Servisler ve Ekspertiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan private Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,461

private

Ana Kamp
selamlar,merak ettiğim şu arkadaşlar.almayı düşündüğüm vitaranın (jlx )ekspertiz ini suzuki servisinde yaptırmam güvenlimidir,aslında genellersem tüm araçlar için soruyorum servislere bu konuda güvenilirmi ikinci elde nasıl bir yol izlenmelidir bu konuda problem yaşayan varmı yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.birde bu raporların kapsamı nedir yani aracı gerçekten tam manasıyla kontrol ediyorlarmı ve ücreti yaklaşık nedir??

Etiketler
Ynt: Servisler ve Ekspertiz

1-5 yaşında bir arac alıcaksanız servis elemanları o aracların egitimini görmüş kişilerdir ;)

ama alacagınız arac 15-20 yaşında bir vitara ise misal servisteki elemanların tarih bilgisi zayıf gelir sınıf ta kalırlar derim.

Ülkemizde bir adamın askerden gelip ayar tutup bir iş sahibi olması falan en az 25 senedir üstünede alacagınız aracın yaşını ekleyin buda demektirki yaşı 45 üstü olan ustanın sahibi oldugu özel servis yada tamircilere giderseniz aradıgınız ilgiyi + bilgiyi bulursunuz demek.tir .. :smiley:

vitaranın (jlx ) bakımsız olanlarında blok ve kapak catlagı olayı cıkabilmektedir..hararetten dolayıı bunuda motoru acmadan sökmeden tahmin etmek 6 tılıyı tutturmaktan zordur derim.. ;D

vitara sahibi bir arkadaşınıza baktırın tavsiye ettigi yere gidin derim.

merhabalar.bugün ikinci el bir crdi getz i ,yetkili bir serviste kazası veya boyası varmı diye expertiz raporu istedik.ustamız geldi baktı gördü ,gitti.......
biz aracın başında bekledik bekledik... neyi bekliyorsak.ne oldu şimdi diye sorduğumda aracınız orjinaldir.dediler.biz sorduk ya cevap verdiler.sormasak bizi unutmuşlar.öyle dediler.oldumu şimdi.emeklerinin karşılığında ciddi ciddi beyler 100 tl istediler.verdik.gel bakalım arkadaşım buraya .sen ne gördün anlat bakayım dedim.çok bilmiş işini kendinden emin bir şekilde yapmış olan bey,birazda ukala bir tavırla DAHA NELER İSTİYORSUNUZ Kİ diye cevabını yapıştırdı.benim servise getirmeden önce tespit ettiğim dört parça boyayı ne derece işlemlerden geçtiğini öğrenmek istedim fakat servis elemanları bırakın hasar durumunu bildirmeyi,bana aracın 4 parçanın boyalı olduğunu bile söylemediler.nedenini sorduğumdaada boyalı parçalar istanbul gibi yerlerde orjinalden sayılırmış.varmı ,olurmu böyle bir açıklama şekli
servislerede güven kalmamış.benim anladığım güvence ve bilgi konusunda servislerde otorite olmaktan çıkmıştır.bilginize.

"Yetkili" (?) Servis denilen yerlerde çalışanların eğitim durumları nedir ki? "USTA" diye hitab edilenlerin % kaçı endüstri meslek lisesi veya meslek yüksek okullarının "motor-mekanik, elektrik" vb bölümlerinde öğretim görmüşdür? Bunların çoğu işe alındıktan sonra en fazla 1-2 hafta o markanın fabrikası veya merkez servisinde kursa alınıp, o sürede öğrendikleriyle iş yapmaya gönderilenlerdir. Hal böyle olunca da, sözüm ona "YETKİLİ" denilen servislerde çalışanlar, sorunun ne olduğunu, nereden kaynaklandığını tahmin edip o parçayı değiştiren kişiler oluyor. Daha fazlasını beklemek şu günler için mümkün değil. Yine de 2. el alınacak bir araca en aşina olanlar yetkili servis'de çalışanlar olunca expertizi orada yaptırmak ve MUTLAKA kaşeli-imzalı yetkili servis raporu almak da fayda var. Bundan sonra EĞER VARSA o marka için özel bir servis veya BOSCH Car & Diesel Servise de expertiz yaptırmak iyi olur diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR