Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 121
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,990

Jeepcj7

BUILD IT! RUN IT! BREAK IT! FIX IT! REPEAT!
Yer
ISTANBUL
Herkese Selam,

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ben bir CJ sahibiyim ve çoğu CJ sahibi gibi derin su geçişi hakkında bilgim yok, olmasıda zor, çünkü CJ'le derin sudan geçmek için şunları yapmak lazımMIŞ;

1. Snorkel
2. Std CJ'de radyatör fanı blok'tan kayış ile tahrikli, bunu iptal edip, içerden şalter ile açılıp kapanan elektrikli fan koymak lazım. Suya girerken fanı kapatmak gerekiyor, yok sa bizim pervane bütün suyu karbüratör (hadi snorkel var diyelim) ve ateşeleme bobinine ve distributore atıyor ve stop ediyor.
3. Zaten suya giriyoruz ateşlemeye su atsa ne olur? bunun cevabı yok... :D

Peki bunlar CJ'in klasik problemleri, peki arabalarınızda neler gerekiyor. Dizellerde ateşleme problemi olmadığı için daha kolay diye tahmin ediyorum. Mesela snorkelli V8 Disco suya dalabiliyor mu?
Aşağıdaki resimlerin baştaki disco hariç hepsi Isoff'un İğneada gezisinden, araçlarda snorkel varmı?

ISOFF IGNEADA GEZISI

Ford Bronco Orjinal motorlu ise karbüratörlüdür

bundan daha derin bir yerden geçermiyiz?

Ynt: Snorkel ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

Jeepcj7' Alıntı:
bundan daha derin bir yerden geçermiyiz?

Bazen geçeriz ;D

444368.jpg

Gezi resimlerini görmüştüm :D :D :D
Doğru!

en büyük sorun şarj dinamosu, onu nasıl hallediyorlar bilmiyorum ama dinamoya da devre kesici yapılabilir belki?

Evet ya Türkiyede ne kadar çok OFF_ROAD ile alakalı ürün sıkıntısı var...distribütör firmalar bile az ve ürün bulundurmuyorlar..çok can sıkıcı..
Ben G.Cherokee için şnorkel bulsam bügün alırım..nafile...

Jeep34' Alıntı:
Evet ya Türkiyede ne kadar çok OFF_ROAD ile alakalı ürün sıkıntısı var...distribütör firmalar bile az ve ürün bulundurmuyorlar..çok can sıkıcı..
Ben G.Cherokee için şnorkel bulsam bügün alırım..nafile...

Uğur merhaba,

Ben safari snorkel aldım kendim monte ettim ama kesip biçme işlemi çok stresli, benim çamurluklar alüminyum olduğundan , ve safarinin içinden yapıstırma şablonlarla işlem korktuğum kadar zor olmadı. üç saatlik bir zamanda montajı tamamladım, işin ilginci sadece su değil toz, ayrıca sürekli serin / temiz havanın getirdiği performans artışı ve ekonomide sağlıyor.

iyi bir kaportacıya monte ettirmekte ve gelen manualleri tercüme ederek eksik parça kullanılmasını önlemekte yarar var.

Kritik nokta orjinal hava filtrelerinin dibinde su tahliye delikleri var öncelikle bunların iptal edilmesi gerekiyor yoksa buralardan su emebilir, bu iş için en uygun yöntem dıştan kağıt bant yapıstırıp içten çift karışımlı epoxy ile delikleri doldurmak. kitin montajındada her vida yerine bu yöntemi uyguladım.

http://www.safarisnorkel.com/docs/snorkel/jeep.html

http://www.safarisnorkel.com/guides/JEEP/ss1120hf/ss1120hf_guide.htm

Senin araç için fiyatı 700-900 ytl civarında olmalı, iki arkadaşımız var getiren onlarla görüştürebilirim.

Selamlar

Jeepcj7' Alıntı:
Herkese Selam,

2. Std CJ'de radyatör fanı blok'tan kayış ile tahrikli, bunu iptal edip, içerden şalter ile açılıp kapanan elektrikli fan koymak lazım. Suya girerken fanı kapatmak gerekiyor, yok sa bizim pervane bütün suyu karbüratör (hadi snorkel var diyelim) ve ateşeleme bobinine ve distributore atıyor ve stop ediyor.
3. Zaten suya giriyoruz ateşlemeye su atsa ne olur? bunun cevabı yok... :D

Mesela snorkelli V8 Disco suya dalabiliyor mu?

Orkun merhaba,

Disco v8 genellikle 1 metre suya modifiyesiz dalabiliyor, fan viscous olduğu için yavaşça girersen soğuduğu için kendiliğinden duruyor.

Benzinli araçların genel sorunu bobin ve distirbütör ıslanması bunun için lastik eldivene benzer parçalar var bunlar V8 için heryerde satılıyor ama 6 veya 4 silindir için görmedim alttaki resimdeki gibi bişey bunları belki mutfak eldiveni gibi bişeyden yapabilirsin.

V8Wproof.jpg

Gözden kaçan esas 3 problem daha var, Disco için 300 tdi ve 200 tdi zaman ayar kayışının pirinç tapası var ,yan yana 2 tapa suya girecğinde birinini açıp diğerini tıkıyorsun, V8 de kayış olmadığından sorun yok.

Diğer nokta Diferansiyel ve şanzıman havalandırma boruları, tüm arazi araçlarında bunlar 50 cm ile 1 m arasındaki derinliğe göre ayarlanmış, bunların mutlaka açık ve uzatılmış olması gerekiyor (Wadding kit diye aratırsan nası bişey olduğunu görürüsün ki allahın borusu sanayide benzerleri bulunabilir), bizim akıllı ustalarmız bunları silikon vb. malzemelerle tıkıyorlar, ama unutuyorlarki diff, şanzıman ,arazi içinde yüksek ısı oluşuyor, ısınan hava genleşir, havanlandırma tıkalı olunca keçe, conta vb. hasar görür, suya girer girmez aniden soğuyan parçalar vakum yaparak dışarıdan suyu emer.

3. nokta volan muhafazasının tapası varsa kapalı olmalı , özellikle çamurlu su içeriye girince baskı ve balata iş göremez duruma geliyor , berrak su ise geçici çekiş kaybı yaşanabiliyor. Otomatik vites ise böyle bir sorun yok.

Benim bildiklerim bunlar umarım yararı dokunur.

Selamlar

Yavuz'cum alakana teşekkür ederim..Safari'nin sitesini pür dikkat takip ediyorum.Geliştirme aşamasında gibi terim kullanıyorlar..Bir türlü çıkmadı..Benim aracı hava fitresi sağda(ön yolcu tarafı), benzinli için üretilecek ibaresi var ama fark etmez.Dirsek uysun iç donanımını ayarlarım..Ama sen bulunabilir diyorsun..eminmisin ? :smiley: Alırım valla...
Olması yeni kasa pajeronunkini (sağda) uydurmaya çalışacağım..ama dirsek açısı nasıl olur bilmem :(

Jeep34' Alıntı:
Yavuz'cum alakana teşekkür ederim..Safari'nin sitesini pür dikkat takip ediyorum.Geliştirme aşamasında gibi terim kullanıyorlar..Bir türlü çıkmadı..Benim aracı hava fitresi sağda(ön yolcu tarafı), benzinli için üretilecek ibaresi var ama fark etmez.Dirsek uysun iç donanımını ayarlarım..Ama sen bulunabilir diyorsun..eminmisin ? :smiley: Alırım valla...
Olması yeni kasa pajeronunkini (sağda) uydurmaya çalışacağım..ama dirsek açısı nasıl olur bilmem :(

Senin motor 3.0 dizel değilmiydi?

listede şu var CRDI5 3.0Litre-I5 D LHS

başka araçlarınki olmaz sanıyorum a stünunun açısı tutmazsa kelebek gibi durabilir ;D

Selam

Yavuz kafayı yiycem ..nerede 3.0 CRD göremiyorum :(
o bir önceki kasa ama 3.0 değil ..yanlış yazılmıştır..2.7 ve 3.1 ler için WJ 99-04 modeller arası..eski kasa :( 5 silindir...
benim ki WH-WK CRD V6 3.0 LT. ..Ama olsun benzinlinin kide çıksa oda uyar..sonuçta sağda ve A sutunu aynı :smiley:

Jeep34' Alıntı:
Yavuz kafayı yiycem ..nerede 3.0 CRD göremiyorum :(
o bir önceki kasa ama 3.0 değil ..yanlış yazılmıştır..2.7 ve 3.1 ler için WJ 99-04 modeller arası..eski kasa :( 5 silindir...
benim ki WH-WK CRD V6 3.0 LT. ..Ama olsun benzinlinin kide çıksa oda uyar..sonuçta sağda ve A sutunu aynı :smiley:

Safari avustralya frması, japon ve LR ağırlıklı çalışıyorlardır, Yanlış yazılmış olabilir 3.0 sol direksiyon Düz 5 silindir diyor, TBA nedemek? WH için demiş !

Fakat Malzemeleri çok kaliteli, perçinine kadar kutudan çıkıyor, tabi kutusuda buzdolabı kutusu gibi o ayrı mesele. ;D Benim vinç tamponu geldiğinde onun kutusu bile daha küçüktü.

Selamlar

Başka marka seçeneğim yok zaten..Hemen hemen herkes için tek marka..TBA zannedersem ''Ürün Geliştirme Aşaması'' gibi bir şeyin kısaltılmışı..

Otokar ?

köfteci bacası gibi ;D (defender kullananlar beni tefe koyacak şimdi), hem alt kısımda şamandırası var , içeri giren suyu otomatik boşaltıyor, suya batınca alt delikleri kapatıyor, kafana göre biyerden deler çıkartırsın yukarı ;D

Şaka bir yana uysa gerçekten işlev açısından safariden daha iyi, ama görüntü off-side. Humvee muhtemelen defenderden kopyalayıp neredeyse aynısını yapmış. Yada esinlenmiş diyelim.

Selamlar

Bence su araçların için beladır.. Diferansiyel havalandırmaları açık olup yukarılara kadar hortumla uzatılmalı (cj ler için konuşuyorum) Suyun içinde asla stop etmememli, motor a su alırsa yandın o zaman.. ön düzen aksamları bilyalar, keçeler, aklına ne geliyorsa zarar görüyor. Su tuzlu ise değme keyfine.. sürekli suya giripte arıza yapmayan araç olmaz..

Ynt: Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

Uğur abi,

Senin motor Mercedes'in OM642 V6 olması lazım, aynı makine G320 CDI 'da var. G serisi için snorkel üretilmişse işinin yarısı (kaput içi) tamamdır :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
vulas54

Çevrimiçi üyeler

Geri