.
Dünyada ısınma harcamaları aldı başını gidiyor. Gel de şimdi ne yapacağını düşünme. Akla ilk gelen ise yalıtımı arttırarak tüketimi azaltmak oluyor.
Bu amaçla pıt pıt ambalaj naylonu pencere camlarının yalıtımında etken, kolay ve ucuz bir yöntem sunmakta.
Uygulaması:
Pıt pıt naylonunu yalıtmak istediğiniz pencere camı boyutunda kesip, düz tarafını fısfıs şişesiyle ıslatıp cama yapıştırın. Hepsi bu kadar !
*Yapıştırmak için sadece su kullanmak yeterli. Aylarca bu şekilde kalıyor. İstenirse selafon bantla da desteklenebilir.
*Malzemenin ışığı geçirme ve büyük boyutlu camlarda tüm görüntüyü örtmeyen büyüklükte uygulanabilme avantajı var.
*Mutlaka üç katmanlı cinsi kullanılmalı. (Birinci katmana balonlar yapıştırılmakta. İkinci katman balonlar. Üçüncüsü ise balonların üstüne geliyor)
*İstenirse levha sayısı yine ayni yöntemle olmuyorsa iki tarafı yapışkanlı selafon bantla arttırılabilir..
Üç katmanlı pıt pıt naylon hem hareketsiz hava kütlesini arttırıyor hem de diğer naylon levhaların üzerine yapışmasına olanak veriyor.
Video: https://youtu.be/EouKww5UuhA
Dış görüntüyü kısıtlamamak amacıyla tüm camı kaplamaya gerek olmayabilir. Ben pencerelerin yarısını, bazı kapıların 2/3 ünü, dışarısının görülmesinin bir anlamı olmayan yerlerin de tümünü kapladım. Buzlu cam görüntüsü verdiğinden estetik açıdan rahatsızlık vermiyor.
Çözüm, belki kamp durumunda karavan pencerelerinde, yalıtım ve ışık geçirgen perde amacıyla da kullanılabilirdi ?