SRC ve K1 Belgesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nitroces Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,642

nitroces

2009/L200 4*4
Yer
Akşehir
Web
yalinsumer.com.tr
src ve k1 belgesine ,hiçbir ticari faliyette kullanmadığımız sadece özel zevk için bindiğimiz 4*4 pikaplarımız için ihtiyaç vamı?

bilgisi olan arkaşlar varsa paylaşırsa teşekkür ederim..

Etiketler
Ynt: SRC ve K1 Belgesi

bildiğim kadarı ile yok çünkü araçların sınıfı ticari olarak ta geçse ruhsatında kullanım şekli "hususi oto" yazdığı için problem olmaz bildiğim kadarı ile.
ama misal 4x4 pick-up'ınzla kendi işiniz için aldığınız bir ürünü taşırken denk gelirseniz sanırım bunun için src ve k1 sorgulanıyor bildiğim kadarı ile.

Bizim YMM'in son değerlendirmesi: ruhsatta "ticari" ve "kamyonet" tanımları olduğu takdirde yük taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın her ikisinin de alınması gerekiyor. Sürücünün src belgesinin yanısıra bir de "psikoteknik değerlendirme raporu" olması gerekiyor...

bu konuyu neden açtım önce onu anlatayım.
muhasebecimin bir müşterisi l200 4*4 almak için afyon bayisine gidiyor oda k belgesi istiyor.aracı veremiyorlar dolayısıyla.adam para kazanacak neden satmak istemesin.muhasebecimde beni aradı alaman gerekiyor diye.ikilemde kaldım.
Bende aracı aldığım istanbul mar oto yu aradım onlarda k belgesine gerek olmadığını ama src almam gerektiğini soylediler.
Ben diş hekimiyim ne ticaret odası kaydım nede başka bir şeyim var.Ne yük taşırım nede yolcu bu belgelerin ikiside ülke içi ve dışı ticaretle ilgili.
En son olarak sigortacımı aradım oda iceman arkadaşımın soylediği gibi ''araç ticari ama siz husisi kullanıyorsunuz ruhsatta husisi oto yazıyor o yüzden 2 belgeyede gerek yok ''dedi.
Bu arada geçen hafta konya girişinde radar uygulaması yapıyorlarmış bende haber aldım 80-85 le gidiyordum.ceza yazdılar aslında şehirler arası yol olmasına karşın koylu kurnazlığı yapıp 60 lik hız sınırı getimişler hiç aklıma gelmezdi.%20 lik aştığımı söyleyip 265 tl ceza kestiler.eğer k ve src belgesi olması gerekiyor olsaydı düşüğnceme göre orada isterlerdi.
teşekkürler

ticari sınıfta kamyonet ruhsatlı araçların karayollarında hız sınırı "80km" dir. %10'luk opsiyon ile 88km'ye kadar ceza yemezsiniz ama 96km hızdan sonra yani %20'lik dilimi aşarsanız 265TL ceza ödersiniz. 88 ile 96 arası ise 135tl civarı bir para ödersiniz.

Ynt: Src Ve K1 Belgesi

arkadaşlar merhaba,

yarın ankaradan L200 kiralayıp uşağa gideceğim. kiralama şirketi aracın K2 belgesinin olduğunu söyledi ve benim SRC belgemin olmasına gerek olmadığını söyledi. sizce yolda sıkıntı yaşar mıyım?? SRC belgesine ihtiyacım varmı?? bilgilendirirseniz sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR