sizce cj6 nasıl bir araç?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cj5 ci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,055

cj5 ci

OIIIIIIIO
Yer
giresun
arkadaşlar ve tüm abilerim benim 1977 model bir cj5im var ve düşünüyorumda cj6 benim işimi daha iyi görecek gibi sizce cj6 lar nasıl bir jeep şanzumanı iyi deil diyorlar ama sizin görüşlerinizi bilmek isterim?

Etiketler
Ynt: sizce cj6 nasıl bir araç?

Jeep CJ6 lardan Borg Wagner SR4 şanzuman çıkar.
Şahsen benim CJ8 imde kullandğım şanzuman SR4 tür.Ve ben sorun yaşamadım.Ancak offroad için birşey söyleyemem orada zorlamaya gelmeyeceğiniz söylüyorlar.
Ben asfaltta kullanan biri olarak çok memnunum.Sorunsuz ve pürüzsüz.Çok net vites geçişleri var.Vs....
Ama arazide de giderim yolda da giderim diyorsan atarsın bir T176 ;)

80 Model olması
3 kollu direksiyon olması
Uzun olması
Önlerin std. olarak disk olması gibi...
Bunun dışında oda standart bir cj başka bir fark yok.
Hardtop u var kendine has ama kullanışlı mıdır değil midir bilmiyorum.
Kapılarının S kapı olması handikap.
Sonuç olarak şu var,Eğer CJ7 işinizi görürse kapılar U yapılıp Arkadan da gerekli ebatlarda kesilerek güzel bir CJ7 yapılabilir.Orjinal de bir CJ7 hardtop koyunca deymen keyfinize :smiley:

cj5 ci' Alıntı:
kısaltma olanlarda kaynak onlara birşey olmuyo hem yapanlar var?

Kısaltma ile parça ekleme arasında fark olur sanıyorum.Sen bu işi iyi bilen bir sanayiciye sor.Ekleme parçanın malzeme yorgunluğu olmayacaktır.Ancak eklendiği parçanın yorgunluğu var.Bunları göz önünde bulundurarak parça eklemek bana doğru gelmiyor.Kaynak zaten metali yeterince yormakta.Ben derim ki en güzeli ne kesmek ne biçmek.Ama bir işlem yapılacaksa sanırım uzundan kısaltmak daha uygun olacaktır kardeşim ;)

hayır kaynak işi iyi olmaz diyo ama uzatanlar uzatıp cj7 yapıyolar ve çok güzel oluyo ?

cj5 ci' Alıntı:
hayır kaynak işi iyi olmaz diyo ama uzatanlar uzatıp cj7 yapıyolar ve çok güzel oluyo ?

Güzel oluyor ayrı. Güzellik ile Güvenlik arasında tercih kişinin kendi sorunudur. Efekan Bey güzel olmadığını söylememiş, durumu kısaca anlatmış. "Malzeme Yorgunluğu"

ilkantek' Alıntı:
Kısaltma ile parça ekleme arasında fark olur sanıyorum.Sen bu işi iyi bilen bir sanayiciye sor.Ekleme parçanın malzeme yorgunluğu olmayacaktır.Ancak eklendiği parçanın yorgunluğu var.Bunları göz önünde bulundurarak parça eklemek bana doğru gelmiyor.Kaynak zaten metali yeterince yormakta.Ben derim ki en güzeli ne kesmek ne biçmek.Ama bir işlem yapılacaksa sanırım uzundan kısaltmak daha uygun olacaktır kardeşim ;)

cj5 ci' Alıntı:

Sen sorduğun sorulara aldığın yanıtlar karşısında muhalefet yapacaksan ben sana birşeyleri anlatmaya çalışıp zamanımı boşa harcamıyım ?
Bu konuya cevap gelmemesi bilki konuya bakan deneyimli arkadaşların benimle aynı görüşte olmasındandır.Ben sana yukarıda aynı şeyleri izah ettim ne dememi bekliyorsun ?
Gayet güzel olur ama ne kadar sağlam olur ?
Çinliler çok güzel motosikletler yapıyorlar ama 10bin km sonra dağılmaya başlıyor neden sence ? Ama çok güzel demezsin heralde kardeşim ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.