Subaru Forester

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KARGILI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,505

KARGILI

Ana Kamp
bu gün aracı ufak bakımları için sanayi ye götürtük tabi ki 5 bin nufus lu yerde forester parçası bulmamız beklenemezdi

biz de arkadaşımın sayesinde bu günki tüm ufak bakımları kısmen yerli parçalarla hallettik

ufak arızalar direksiyon ve dış aks körükleri yırtık idi tabiki birde arka amartisör helezonları özelliğini yitirdiği için arabamın arkası çok çökük duruyor idi

yapılan işlemler

dış ask körüğüne toyota nın körüğü cukka oturdu

direksiyon körüğüne de dogan slx ki oluyor

gelelim helezonlara burda kopabilirsiniz belki:smiley:

reno binek torosun arka helezonları ufak bi tadilatla oluyorr

Görüntü0040.jpg

Görüntü0042.jpg

Görüntü0043.jpg

Görüntü0044.jpg

Etiketler

en üstdeki resimdeki yeni helezonu oksijen kaynagı ile ısıtarak hafif daraltıldı beyaz kısım alt tarafı zaten hiçbir işlem yapmadan oturuyor

aracınızın modeli nedir?

imkansızlıklar insana herşeyi yaptırıyor demek ki :D

rnk' Alıntı:
aracınızın modeli nedir?

imkansızlıklar insana herşeyi yaptırıyor demek ki :D

imkansızlık dan ziyade milli servet diyelim netde sitenin birinde dış ask körüğüne 75 tl istediler bugünyaptığı işlemler bana toplam 170 tl ye maloldu para kolay kazanılmıyor :smiley:

forester 2000 model aracım

Merhaba arkadaşlar.
Bende de 2003 foreste xt var. Arka amortisörlerimde sorun var ve çözüm arıyorum. Kargılı acaba aracınızın reno yayları ile sürüş keyfi nasıldır, memnun kaldınızmı bu uygulamadan. Ayrıca aracın arka yüksekliğini gösteriri bir fotoğraf gönderirmisiniz. Bu arada aracınızın arkasının çökmesi yaylardan olmayabilir diye düşünüyorum. Bu araçların arka amortisörleri self levelling diye bir sistem ile donatılmış olup, yumuşak yaylar ile beraber kullanılmaktadır. Amortisörler bozulduğu zaman aracın arkası çöker. Ayrıca bir adet orijinal arka amortisör fiyatı 1.300 tl dir. eğer gerçek anlamda bir çözüm bulur isem sizler ile paylaşıcam. Bilgi ve tecrübeleri olanlar dan da bizimle paylaşmalarını bekliyorum.

@serkanwaller, aramıza hoşgeldin.

Forumdaki diğer başlıkları okursan KYB marka amortisörlerin Excel modelleri gazlı ve Foresterlara birebir uyuyor çok daha ucuz fiyata bulmak mümkün.

Evet bunu biliyorum hatta alıp test ettim. Ancak orijinal yaylar ile KYB leri arkaya taktığınızda aracın arkası nedeyse latiklere değecek derecede çöküyor. KYB leri foresterların arkasında kullanmak için kingsprings veya whiteline markalarının avustralyada yapmışolduğu yayları getirtmek dışında bir çözüm ben şu an için bulamadım.Belki piyasa arabalarından bazılarının yayları foresterlara uyuyodur ancak bu konu ile alakalaı bilgim yok.

KYB'nin kendi sayfasında Foresterlar için direk kullanılabileceği yazıyor, ama Excel versiyonu için. Bu yazdığınıza şaşırdım doğrusu, aklımızda bulunsun.

serkan bey merhaba ben zaten helezonları bozuk olduğu için değil amartisörler bozuk olduğu için taktım sürüşde bi sıkıntım yok resim eklerim

bu hafta monreo marka gazlı amartisörler geldi forester içinmiş onları takacagız ön ve arka resimlerini eklerim buraya

Valla toros yaylarının uymasına çok şaşırdım. Başka bir aracın yayıda uyarmıydı acaba bilginiz yada denemeniz oldumu? Bendeki 2003 forester xt de de arka mortisörlerinde sorun vardı. Sağolsun yakın zamanda istanbulda bir serviste bir tanesini çıkma ile değiştirerek baya bir sıkıntım düzeldi.Ancak fazla araştırmadan almış olduğum kyb amortisörler yay bulamadığımdan elimde kaldı.Sizin yapmış olduğunuzu fırsatım olduğunda deneyecem. Nasıl memnunmusunuz aracınızdan.

Merhabalar, bir süre önce 250 ytl verip tamir ettirdiğim amotisör patladı 1 yıl garanti vermişlerdi ama şimdi İstanbula git vs uzun iş. KYB nin excel g diye bir modelinin (sanırım kodu 334344) 2003 modele uygun olduğunu okudum ve ebay gibi sitelerde de uyumlu olduğu yazıyor, Serkanwaller nick li arkadaş helezonların da değişmesi gerektiğini söylemiş ama acaba aldığı modelde mi bir uyumsuzluk var ? zira kyb nin sayfasında birçok model var, aydınlatabilirse bizde kafa karışıklığından kurtuluruz, şimdi bir de işimize yaramayacak bir amortisörle uğraşmayalım, saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR