyoruz (Kişi başı 10€). Yemek sonrası Halep Kalesi’nin görülmesi, ünlü kapalı çarşı Souq El Medine’de serbest zaman alışveriş imkanı, daha sonra Halep’in en ünlü caddelerinden Aziziye’de serbest zaman alışveriş imkanı. Kararlaştırılan saatte Antakya’ya hareket. Turumuzun Sonu....

hlp2.jpg

hlp1.jpg

TUR BEDELİNE DAHİL OLAN HİZMETLER
** Şam’da şehir merkezinde 5* Safir Otel'de 1 gece oda & kahvaltı konaklama
** Palmira'da 5* Palmyra Palas Otel'de 1 gece oda & kahvaltı konaklama
** Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri
** Tüm seyahat boyunca konforlu ulaşım
** Vize ücretleri ve vizenin alınması

TUR BEDELİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
** Ören yeri giriş ücretleri
** Öğlen ve akşam yemekleri
** Hatay'a ulaşım
** Seyahat sigortası (10€)

TUR BEDELİ İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 120€

Hareket yeri Antakya olup Antakya'ya kadar ulaşım fiyatlara dahil değildir.
<a href="http://www.thy.com.tr">THY</a> ile İstanbul'dan Adana'ya (Gidiş Perşembe 16:00 - Dönüş Pazartesi 08:25) 158 YTL'den başlayan fiyatlarla,
<a href="http://www.onurair.com.tr">ONUR AİR</a> ile İstanbul'dan Adana'ya (Gidiş Perşembe 19:00 - Dönüş Pazartesi 09:00) 100 YTL'den başlayan fiyatlarla uçabilirsiniz. Diğer uçuş saatleri için şirketlerin web sitelerini inceleyebilirsiniz.

NOT: Arap ülkeleriyle İsrail arasında yaşanan diplomatik sıkıntılar nedeniyle pasaportunda İsrail vizesi olan arkadaşların pasaportunu değiştirmesi veya kendilerine en yakın pasaport müdürlüğüne giderek yeni bir emanet pasaport çıkartmaları gerekmektedir. Zira İsrail vizesi basılmış pasaportlara Suriye kesinlikle vize vermiyor. Bu ülkelere sık gidenlere tavsiyemiz vizelerinizi pasaportlara değil, iliştirilmiş kağıda bastırmalarıdır...

sry1.jpg

sry2.jpg

sry3.jpg

sry4.jpg

sry5.jpg

Etiketler

Ynt: Suriye Fotoğraf ve Kültür Gezisi

Evet arkadaslar Suriye yolcusu kalmasın :D

1-koza
2-bambina

Antakya Halep gezisi yapmıştım, Halep çok güzeldi. Yemekler nefistir özellikle. Bir çok kaliteli markanın mağazası bulunur Halep'te ve fiyatlar buraya göre inanılmaz ucuzdur, alışveriş düşünenler varsa bol bol suri (para birimleri böyle biliniyor) yada dolar bulundursun yanında :smiley: Bir de Antakya'ya direk uçuş var, Adana üzerinden gitmek yorucu olur.

Benim Halep gezi notlarım:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8359.0

İyi eğlenceler şimdiden ;)

Antakya'ya direk ucuş var ama malesef saatleri çalışan arkadaşlar için cok uygun değil.Özelliklede dönüş için...Fiyat olarakta Adana daha uygun olduğu için Adana olarak yazdık ama dileyen ve saat konusunda sorun yaşamayan arkadaşlar tabiki Antakya'ya direk gidip gelebilirler...Konusu açılmışken bu konuda da bilgi verelim;Antakya'ya direk uçuş sadece THY ile mümkün ve fiyatlar 119 YTL den başlamakta...

Gezi notlarınızı paylaştığınız ve tavsiyeler içinde çok teşekkür ederiz :smiley:

Adana - Antakya arası genelde otobanda olsa beni yoruyor, o yüzden direk Antakya'ya inmek daha mantıklı geliyor.

Bu arada sürekli gidenler Halep'e çok fazla Türk turist gittiği için pahalı olduğunu, Şam'ın alışveriş için daha ucuz olduğunu belirtmişlerdi, ben Şam'a henüz gitmedim ama bu bilgiyide paylaşayım.

vize sınır kapısındanmı alınacak
???
yoksa tur şirketimi alacak

Tura katılmak isteyen arkadaslar kozayardimci@gmail.com adresinden bana iletişim bilgilerinizi mail atarsaniz ben size ulasirim :smiley:

Bir aksilik çıkmazsa Çarşamba öğlen yada Perşembe sabah erken saatlerde Adana'ya uçup, oradanda Antakya'ya geçerek senelerdir gitmediğim Antakya'yı da dolaşmayı düşünüyorum... Zamanı olan varsa bu şekilde hem daha verimli, hem de ucuz uçak biletleri açısından daha ekonomik bir gezi olur?

antakya havalimanı acıldı . direkt olarak gelebilirsiniz. şu anda konyadayım sizlerle olmak isterdim maalasef iş durumları müsahit degil birdaha ki gezide daha önceden haberimiz olursa sizlere samimi (profösyonel değil)rehberlik hizmetlerinde buluna bilirdim. ayrıca yiyenbilir seçeneğini muhakak değerlendirin belkide dönüş yolunda tek konunuz bu olur ve turit kalmayın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR