Seyhan Çamlıgüney'in Mesajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,769

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
Degerli Dagci Arkadaslarim,

Turkiye Dagcilik Federasyonu Baskanligi icin adayligimin
aciklanmasindan bu yana gecmis olan kisa surede camiamizin bu denli
kirici ve uzucu tartisma ortaminda olmasi federasyon baskanligi
secimlerinin ve o makamin yonetiminin tam anlamiyla anlasilamadigini
gostermektedir.

Bu sure zarfinda benim kisisel bildiride bulunmamis olmam savunmakta
oldugumuz dagcilik anlayisinin; bir ekip halinde hareket etme
anlayisinin sonucudur.

Ancak goruluyor ki secimlerin heyecanindan olacak, bizim cok deger
verdigimiz bu anlayis ikinci planda kalmaktadir. Seyhan Camliguney
olarak gerek klubum Anadolu Dagcilar Birligi gerekse TDF -Prof. Dr.
Mecid Dogru ve Dr. Tayfun Tercan baskanliklari- kurullarinda
calisirken bu ekip anlayisiyla hareket ettik. Dagcilik camiasinda
hicbir zaman kimsenin oyuncagi olmadik, zira dusunce yapimiz ve
insanliga bakis acimizin geregi de budur.

Baskanlik secimleri ve baskan adaylari aciklaninca zaten hep
gundemimizde olan ve orasi dusuncelerimiz dogrultusunda daha iyi
nasil yonetilir diye sesli dusunurken eski baskanlardan sayin
Muzaffer Tiras ve arkadaslar Seyhan sen de olabilirsin dediler ve
arkadaslarin cabalariyla buralara geldik. Anadolunun herhangi bir
yerinden de bu teklifi alsak dusunur tasinir adayligimizi koyardik.

Yukarida degindigimiz ekip anlayisinin en guzel orneklerinden birine
2006 yilinda taniklik ettik; birbirlerine ve gelistirdikleri saglam
temelli yetilerine guvenen 11 arkadasimiz ekiplerinin butunlugune
olan inanclari ve kararliliklariyla Turkiye icin cok degerli olan
bir ilki gerceklestirdiler.
O donemde tum Turkiye dagcilarinin bir buyuk ekip gibi tek yurek,
tek ruha sahip oldugunu hepimiz gorduk.

Bizler yine ve kalici olarak tum Turkiye dagcilarinin bir buyuk ekip
olmasini savunuyor ve dusuncelerimiz dogrultusunda herkese esit
mesafede durmak ve esit oranda kucaklamak uzere yola cikiyoruz.

Bizler bu anlayisa aykiri olacak bicimde, super kahramanlarin yeni
super kahramanlar yaratma adina cati kuruluslarinda ekip ruhunun
olusmasinin engelleneceginden endise ediyoruz.

Bu nedenle zamanlamamiz dogrudur. Boyle bir endise duyduk ve
hissettigimiz sorumluluk geregi hareketimizi baslattik.

Benim sayin Nasuh Mahruki ve sayin Aladdin Karaca beyle kisisel
hicbir husumetim olmamistir; bildigim kadariyla onlarin da bana
karsi hicbir husumeti yoktur.

Bu baglamda hareketimize bir fikir catismasinin, anlayis
farkliliginin otesinde bir anlam yuklemek dogru olmayacaktir.

Sevgilerimle,

Seyhan Camliguney

Etiketler
Ynt: Seyhan Çamlıgüney'in Mesajı

Sevgili dag dostlari,

Mevcut TDF yonetiminin bizi yillardan beri yerimizde saydirdigi ve bizleri ayrimciliga surukledigi gercegi konusunda sanirim cogumuz hemfikiriz.Ulkemizd e ve etrafimizda degisen kosullara ayak uydurabilmemiz icin simdiye kadar yapilanlarla yetinmemek ve degisimin basina karalilikla gecmek gerekmektedir. Gercek bir sinerji yaratmanin yolu, gercek bir 'BIZ' bilincinden gecmektedir. Bu yolda ilerlerken ihtiyacimiz olan en onemli kaynak ise yaptiklari ise ve liderlerine butun varligi ile inanan bireylerdir. Yani ' BIZ'leriz '.Bizim bu ayrimciliga son verip tum dagcilar olarak' BIZ ' olabilmek icin, ayni yondeki iradenin konuyla ilgilenen tum bireylerde olmasi ve hic kimsenin ayak surumemesi gerekmektedir.

Sayin Seyhan Camliguney hocama ve arkasindaki tum dag dostlarina buradan sesleniyorum. Mevcut yonetim zaten dagcilari sizden bizden diye ayirmisti.Sizin gibi basarili ve daglara emek vermis birinin, o bolunmus iki yarinin bir yarisini daha ikiye bolmesinin hangimize ne yarari olabilir.Basarili ozgecmisinizi okudum.Bu yapmis olduklarinizi ve simdi yapilanlari ileride belki de birer dagci olacak torunlariniza anlatirken '' Turkiye'de dagcilik ancak buralara kadar gelebildi, cunku ben zamaninda bir cogunlugu bolme gafletinde bulundum'' diyebilme yurekliligini onlara gosterebilecek misiniz? Biz '' BIZ '' olma yolunda butunlesmeye giderken, bizi kendi icimizde provake etmeye ve kisisel sorunlari yuzunden Nasuh Mahruki ismine binaen pire icin yorgan yakmaya calisan insanlarin oyununa mi geleceksiniz?

Sunu bir daha belirtmek isterim ki, bizim icin Ali olmus Veli olmus onemli degil.Onemli olan yillardir yonetimce yerinde saydirilan bu camiayi bir adim daha kimin ileriye goturecegidir. Bunun icin tavir almamak,kisisel sorunlari bir kenara birakmak,goz yummaktan vazgecmek, caliskan ve cozum ureten olmak gerekmez mi??

Eger Nasuh Mahruki oncesinde adayligini koymamis olsaydi bunu ictenlikle soyluyorum ki su an destekledigimiz kisi Seyhan Camliguney olurdu.Oncesinde bu kisi adayligini koymus sonrasinda Nasuh ben de varim deseydi de simdi yazdiklarimi Nasuh Mahruki icin yaziyor olurdum.Ikiye bolunmenin su an saltanat koltuguna yapismis kalkmak istemeyen kisilerden baskasina yarari yok.

Bizim gercek dagcilar olarak gelecege ait umutlarimiz var.Her iki aday da bence basarili liderlerdir. LIderlik ayni zamanda umudu yonetmektir. Umut ikiye bolunemez.Liderleri digerinden ayiran bir ozellik de zamaninda karar alabilmesi, olaylarin netlesmesini beklemeden eylem zamanini hissetmesidir. Onun icin basit bir isaret, bir belirti bile yeterlidir.Sayin Camliguney'in yazilan cizilen bu maillerle yeterli isareti aldigini saniyorum.Zamaninda karar alip da bu butunlesmeye engel de olmazsa eminim ki kendisi ileriki donemdeki daha demeokratik ortamlardaki secimlerde mukemmel bir lider olarak karsimiza cikacaktir.Yeterki once saltanati yikalim..Ama bunu hepberaber yapalim..

Sevgiyle kalin, daglarda kalin...

SEBNEM AYKUT

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,102
Kayıtlı Üye Sayımız
167,012
Kaydolan Son Üyemiz
cuma Altay

Çevrimiçi üyeler