subaru forester 3cm yükseltme kiti uygulaması-resimli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mossin Nagant Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,458

Mossin Nagant

Mossin Nagant
Yer
hatay-istanbul
Selamlar,
2003 subaru forester xt aracıma yaptırdığım yükseltme takozlarının fotoğraflarını aşağıda paylaşıyorum :smiley:
aracın standart olarak 20-21 cm yerden yüksekliği vardı. yani ilk çarpma noktası yüksekliği 20-21 cm idi. 3cm kalınlığında çelik takozlar sayesinde 23-24 cm yerden yüksekliği oldu.
yükseltme uygulandıktan sonra aracın yol tutuşunda,hızlanmasında ve süspansyonunda herhangi bir değişiklik hissetmedim.
Subarular boxer motor ve awd çekiş sistemi olduğu için aracın denge noktası ve ağırlık merkezi çok iyi. bu yaptığım ufak değişiklik hiç bir problem yaratmadı yani.

foto_raf 1.JPG

foto_raf 2.JPG

foto_raf 3.JPG

foto_raf 4.JPG

foto_raf 5.JPG

Etiketler
Ynt: subaru forester 3cm yükseltme kiti uygulaması-resimli

Aracın fotograflarınıda görebılırmıyız?malıyet ne kadar oldu acaba?bende düşünüyorum aracıma böyle birşeyler..

takoz 350 tl civarı. geriye kalan işçilik ücreti :smiley: ne isterlerse :smiley:
aracın resimlerini en kısa zamanda yüklerim.

Takoz işleminide kesinlikle tavsiye ederim. araç zaten yerden yeterince yüksek ama bu takozlarla yaklaşma ve uzaklaşma açılarınıda yükseltmiş oluyorsunuz.
standart bir jeep liberty nin yerden yüksekliği 16,5 cm. hundai galloper ın ki 21 cm.
bizim foresterın standart yüksekliği 20-21 cm civarı. 3 cm yükseltme kiti ile 23-24 cm lere çıkıyor. buda çok iyi bir rakam.

mossin nagant' Alıntı:
takoz 350 tl civarı. geriye kalan işçilik ücreti :smiley: ne isterlerse :smiley:
aracın resimlerini en kısa zamanda yüklerim.

Takoz işleminide kesinlikle tavsiye ederim. araç zaten yerden yeterince yüksek ama bu takozlarla yaklaşma ve uzaklaşma açılarınıda yükseltmiş oluyorsunuz.
standart bir jeep liberty nin yerden yüksekliği 16,5 cm. hundai galloper ın ki 21 cm.
bizim foresterın standart yüksekliği 20-21 cm civarı. 3 cm yükseltme kiti ile 23-24 cm lere çıkıyor. buda çok iyi bir rakam.
peki ben bu parçalardan edinmek istersem nerden bulabılırım yada kime yaptırabılırım?yol tutuşta,çukurlara girişte hehangibir değişiklik oldumu aracta?

Bu takozların bir teknik çizimi falan mevcut mu acaba? yoksa direk amortisör tepelerine uygun olarak mı yapıldı?

Yol tutusu degistirmedi, cukurlari daha az hissetmeye basladim sanki.
Ben takozlari direk amirtisor baslarinin olcusunu alip yaptirdim.
İsterseniz sizde oyle yaptirabilirsiniz. Veya ben burdan bizim tornaciya yaptirabilirim, gonderirim.

mossin nagant' Alıntı:
Yol tutusu degistirmedi, cukurlari daha az hissetmeye basladim sanki.
Ben takozlari direk amirtisor baslarinin olcusunu alip yaptirdim.
İsterseniz sizde oyle yaptirabilirsiniz. Veya ben burdan bizim tornaciya yaptirabilirim, gonderirim.
birde internette yabancı forumlardan okudugum kadarıyla bunları taktıktan sonra genelde çukurlara girişlerde "Küt" diye ses gelmesinden şikayetçiler..sizde öyle bir durum varmı?

Sormak istediğim birşeyler daha var.

Takoz yüksekliğini 3cm olarak seçerken neye göre karar verdiniz acaba?
arabanın kaldırabileceği max yükseklik 3 cm mi?
5cm takoz olabilir mi mesela?
Huma Oto'da 3cm yükselten yay seti satılıyor. onun gibi birşeyle kullanılabilir mi ki?

Bir de arabanın dıştan son hal fotolarını yükleyebilir misiniz?

Yurt dışı forularından okuduğum kadarıyla 5 cm civarı problemsiz kaldırıyormuş. Ben 3cm yükselttim.
yol sürüş ve tutuşda bir problem yaşamadım.
Bahsettiğiniz vuruntu problemini okudum ama bende olmadı. Gayet güzel :smiley:
belki çok daha fazla yükseltme yaptıkları için ses geliyordur. veya lastik seçimi yüzünden ses geliyordur.

Sonunda yükselttin.İstediğin gibi de olmuşa benziyor. İnşallah uzun zamanda sorun çıkarmaz. Bu hafta sonu deneyecek olursan telefonlaşalım.

İyi günler
Çok basit ve sorunsuz bir çözüm,tebrikler
Saygılar
Batuhan

camaro' Alıntı:
Bende outback var aklıma çok yattı uygulayan ustanın ismini ve telefonunu verirseniz çok sevinirim..

Sanırım Ankara'dasınız. Bu gün Şaşmaz, Başkent oto sanayii sitelerinde bu işi yapabilecek düzgün bir tornacı aramaya gideceğim. Bulduklarımı burada paylaşırım. 2006 Forester için ben de 4cm düşünüyorum...

Ben hataydayim. Sizlere uzagim baya.
Siz iyi bir tornaciya gidin, amortisorun kafasinin kalibini cikarttirip aynisini yaptiracaksiniz.olay cok basit yani.

mossin nagant' Alıntı:
Ben hataydayim. Sizlere uzagim baya.
Siz iyi bir tornaciya gidin, amortisorun kafasinin kalibini cikarttirip aynisini yaptiracaksiniz.olay cok basit yani.
aracın bu yapılmış halini çok merak ettim..fotoları ne zaman görecegiz? ;)

Bende İstanbuldayım,eli alışmış ustanın yapması başka olur tabiki. İstanbuldaki ustaların dillerinin kemikleri alınmış gibi. İstedikleri fiyatları duysanız şaşırırsınız, ondan sonrada iş yok diye ağlarlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri