sürekli 4 çeker mi? acil tavsiye..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdsahiner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,482

mdsahiner

Yeni Üye
Suzuki Vitara 2004 - 2005 model almayı düşünüyorum. 3 Kapı da olabilir 5 Kapı da (geniş aile değiliz-tek kişiyim). Yüzde 90 şehir içi ve yakın mesafe şehir dışı kullanımı, yüzde 10 arazi kullanımı olacağını (off-road değil) varsayarsak; İsteğe göre 4x2 sürüş modu olan bir vitara almak istiyorum.

-Aşağıdaki modellerden hangisi sürekli 4 çeker değil (2004 ve 2005 modelleri için)?
-Yani isteğe göre 4x2 olarak da kullanılabiliyor?
-Kilit konumu olan Lock bu modellerde var mı?

1) Suzuki Grand Vitara 1.6 jlx (3 Kapı)
2) Suzuki Grand Vitara 2.0 jlx-AL (5 Kapı)
3) Suzuki Grand Vitara 2.0 (5 Kapı)

Ayrıca yakıt/performans yönünden (otomatik ve manuel vites seçeneklerini düşünerek) tavsiyeleriniz hangi model için olur?

bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim
Doğan Şahiner

Etiketler
Ynt: sürekli 4 çeker mi? acil tavsiye..

"Sürekli 4 çeker" aracın 4x2 modu yok demektir. Başka bir anlama gelmez. Orta diferansiyeli elimine ederek maliyeti düşürülmüş araçlar sürekli 4 çeker değildir. Kuru zeminde 4x4 modunda kullanılamazlar, ama orta diferansiyel kilidine de ihtiyaçları olmayacağı için maliyet daha da düşer. Kilit varsa da arka tekerlekleri kilitliyordur. Yeni suzukiler sürekli 4 çeker, eski modeller öyle değil. Düşürülen bu maliyet ile yapılan tasarruf başka şekillerde değerlendirilebilir. Örneğin ucuz bir 4x4 arazi şanzımanı (low range) ile beraber gelebilir. Tercih meselesi.

2004-2005 ler sureklı dort ceker degıl ıstege baglı dort cekere alıyorsunuz her serının ayrı bır hıtap kıtlesı var yanı hepsıde alına bılır

2004-2005 için 1.6 jlx'in 4x2 modu olduğunu biliyordum.
Lakin 2.0 jlx-al ve diğer 2.0 modeli de isteğe göre 4x2 olarak da kullanılabiliyor mu?

Gökhan bey, ayrıca
- Suzuki Grand Vitara 2.0 jlx-AL (5 Kapı)
- Suzuki Grand Vitara 2.0 (5 Kapı) arasındaki farkı anlayamadım?

Lakin 2.0 jlx-al ve diğer 2.0 modeli de isteğe göre 4x2 olarak da kullanılabiliyor mu?

4x2 modu araçta bir gereklilik değildir ciddi bir yakıt tasarrufu sağlamaz. Orta diferansiyel olmadığı için kuru zeminde 4x4 modunda kullanılamayan araca mecburen 4x2 modu eklenir. Model aralığını tam bilmiyorum ama eski suzukilerin hepsi sanırsam böyle.

Kürşat bey, epeydir araştırıyorum, bazı formlarda yeni model suzukilerin 4x2 modu olan eski modellerine göre biraz daha fazla yaktığı yorumunu yapmışlar.

Sizin söyledikleriniz çok açıklayıcı aslında.. bu iki tür model arasında farklı teknoloji kullanılmış aslında.
Siz 3K mı yoksa 5 Kapılı olanı mı tercih ederdiniz 2004-2005 modeli için? 3K daha az yakıyor kanatimce.

bazı formlarda yeni model suzukilerin 4x2 modu olan eski modellerine göre biraz daha fazla yaktığı yorumunu yapmışlar.

Doğru olabilir ama ciddi bir fark yapmaz. Benzinin 4 lirayı geçtiği bu dönemde her halükarda lpg taktırırsınız.

Siz 3K mı yoksa 5 Kapılı olanı mı tercih ederdiniz 2004-2005 modeli için? 3K daha az yakıyor kanatimce.

3K araçların yaklaşma uzaklaşma açıları arazi kullanımına daha uygundur. 5K olanların ön ve arka tekerlekleri arasındaki mesafe biraz daha uzun olduğu için asfaltta daha iyi yol tutarlar.

olasiliksiz' Alıntı:
4x2 modu araçta bir gereklilik değildir ciddi bir yakıt tasarrufu sağlamaz. Orta diferansiyel olmadığı için kuru zeminde 4x4 modunda kullanılamayan araca mecburen 4x2 modu eklenir. Model aralığını tam bilmiyorum ama eski suzukilerin hepsi sanırsam böyle.
kursat aracına gore degısır ılla rav4 un oldugu ve onun sureklı degıl bellı bır hıza kadar sanırım 4x4 ollması nedenıyle taraflı yorum yapma burada polımıge neden olcak suan arazı araclarındaan suvlardan bahsetmıyorum sadece 5.2 sureklı 4x4 gerısı 4x2 ıyı bak gorursun

yakıttdada fark eder ben 4h da gıderken 2 cekere gore daha fazla yakıt harcıyorum

kursat aracına gore degısır ılla rav4 un oldugu ve onun sureklı degıl bellı bır hıza kadar sanırım 4x4 ollması nedenıyle taraflı yorum yapma burada polımıge neden olcak suan arazı araclarındaan suvlardan bahsetmıyorum sadece 5.2 sureklı 4x4 gerısı 4x2 ıyı bak gorursun

Yeni rav4ler belki öyledir bilmiyorum ama eski kasa rav4'ler 150 km/s ile bile gitseniz 4x4 modunda çalışıyor. Yorumun neresi taraflı anlamadım bu arada. Aradaki yakıt tüketimi farkı dikkate değer değil dedim sadece. Yeni teknoloji bir motor ya da şanzıman çok daha ciddi farklara sebep olabilir.

olasiliksiz' Alıntı:
Yeni rav4ler belki öyledir bilmiyorum ama eski kasa rav4'ler 150 km/s ile bile gitseniz 4x4 modunda çalışıyor. Yorumun neresi taraflı anlamadım bu arada. Aradaki fark dikkate değer değil dedim sadece.
kursat haklısın toyotada degıl ama suzukıde baya fark edıyor ben asırı karlı kıs kosullunda boludan samsun ıstkametıne sureklı 4h de gıttım arac 220 km yol yaptı 30lt lpg ıle normal de 300 cıvarı yapar 2 cekerde

ayrıca
- Suzuki Grand Vitara 2.0 jlx-AL (5 Kapı)
- Suzuki Grand Vitara 2.0 (5 Kapı) arasındaki farkı anlayamadım?
bu modellerde de 4x2 modu var anladığıma göre?
2004 yılı itibariyle 2.0 jlx-al piyasaya çıkmış sanırım.
ilk defa vitara alacağım, kafam biraz karışık modeller arasında..

kursat haklısın toyotada degıl ama suzukıde baya fark edıyor ben asırı karlı kıs kosullunda boludan samsun ıstkametıne sureklı 4h de gıttım arac 220 km yol yaptı 30lt lpg ıle normal de 300 cıvarı yapar 2 cekerde

Yani bunu toyota'ya uyarlarsak orta diferansiyeli kilitleyip öyle gittiniz. O durumda biraz yakar tabi ;) Yanlız nasıl gittiniz, direksiyonu sağa sola çevirince araç kasılmıyor mu öyle? Belki zemin kaygan olduğu için kasılmamıştır normalde o kadar uzun yolun bu şekilde gidilememesi lazım.

olasiliksiz' Alıntı:
Yani bunu toyota'ya uyarlarsak orta diferansiyeli kilitleyip öyle gittiniz. O durumda biraz yakar tabi ;) Yanlız nasıl gittiniz, direksiyonu sağa sola çevirince araç kasılmıyor mu öyle?
hayır kasılmaz 90 a kadar bılıyorum srunsuz bır sekılde kullana bılırsınzı bızım araclarda asırı buzlu ve karlı durumlarda hafıfı 4 ceker 4h durumuna almak cok saglıklı luyor

hayır kasılmaz 90 a kadar bılıyorum srunsuz bır sekılde kullana bılırsınzı bızım araclarda asırı buzlu ve karlı durumlarda hafıfı 4 ceker 4h durumuna almak cok saglıklı luyor

Benim araçta manuel dif.kildi olmadığı için deneme şansım hiç olmadı kasılır diye biliyordum. Otomatik dif kilidi kafasına göre takılıyor. Şimdi anlaşıldı bu 4x4 modunun neden fazla yakıt tüketimine sebep olduğuna dair yorumlar ve benim bu durumu hiç yaşamamış olmam. Farklı araçlar, farklı tasarımlar, doğal olarak sonuç farklı.

kesınlıkle bu arada sen bana rav 4 dodıgı bakacaktın arkadasım devamlı soruyor ne yaptın ??? ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri