Sivrisinek Isırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ErdSngzr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,247

ErdSngzr

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Formun yenilerindenim. Umarım yeni bir başlık açmakla hata yapmadık :smiley: Ama alakasız bir konunun içine de yazmank istemedim.

Neyse gelelim ilkyardım gerektirmeyen ama bir çoğumuzu rahatsız eden sivrisinek ısırığına. Maydanoz ezmek, sarımsak sürmek veya ilaçlardan sonra bir arkadaşımın babaannesinden öğrendiğim bu yöntemle rahat ettim.

Sivrisineğin ısırdığı yeri hafifçe tükürüğünüzle nemlendirip tuzla iyice ovalıyorsunuz. Kaşıntıda şişlikte anında bitiyor.

Etiketler
Ynt: Sivrisinek Isırması

tükrük değilde arkadaşlar beyaz çiçekleri olan bir bitki varmış o sürüldüğünde şivriler gelmezmiş insana bilen varmı bu bitkiyi ::smiley:

valla arkadaşların dediği gibi ısrımadan önce uzak tutabilecek birşey varsa süper olur.Bu kalleş hayvan beni 10 km öteden tanıyor ve milleti ellemezken beni duman ediyor en son ayağımın altından yemiş yaw nasıl bir azim artezyen mi kurdun naptın ayak altından sinek mi yer :smiley:

gerçi biz gece balığa gittiğimizde inek tezeği toplar yakardık işe yarıyodu ama sadece ortamadan uzaklaştırıyor yani ateşin yanından kalkarsanız gene ısırırlar :-\

beni sivrisinek ısırmıyor üzerime konuyor ve devam ediyor sivrisinegin en yogun oldugu yerlerde bile sivrisinekler benden uzak duruyor bu konuda allah vergisi bir şansım var nedenide hiç araştırmadım fakat tahta kurusu karınca gibi haşereler bazen bir ısırık alıyor

Sigara içenleri sokmuyorlar benim birsürü arkadaşım var sigara içen onları sokmuyor ben de kalbura dönüyorum ;)

serdaltak' Alıntı:
gerçi biz gece balığa gittiğimizde inek tezeği toplar yakardık işe yarıyodu ama sadece ortamadan uzaklaştırıyor yani ateşin yanından kalkarsanız gene ısırırlar :-\
Bence en iyi yöntem vücuda sıkılan spreyler. Ben bu konuda Off'u tavsiye ederim, kullanıyorum ve gayet memnunum.

cagdas90' Alıntı:
Sigara içenleri sokmuyorlar benim birsürü arkadaşım var sigara içen onları sokmuyor ben de kalbura dönüyorum ;)

Ben sigarada kulanmıyorum fakat vucuda sıkılan sprayler baya başarılı cocuklara sıkıyorum bazen kamptayken baya işe yarıyor

reis28' Alıntı:
Ben sigarada kulanmıyorum fakat vucuda sıkılan sprayler baya başarılı cocuklara sıkıyorum bazen kamptayken baya işe yarıyor
Evet birsürü gereksiz yakılıp duman yayan veya prize takılan lokal sinekkovarlar yerine siz neredeyseniz orada koruma sağlayan spreyler daha mantıklı ve daha başarılı.

Benimde dursun ustamla kaderim aynı aynen benide sivrisinekler ısırmıyorlar bende ağızıma hayatta sigara veya benzeri şeyler sürmedim fakat mesela keşan enezde çok azılı olanlar vardır ve bir ordu halinde geliler işte sadece o kadar büyük bir taarruzda bazı ısırıklara maruz kalabiliyorum bu yoğunluğun haricinde pek sorunum yok hatta hayvanların geneli ile aram iyidir avlamayacağım hiç hayvana kötü gözle bakmamaya çalışırım avlamak istediğimde katliam niyetli değildir izin verildiği kadardır.

not: sivrisineği kesinlikle hafife almalıyız aklımızdan çıkarmayalımki fii tarihinde bir şanlı kralı hatta kendini ilah sanan bu geri zekalının ölümünün baş aktörüdür.

reis28' Alıntı:
o spreyler bizde hiç yaramadı işe..
ısırdığı yeri on kes ısırıoo pes yani bıktım ..

seyyah-34' Alıntı:
Benimde dursun ustamla kaderim aynı aynen benide sivrisinekler ısırmıyorlar bende ağızıma hayatta sigara veya benzeri şeyler sürmedim fakat mesela keşan enezde çok azılı olanlar vardır ve bir ordu halinde geliler işte sadece o kadar büyük bir taarruzda bazı ısırıklara maruz kalabiliyorum bu yoğunluğun haricinde pek sorunum yok hatta hayvanların geneli ile aram iyidir avlamayacağım hiç hayvana kötü gözle bakmamaya çalışırım avlamak istediğimde katliam niyetli değildir izin verildiği kadardır.

not: sivrisineği kesinlikle hafife almalıyız aklımızdan çıkarmayalımki fii tarihinde bir şanlı kralı hatta kendini ilah sanan bu geri zekalının ölümünün baş aktörüdür.
Ben o hikayedeki sinekleri kara sinek diye biliyorum, hatta bir çizgi film/belgeselinde de kara sinek şeklinde gösteriliyordu.

melinda' Alıntı:
o spreyler bizde hiç yaramadı işe..
ısırdığı yeri on kes ısırıoo pes yani bıktım ..
Lavabolara, pisuvarlara koyulan Ernet tarzı şeyleri bir parça tuvalet kağıdı içinde yakmak çok işe yarıyor, biz çadırda kalırken öyle yapardık, baya işe yarardı :smiley:
Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR