Sokak Hayvanları...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ejdereristi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,205

ejdereristi

Kamp II
Yer
istanbul
arkadaşlar öncelikle hepinize saygılar...sokak hayvanları ile ilgili forumda bir başlık varmı çok araştırmadan çok acil bir şekilde açmak istedim..eğer var ise şimdiden özür..ama ufak nacizane bir hatırlatma yapmak istedim..yoğun kış şartlarında "sessiz" arkadşlarımız yani doğada bizi yalnız bırkmayan dostlarımız çok ama çok zor durumda..ne yapabiliriz demeden herkes sadece camını açıp penceresinin önüne bir parça ekmek bıraksa emin olun bu bile çok büyük birşey..belediyelerimizin sokak hayvanları konusunda uygulamalarını biliyoruz ya otoban kenarları yada ıssız ormanlar..yolunuz düşerse bu alanlardan geçerken düşünün orada öylece size bakan , aç olan ,soğuktan donmak üzere kuyruğunu sallayan bi "dost" muhakkak var..evden çıkarken yanınıza alıcağınız bir parça yemek onları hayata bağlayacak...lütfen kış aylarında biraz daha destek.....

Etiketler
Ynt: Sokak Hayvanları...

Güzel bir hatırlatma oldu teşekkürler.c
Şehirimizin sokaklarımızın sevimli aksesuvarlarını kollamak gözetmek hehipimizi görevi..

Sn.ejdereristi duyarlığınız için teşekkürler. Ben de tam konu ile ilgili başlık açmayı düşünürken sizin konuya rastladım, açıkçası mutlu oldum. Her şeyi devletten beklemeyip, desteğimizi esirgemeyelim :smiley: Cumhuriyet gazetesinin konuyla bağlantılı haberi;

http://emedya.cumhuriyet.com.tr/?kn=7&hn=110020

aslinda esas sorun sehirde degil de, belediyenin sehirden toplayip ormanlara acliga terk ettigi sokak hayvanlari. ozellikle beykoz ve polenezkoy civarlarinda yuzlerce sokak kopegi, kulaklari kupeli, ac susz bekliyor. normalde havalar iyi iken onlara yiyecek goturen insanlar var azda olsa. ama bu karli havalarda oralara sadece arazi araclari gidebildiginden bir cogu yiyecek goturemedigi icin hayvanlar hem sogukla hemde aclikla mucadele ediyor. ozellikle bizler gibi arazi araclari olan insanlarin organize olup bu gibi dunlerde onlara yardim goturmemiz lazim. eger niyetlenen olursa bir organizasyon yapalim.

Tempus' Alıntı:
aslinda esas sorun sehirde degil de, belediyenin sehirden toplayip ormanlara acliga terk ettigi sokak hayvanlari. ozellikle beykoz ve polenezkoy civarlarinda yuzlerce sokak kopegi, kulaklari kupeli, ac susz bekliyor. normalde havalar iyi iken onlara yiyecek goturen insanlar var azda olsa. ama bu karli havalarda oralara sadece arazi araclari gidebildiginden bir cogu yiyecek goturemedigi icin hayvanlar hem sogukla hemde aclikla mucadele ediyor. ozellikle bizler gibi arazi araclari olan insanlarin organize olup bu gibi dunlerde onlara yardim goturmemiz lazim. eger niyetlenen olursa bir organizasyon yapalim.
Kürşad bey çok güzel bir fikir. Ancak acil bir organizasyon gerekir.

Nursel' Alıntı:
Kürşat bey çok güzel bir fikir. Ancak acil bir organizasyon gerekir.

Benim tanidigim bazi insanlar var benden yardim istediler bu konuda, bu pazar gidicekler mesela eger kar ayni sekilde yagmaya devam ederse pazar gunu icin o insanlara yardim edebiliriz, ben zaten %100 gidicem ama birkac arac daha olursa daha guvenli olur.

hava soguk oldugundan kopek mamasi yerine kasap veya marketlerden alinan kemik veya tavuk parcalarini goturuyoruz. eger tanidik kasap varsa bedavaya bile kemik alinabilir veya marketlerde corbalik tavuk parcalari var 2 ytl kilosu onlardan alinabilir. Boylece donsa bile sogukdan yemeker yinede yiyebiliyorlar ve fazlasini gomup sonra yedikleri icin israf olmuyor.

Tempus' Alıntı:
Benim tanidigim bazi insanlar var benden yardim istediler bu konuda, bu pazar gidicekler mesela eger kar ayni sekilde yagmaya devam ederse pazar gunu icin o insanlara yardim edebiliriz, ben zaten %100 gidicem ama birkac arac daha olursa daha guvenli olur.

hava soguk oldugundan kopek mamasi yerine kasap veya marketlerden alinan kemik veya tavuk parcalarini goturuyoruz. eger tanidik kasap varsa bedavaya bile kemik alinabilir veya marketlerde corbalik tavuk parcalari var 2 ytl kilosu onlardan alinabilir. Boylece donsa bile sogukdan yemeker yinede yiyebiliyorlar ve fazlasini gomup sonra yedikleri icin israf olmuyor.
Pazar günü katılmak isterdim ben de ama çalışıyorum maalesef. Cumartesi olabilir ama. Yiyecek ayarlanır sorun değil. Market ve kasaplardan dediğiniz gibi temin edilir.
Gün belirlense organizasyon şekillenir aslında.

Nursel hanim aslinda organizasyon topluca yapamasak bile offroad icin bu bahsettigimiz ormanlik bolgelere gidenler yanlarina alabildikleri herturlu yiyecek mama gibi seyleri alip goturseler bile yeter. Veya siz cumartesi uygunsaniz o gun gidin ben pazar giderim farketmez. Hepbirlikte biseyler yapamasakda ayri ayri gunler gideriz.

pazar gunku planla ilgili link facebookda burda.

http://www.facebook.com/event.php?eid=272174824489&ref=nf

ama biz bundan bagimsiz olarakda gidebiliriz. sonucda biz zaten arazide gezerken eglenen insanlariz ve bahane ariyoruz gitmek icin :smiley:

Tempus' Alıntı:
Nursel hanim aslinda organizasyon topluca yapamasak bile offroad icin bu bahsettigimiz ormanlik bolgelere gidenler yanlarina alabildikleri herturlu yiyecek mama gibi seyleri alip goturseler bile yeter. Veya siz cumartesi uygunsaniz o gun gidin ben pazar giderim farketmez. Hepbirlikte biseyler yapamasakda ayri ayri gunler gideriz.

pazar gunku planla ilgili link facebookda burda.

http://www.facebook.com/event.php?eid=272174824489&ref=nf

ama biz bundan bagimsiz olarakda gidebiliriz. sonucda biz zaten arazide gezerken eglenen insanlariz ve bahane ariyoruz gitmek icin :smiley:
Aynı fikirdeyim. Herkesin bireysel anlamda yapabileceği bir şeyler mutlaka var.

arkadaşlar bireysel olsa bile ulaşmak ve birşeyler yapabilmek önemli..duyarlılığınız için teşekkürler...bahçeşehirde oturuyorum ve boğazköy tarafında birçok tilki ve atmaca galiba hayvan ile karşılaştım..güzel tarafı ne biliyomusunuz onlar o an orada yok ama bıraktığımız bir parça yemeği tilki atmaca ve sokak hayvanları yiyor ve yaşamak için mücadele ediyor..onların hakkı yaşamak..ben arazi aracımı satmak zorunda kaldım ama honda jazz ile kar da olsa bi yerlere karlastiği zincir ile ulaşmaya çalışıcam..

image010-2.jpg

kucaklamasanız bile bir lokma yiyecek ve su sonrası

onların sevinçlerini göstermelerini izlemek çok şeye değer...

ejdereristi' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle hepinize saygılar...sokak hayvanları ile ilgili forumda bir başlık varmı çok araştırmadan çok acil bir şekilde açmak istedim..eğer var ise şimdiden özür..ama ufak nacizane bir hatırlatma yapmak istedim..yoğun kış şartlarında "sessiz" arkadşlarımız yani doğada bizi yalnız bırkmayan dostlarımız çok ama çok zor durumda..ne yapabiliriz demeden herkes sadece camını açıp penceresinin önüne bir parça ekmek bıraksa emin olun bu bile çok büyük birşey..belediyelerimizin sokak hayvanları konusunda uygulamalarını biliyoruz ya otoban kenarları yada ıssız ormanlar..yolunuz düşerse bu alanlardan geçerken düşünün orada öylece size bakan , aç olan ,soğuktan donmak üzere kuyruğunu sallayan bi "dost" muhakkak var..evden çıkarken yanınıza alıcağınız bir parça yemek onları hayata bağlayacak...lütfen kış aylarında biraz daha destek.....
Elbette önemli. Ancak bir araya gelindiğinde çok daha faydalı olunabilir. Arazi aracı da şart değil aslında. Organizasyon yapılması fikri, kısırlaştırılıp yerleşim yerleri dışında ormanlara bırakılan (ölüme terkedilen) ya da oralarda yiyeceğini temin edemeyip donarak ölen canlılar içindi. Şehir içinde onlara ulaşmak ve beslemek sorun olmuyor zaten :smiley:

büyük sel felaketini hepiniz hatırlarsınız..insanlar öldü..bir çok hayvan da beraberinde öldü..ama halen ölüme terkedilmiş bahçeşehir hayvan barınağı var...sular altında kaldı ve malesef yeni bir yere taşınamadı..yer yok denildi...yüzün üstünde hayvan öldü ve bi okadar da hayvan açlık soğuk tehlikesiyle karşı karşıya..hergün o barınağın yanından geçiyorum ve canım acıyor..elimden tek gelen bir parça yemek...eğer burada yaşamaya çalışan hayvanlara destek olmak isterseniz facebookta "bahçeşehir melekleri" adını aratabilirsiniz..gönüllü dostlarımız sadık dostlarımız için mücadele etmeye devam ediyorlar..

Merhaba, Facebookta "bahçeşehir melekleri" adıyla ulaşamadım. Bilgi için web adresi; http://www.bahcesehirmelekleri.com/yardim.html .Ziyaret etmekte fayda var.

Nursel' Alıntı:
Merhaba, Facebookta "bahçeşehir melekleri" adıyla ulaşamadım. Bilgi için web adresi; http://www.bahcesehirmelekleri.com/yardim.html .Ziyaret etmekte fayda var.

http://www.facebook.com/#/group.php?gid=152862517170&ref=ts linkinden de ulaşabilirsiniz...

Önümüzde ki hafta arkadaşım bana gelecek bu Sokak Barınaklarından yapacağız bir kaç tane. :smiley: Sizde yapın.. :D

(izleyemeyenler youtube da "sokak barınakları" diye aratıp izleyebilirler.. )

http://www.youtube.com/watch?v=AhRpmkv5IJU

buda dailiymotion linki.

http://www.dailymotion.com/video/xc0f8s_sokak-barinaklari_animals

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR