Merhabalar,
1572 KG aracın ağırlığı. Tabi yabancı araç inceleme sitelerinden teyit ettim ağırlığın ne derece doğruluk veya hata payı var bilmiyorum.
Karlı zeminde 4x4 özelliğini test ettikleri bir video izledim oldukça başarılıydı.
Araçtaki güvenlik donanımları aşağıda.
Elektronik Stabilite Kontrol Sistemi (ESC)
Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS)
Hidrolik Fren Asistanı (HBA)
Motor Çekiş Kontrol Sistemi (MSR)
Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR
Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL)
Elektronik Stabilite Frenleme Sistemi (ESBS)
Direksiyon Yönlendirme Tavsiyesi (DSR)
Çoklu çarpışma freni (Multi Collision Brake)
yurtdışından almayı planladığım karavanda ise standart olarak esb benzeri bir teknoloji ve tekerlerinde fren sistemi mevcut.
Güvenliğe aşırı önem vermekteyim. Sonuçta içinde sadece ben değil ailemde yer alacak. Tek korkum yokuş rampa ve dik dağ eteklerinin olduğu virajlarda çıkarken sorun yaşamamak.
Sizin verdiğiniz bilgilere dayanırsak;
- deneyimsiz kullanıcılar için boş karavan ağırlığının, aracın boş ağırlığının %85ine kadar olması gerekiyor (hesaba göre 1572 x 0,85 = 1336 kg)
- deneyimli kullanıcılar için boş karavan ağırlığının, aracın dolu ağırlığının %85ine kadar olması gerekiyor.(hesaba göre 1907 x 0,85 = 1620kg)
Merak ettiğim konu aracın dolu ağırlığını neye göre hesaplamamız gerekmekte. ben 2 çocuk 1 ben birde eş şeklinde çıkacam yola. ufak tefek atıştırmalıklar su gibi şeyler olacak arabada. peki aracın dolu ağırlığı benzin deposu dolu aküsü takılı yağı suyu hepsi konmuş şekliyle mi hesaplanır yoksa fabrikadan ilk geldiğindeki boş haliyle sonradan doldurulması şeklinde mi
Unutmadan söylemek istiyorum almayı planladığım karavanın 2 modeli var 1800 kg biri diğeri 2400 kg. 1800 olanda karar kıldım ama bu durumda yüklü ağırlığın neredeyse 2 tona yaklaşacağı düşünüldüğünde aracım çekmez düşüncesindeyim.