Sessiz Tepe; Silent Hill (2006)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan queensland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,612

queensland

.The redness of the sky at dawn.
Yer
40° 52.0' 29° 07.0'
13 Ekim 2006 Cuma

Arkadaşlar vizyona bugün sadece bir film girdi ama sıkı bir korku.Oyun oynayanlar var ise hatırlarlar zaten bu filmi :D Çığlık atmak serbest ;D

Sessiz Tepe/Silent Hill

silenthillposter-small-708619.jpg

Yönetmen;Christophe Gans
Oyuncular;Sean Bean,Radha Mitchell,Laurie Holden

2.jpg

silenthillpic15small.jpg

Genç bir anne olan Rose (Radha Mitchell), kızı Sharon'ın gizemli hastalığına çare bulmak istemektedir. Psikiyatrik tedaviyi reddeden Rose kızıyla birlikte, kızının rüyasında sürekli olarak tekrarladığı kasabaya, Silent Hill'e doğru yola çıkar. Kocası Christopher'ın (Sean Bean) karşı çıkmasına rağmen Rose, kızının gizemli hastalığının tedavisinin bu gizemli kasabada olduğuna inanmaktadır. Anne kız kasabaya yaklaşırlarken karşılarına bir gölge çıkar ve Rose arabanın kontrolünü kaybeder. Kendine geldiğinde Sharon arabada yoktur. Rose kızını çaresiz bir biçimde ararken karşısına bir polis (Laurie Holden) çıkar ve onunla birlikte kızını bulmak için Silent Hill'e gider.
Rose, Silent Hill'in çıkan büyük bir yangından sonra terkedilmiş olduğunu keşfeder. Kasabanın her yanı sisle kaplıdır ve birden Rose'un etrafını gölgeler sarmaya başlar. Rose bu gizemli kasabada kızını ararken kızının kaybolmasının aslında çok büyük şeytani bir planın parçası olduğunu keşfeder.

web site; http://www.sonypictures.com/movies/silenthill/

2.jpg

Etiketler
Silent Hill / Sessiz Tepe

Vasatın üstü diyebilirim.Akıcı ve merak ettiren bir temposu var.Ama izledikten sonra sizde bir iz bırakmıyor.

oyunun sadece başlangıcına katlanabilmiştim; çok oynamadım ama tema aynı...

hımm.. anladım paylaşım içn thnx ;)

~~ bu arada arkadaşlar haftasonu okuduğum bir kaç yazıda film ile ilgili gerçekten hoş yorumlar vardı (tabi ben hala gidemedim! :mad:) oyuna bağlı kalındığı ve 3 oyun serisininde filme harmanlanmış olduğu yazıyordu eğer gerçektende böyleyse süper bence:smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=4dAAR2AdM3w {fragman bile yetti} :eek:

Silent Hilln / Sessiz Tepe

Film sıkıydı yaaa yanı tırsmadan seyredebilen yoktur bence ki bezen ben bile bakamadım :eek:
Oyunun takipçisi olanlar hatta gerilim sevenler gitsin derim..
Efektler görüntü süper hoş olmuş kolkukta çivilenip kalıo insan sadece sonu biraz anlamız olmuş bitti mi yani die kalıosunuz ama gidin görün tırsın ;)

Ynt: Silent Hill(Sessiz Tepe)

balum' Alıntı:
oyunun sadece başlangıcına katlanabilmiştim; çok oynamadım ama tema aynı...

oyunla aynı ama resident evil filmi oyunu kadar başarılıydı. gerilim severler gidebilir.gerilim yaşanıyor ama sinema çıkışına kadar...Garez 1 beni etkilemişti Garez 2 ye henüz gidemedim inşallah bu akşam bir gerilim yaşanabilir.

Silent Hill(Sessiz Tepe)

Yakın Plan Silent Hill;
silenth-yazi6.jpg

Sessiz Tepe", Konami imzali, ünlü bilgisayar oyununu beyazperdeye taşıyan bir film. Her ne kadar film, oyunun karakterlerinde önemli değişiklikler yapsa da, atmosferinden kamera hareketlerine kadar oyuna büyük ölçüde sadık kalıyor. Bu nedenle, 'Silent Hill' oyununun fanatikleri filmi çok beğendi; ama bütünlüklü bir senaryonun, iyi yazılmış diyalogların ve hakkıyla yaratılmış karakterlerin peşinde olan sinemaseverler ve eleştirmenler filmden o kadar da etkilenmedi.
silenth-yazi10.jpg

"Sessiz Tepe", Konami imzali, ünlü bilgisayar oyununu beyazperdeye taşıyan bir film. Her ne kadar film, oyunun karakterlerinde önemli değişiklikler yapsa da, atmosferinden kamera hareketlerine kadar oyuna büyük ölçüde sadık kalıyor. Bu nedenle, 'Silent Hill' oyununun fanatikleri filmi çok beğendi; ama bütünlüklü bir senaryonun, iyi yazılmış diyalogların ve hakkıyla yaratılmış karakterlerin peşinde olan sinemaseverler ve eleştirmenler filmden o kadar da etkilenmedi.
silenth-yazi2.jpg

"Sessiz Tepe"nin Konami'nin bilgisayar oyunundan en büyük farkı, oyundaki erkek kahramanları kadın karakterlerle değiştirmiş olması. Erkek merkezli bir oyundan yapılmış kadın merkezli bir film olması, "Sessiz Tepe"yi yeterince ilginç kılıyor. Nitekim cadı avcılığından aile kurumundaki aksamalara kadar pek çok konuya değinen film, tematik düzeyde anne-kız ilişkilerine, dinde kadının yerine, kadın dayanışması ve kadın rekabetine yer vererek, oyunda yaptığı bu değişikliğin boşuna olmadığını gösteriyor.
Peki "Sessiz Tepe" ne anlatıyor bize? İsterseniz gelin, önce filmin konusuna kısaca göz atalım: Film, rüya mı gerçek mi olduğunu anlayamadığımız bir sahneyle başlıyor. Bir süre sona da izlediğimizin, filmdeki gizemin merkezinde yer alacak küçük Sharon'ın uykusundayken gezdiği bir sahne olduğunu ve gerçek dünyada geçse de onun kâbuslarından izler taşıdığını anlıyoruz. Gördüğü kâbuslar nedeniyle bir türlü huzura kavuşamayan Sharon'ı psikiyatristlerin eline teslim etmek istemeyen Rose, onun uyurgezerlik seanslarında sürekli adını sayıkladığı Silent Hill kasabasına doğru yola çıkmaya karar veriyor. Bunun iyi bir fikir olduğuna inanmayan kocası Christopher'dan gizlice, Silent Hill'e doğru yola çıkan Rose, yolda karşılarına hayaletimsi bir küçük kızın çıkmasıyla arabasının kontrolünü kaybediyor ve küçük bir kaza yapıyor. Yeniden kendine geldiğinde Sharon arabada olmadığını görüyor; ama Rose da Silent Hill kasabasının girişinde. Çaresiz bir biçimde, terkedilmiş gibi gözüken bu kasabaya giren Rose, bir süre sonra sadece kızını değil, pek çok tutsak ruhu kurtaracağı bir görevde olduğunu keşfediyor.
silenth-yazi9.jpg

Söylemeye gerek yok: Rose'un Silent Hill kasabasındaki yolculuğu sırasında, gerilim bir an olsun azalmadığı gibi, izleyici de filmin atmosferinin içinde kaybolup gidiyor. Filmin belki de en büyük başarısı, sizi bir bilgisayar oyunu oynuyormuşçasına içine çekiyor olması. Tabii ki senaryosunda, özellikle de diyaloglarında özensizlikler var; ancak filmin Roger Avary'nin kaleminden çıktğını düşününce, bu özensizliğin bilinçli olarak, bilgisayar oyunu hissi uyandırmak için yaratıldığını düşünmek mümkün.
_Silent%20Hill%20The%20Movie%20Teaser.jpg

Filmi yapanlar ne diyor?
Yönetmen Christophe Gans, film için "Bu klasik bir Alacakaranlık Hikayesi," diyor. Filmin yapımcısı Samuel Hadida ise şunları söylüyor: "Silent Hill normalde perdede görmeye alışık olduğumuz tarzda korkuların çok daha ötesinde. Bilgisayar oyunu inanılmaz popüler olduğundan ağır bir yükün altına girdik. Christophe'la ilk olarak 1982 yılında Cannes'da tanışmıştım. Yıllar içinde birlikte çalışırken onunla hep bu filmi yapmak üzerine konuştuk."
url

Gans ve Hadida filmi nasıl yapacaklarına dair kafa patlatsalar da, oyunun uyarlama haklarını satın almak için oyunun yapımcısı Konami'yi ikna etmek hiç de kolay olmamış. Fakat oyunun yapımcıları, Gans'ın oyunun karanlık atmosferini başarıyla perdeye taşıyabileceğine inanmış. Yapımcı Hadida yönetemene duydukları güveni şu sözlerle ifade ediyor: "Christophe tam bir sinefildir. Bu yüzden korku, gerilim ve macera türlerini çok iyi harmanlayabileceğini biliyorduk."

Filmin haklarını almak için büyük Hollywood stüdyolarıyla çekişen ikili, oyunun sahiplerini etkilemek için farklı bir şey yapmaya karar vermişler ve Gans'ın filmi nasıl çekeceğini anlattığı 30 dakikalık videosu yapımcıları etkilemeyi başarmış.
Oyuncular nasıl seçilmiş?
Gans için oyuncu seçimi ise son derece kolay olmuş: "Farklı karakterleri rahatlıkla canlandırabilecek oyuncularla çalışmak istedim. Filmde rol alan bütün oyuncular bağımsız sinemadan gelen yetenekli isimler," diyor yönetmen.ve ekliyor: "Radha Mitchell benim için Grace Kelly ve Mia Farrow arasında bir oyuncu. O, Rose için düşündüğüm ilk oyuncuydu. Benim Rose'um oldu."
Rose rolünde karşımıza çıkan Radha Mitchell ise şunları söylüyor: "Senaryoyu ilk okumaya başladığımda çok korktum ve sadece on sayfa okuyabildim. Tekrar okumaya ertesi gün öğlen başladım. Evin bütün perdelerini açtım ve senaryoyu ancak öyle bitirebildim."
Silent_Hillmovie.jpg

Filmin kilit karakteri olan Sharon ise 10 yaşındaki Jodelle Ferland tarafından canlandırılıyor. "Onu ilk kez 'Kingdom Hospital'da gördüm ve tam bu rol için yaratılmış olduğunu anladım. Terry Gilliam'ın 'Tideland'Ini izledikten sonra ise kararımı vermiştim," diyor yönetmen Gans.
Yönetmen kasabanın dış görünüşü için ise, kasabayı tamamen inşa etmenin daha gerçekçi bir atmosfer sunacağını düşünmüş. Yapımcılar bir Kanada kasabasını neredeyse baştan inşa ederek Silent Hill kasabasına dönüştürmüşler. "Bu biraz demode bir yöntem olabilir ama oyuna sadık kalabilmemiz için aynı atmosferi yakalamalıydık. Ve bütün gerçekçiliği özel efektlerle yakalamanız çok zor," diyor Gans. Başrol oyuncusu Radha Mitchell'ın sözleri kurulan setin etkileyiciğini oldukça net bir biçimde ifade ediyor: "Oyunu çok iyi oynamayabilirim ama bu muhteşem sette üç ay geçirdikten sonra kendimi oyunun içindeymiş gibi hissediyorum."

http://www.youtube.com/watch?v=SW35vVcMSbQ&mode=related&search=

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.