Sizce Suzuki Jimny Şartlarıma Uygun Bir Araç mıdır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gkr3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,571
Ynt: Sizce Suzuki Jimny Şartlarıma Uygun Bir Araç Mıdır?

Yeni Jimny`lerin eskileri gibi hala kati aksa sahip olup olmadigini bilen var mi? SUV modasina uyup arazi araci olma ozelligini yitiren cok jip kilikli arac var. Vitaralar eskisi gibi imal edilmiyormus Jimny`de durum nedir?

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Yeni Jimny`lerin eskileri gibi hala kati aksa sahip olup olmadigini bilen var mi? SUV modasina uyup arazi araci olma ozelligini yitiren cok jip kilikli arac var. Vitaralar eskisi gibi imal edilmiyormus Jimny`de durum nedir?

Arazi vitesine düğmeyle geçiyor. Başka bir değişiklik yok.

Ben su anda eski kasa rav4 kullaniyorum.Alette araba sasesi ve araba akslari var. Asfaltta iyi arazide ise 'idare eder.' Bir sonraki aracimin asfalt performansindan biraz odun verip daha ciddi bir arazi araci olmasini isterim ama virajlarda takla atmak ta istemem. Jimny iyi bir secenek gibi gorunuyor ama kafa kurcalayan bir iki soru isareti var.

Umarim modaya uyup saseyi ve akslari degistirmezler veya degistirmemislerdir. Jimny`nin en eski modelinin (Samurai) cok kolay takla attigi soyleniyor. Yenisi de oyle mi? Oyle degilse acaba takla sorununu duzeltmek icin nasil bir aks tasarimina gidilmistir? Hala daha eskisi gibi saglam midir? Yoksa biraz daha iyi yol tutsun diye arazi performansindan odun mu verilmistir? (Samurai biraz fazla kolay takla attigi icin aslinda bu gerekli de gorunuyor bir miktar...) Bunlari merak ediyorum. Jeep grand cherokee bile araba kasasina (unibody) dondu son modelde. Bu boyle giderse piyasada yeni jip kalmayacak.

Takla atmak istemiyorsanız Suzuki X90 bulun ve alın
ben takla attıramadıktan sonra kimsenin attırabileceğini sanmıyorum tecrübeyle sabittir

Samurai demişken,

Konu açtık, suzuki tarafından kimse ilgi göstermedi.. Tecrübelerinizi bu konuda da paylaşsanız, bizleride aydınlatmış olursunuz..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56635.0

Bence jimny kendi klasmanında yeterince iyi... Birazda ufaktan el atınca her yola geliyor..

Merak ettiğim soruların cevaplarını Suzukinin sitesinde buldum. Jimny'nin aksları Samurai ile aynı tasarım... İyi arazi performansı ama kolay takla... Ben galiba cesaret edip te bu araçlardan alamayacağım. Rav4'ün iyi asfalt + durumu idare eden arazi performansı daha makul görünüyor benim kullanım amaçlarım açısından. Çukur engebe tanımadan ilerleyebilen bi araç hoş olurdu ama eşyanın tabiatı gereği bazen birşey iyi olunca başka birşey daha kötü olmak zorunda kalabiliyor

Jimny ne yapar ne yapamaz ?

4000 cc motorlu xj yada cc neler yapar ne yapamaz , normal şartlarda peşine 2-3 tane Jimny baglasan ceker alır ama Jimny nin yaptıgını yapamaz ,aşagıda verdigim linkte var bir göz atın derim .

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23013.0

beyaz renk Jimny nin yaptıklarına bir bakın derim gerci söförü biraz tecrübeli bir isim M.Becce. ;D

Ynt: Sizce Suzuki Jimny Şartlarıma Uygun Bir Araç mıdır?

rav4 asfaltta basarılı olabılır ancak doga gezisinden öte birsey yapılmaz isteginiz bu yöndeyse sorun yok ama fazlasını düsünüyorsanız kesınlıkle yetersız kalır ayrıca sureklı 4ceker olusunun avantajları yanında dez avantajları coktur ve kolay kolay bir oynama yapamazsınız

Yol fazla egimli degilse camurda da batmadan yuzebiliyor

Neyse saka bir yana tespitiniz dogru ama hem asfaltta iyi hem de arazide iyi olan kusursuz araclarin ikinci el fiyatlari bile ucuk derecede yuksek oldugu icin sanirim bu konuda yapilabilecek fazla birsey yok.

Gerci Jimny/Samurai biraz asiri uc bir ornek, benzer tip akslar biraz daha agir govdeli bir aracta olsa muhtemelen asfalt uzerinde de temkinli bir kullanimla cok fazla sorun olmayacaklardir diye tahmin ediyorum.

Daihatsu'dan vazgeçtim arkadaşlar.Suzuki'nin ondan birkaç gömlek üstün olduğunu farkettim.Jimny yada 3k vitara alırsam beni üzmeyeceği konusunda fikrim sabitleşti.Bu konu içinde bana yardım eden ve yazı yazan herkese çok teşekkürler.

3k vitara bence de güzel. Yeni modelleri suv tipi araçlar eski modelleri normal jip ama Jimny'den daha dengelidirler. Siz hangisini düşünüyorsunuz?

Göker Bey iyi günler.
CJ5 , Lada Niva , Jimny , JLX , Feroza derken sonunda fikrinizin Jimni ya da 3k jlx'te sabitleştiğini yazmışsınız.Hayırlı olsun.Ferozadan önceki aracım 2007 Model 3k Grand Vitara idi.Çok memnundum,tabi safkan bir arazi aracı değildi.Beğendiğiniz araçlar sizin aradığınız özelliklere sahiptir.JLX ile Asfaltta tatminkar bir konfor ve arazide ortalama bir performans elde edersiniz.Tek araç olarak Modifiye yapmıyacağınız için Off-Road performansı sınırlı olacaktır.Boyunuzun uzun olması aracın küçüklüğü dizleriniz biraz direksiyona yakın olmasına neden olabilir.Yıpranmamış ve bilinen bir araç alırsanız sizi üzmeyecektir.Jimny ıse daha genç bir model olduğu için daha fazla bir kaynak bağlamanızı gerektirecek ama yolda ve arazide sizi memnun edecektir

Suzuki'nin (Herhalde beğendiğiniz iki model birlikte) Feroza'dan birkaç gömlek üstün olduğu görüşünüze gelince ;subjektif gömlek hesabı ile değilde nedenlerini yazarak okuyanları da aydınlatmanız daha doğru olurdu diye düşünüyorum.Son kararınızı da verip iki araçdan birini aldığınızda paylaşımlarınızı bekliyor olucaz.

Sağlıcakla kalınız.
Tayfun Sözer

olasiliksiz' Alıntı:
3k vitara bence de güzel. Yeni modelleri suv tipi araçlar eski modelleri normal jip ama Jimny'den daha dengelidirler. Siz hangisini düşünüyorsunuz?
Merhaba,
Ben şahsen 3k vitara düşünüyorum ama sadece zevk meslesi ben her aracın eskisini severim mela otobüs durağında bitane yeşil mercedes citara gelir arkadanda benzer hattan bir Ikarus yada man gelir.Ben şahsen ikarus veya man'ı tercih ederim.Sonuçta sizin kendi aracınız olacaktır bence tamamiyle zevk ve karar meselesi.İlla yeni model alacağım demiyorsan eski vitaraları terceih ederim.
gçrüşmek üzere

Tayfun Bey tekrardan merhaba
Öncelikle eski mesajlarım ve araştırmalarım dahil olmak üzere aklınızda bir nevi kalıcılık etkisi bırakmışım sanırım (boyumun uzun oluşunu bile hatırlıyorsunuz)dikkatli bir okuyuculuk gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.Gelgele lim biraz açıklama yapmaya.İlk önce cj5 lere bakmaya başaldım.Hakkaten aslan gibi makine ancak bazı olumsuzlukları var bu işlerde siz benden daha eskisiniz benden daha iyi bilirsiniz cj kullanmak veya sahip olmak oldukça zordur.Bebek gibi bakılmak ister.Deli gibi benzin ister .Lada Niva adeta beni cjden söküp attı.O aracı cok sevdim ve hala elemiş değilim.Jimny veya vitara jlxden birine karar vericem.Ya lada olucak yada suzuki.Ferozya gelirsek bir ara ciddi ciddi düşünüyorşünüyordum acaba tercihi ferozadan mı yana kullansam diye (sunroof olayı süper bişi) ama neden ülkemizde oldukça azaldı bu ferozolar.Günde 1 tane bile görmediğim oluyor.Nedense garip bir şekilde feroza yerine suzuki düşünmeyi yeğledim.Bu bahsettiğimiz araçların hepsi birbirinden güzel imkan olsada hepsini bir arada alsak vallahi dünyada sırtımız yere gelmez.Ama bence ve benim şartlarıma göre en mantıklısı suzuki.Gönül ister ki bir cj5 ama çok nazlı bir araç yav
Hepiniz esen kalın.

Değerli Göker Bey.

Verdiğiniz nazik cevap için teşekkürler.

Kararınıza katılıyorum.Suzuki Jimny Veya JLX ikiside güzel ve sizin şartlarınız uygun.İmkanlarınız el verdiği ölçüde Yüksek model Jimny düşünebiliriniz.Hem asfalt hemde arazi performası iyi olucaktır.Ayrıca daha fazla yeni teknoloji ve donanım elde edersiniz.Jimny biraz daha fazla yakar.Ferozaya gelince zatenTürkiyeye Suzukilerin çok altında bir adette girdi ve üretimi bitti.O nedenle piyasada suzuki için çıkma veya yeni daha fazla parça bulunabilir.

Ben de almadan önce JLX 5 ve 3 kapılılara çok bakmıştım.Geçmişte Daihatsu Applause aracım vardı ve markayı tanıdıhım için ferozada karar kılmakta tereddüt etmedm. Aracımı ilk sahibi bir öğretim görevlisi bayandan aldım çok memnunum.Siz de temiz bir Suzuki almaya çalışınız baştan vericeğiniz birkaç lira fazla, sizi sonrası yapacağınız daha fazla harcamadan kurtaracaktır.

Sevgiler
Tayfun Sözer

BENİM FEROZA VE KOMŞUMUN 3K JLX (İkisi de Standart)

[attachment=1]

JİMNY İLE BİRLİKTE

[attachment=2]

Ve SON İMPARATOR' lar

[attachment=3]