Serindere - İnönü Yaylası Bireysel Keşif Faaliyeti (29 Haziran 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darklaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,355

darklaz

Ana Kamp
Yer
KOCAELİ
29.06.2008 Tarihinde GEDOSK üyelerinden 4 kişilik bir grup.. (Bendeniz,Cemal Üstün,Metin SAYAROĞLU,Faruk DEĞİRMENCİ) Ufak bir keşif kaçamağı yaptık, :smiley:

Hedefimiz İzmit Bölgesinde bulunan ve daha önceleri defalarca gittiğimiz serindere mevkii ve inönü yaylası rotalarını birleştirmekti.. Yani Serindere köyünden adnını aldığı Serindereye inip tünel istikametinden İnönü yaylasına GPS yardımıyla gidip; Yayladan Tepecik köyüne ulaşıp oradanda Serindere köyünde Keşif Faaliyetimizi bitirmekti..

Daha önce İşaretlenmiş olan GPS İnümü yaylasını yürüyüşe başladığımızda kuş uçuşu 9 km gösteriyordu..
Tabiki İçimizden normal bir yürüyüş (!) olacağını düşünüp GPS te işaretlemeler yaparak yeni rotamızı kayıt altına alıyorduk..

2636361447_847581df7d_o.jpg

Faaliyetimize başladığımız Serindere Köyü Ne kadar mutluve rahatız değilmi.. :-\

2636361059_e2d9a23e06_o.jpg

2636359795_ea82a9cdb2_o.jpg

Tünele giriş anı Yaklaşık 70-80 m.. tahminimce tabiki..

2637210792_3d92db7e93_o.jpg

Valla bu tüneli kazanlara Helal olsun..

2637187096_5b4b669d2b_o.jpg

Etiketler
Ynt: Serindere - İnönü Yaylası Bireysel Keşif Faaliyeti (29 Haziran 2008)

2636359337_2977d9e0b2_o.jpg

Yürüyüş tempomuz bayağı yüksekti..

2637185404_d792004dfe_o.jpg

Saatler geçmişti ve halen yayla ortalarda yoktu,..

2637187364_f527eea345_o.jpg

5.ci saatte mola vermeye karar verdik.. 20 Km üzerinde yürümüştük.. Ömrümde o kadar su içtiğimi hatırlamıyorum..
Fotoğrafta pek belli olmuyor ama gürünen tişörtü mola anında üzerimdekini çıkarıp giyecektim.. Çantamın içindeydi ve hiç giymediğim halde terden sırılsıklam olmuştu...

2636363245_8b167a2792_o.jpg

Hele şükür Yayla sonunda göründü..

2637187694_dcbfd7e959_o.jpg

2637187950_1cd74d4a62_o.jpg

Geri dönüş yolu nispeten daha kısaydı..

2636363921_8b008e649b_o.jpg

2637188660_6b41654234_o.jpg

2636364765_40c0a1fc04_o.jpg

bu sene mevye bu bölgede bol..

2637189390_df97bd12e2_o.jpg

Ey gidi karayemiş, karadeniz dışında başka bir bölgede göreceğim aklıma gelmezdi. ama henüz tam olmamıştı malesef..

2636364025_efde07e1ef_o.jpg

ve faaliyet sonu GPS miz 35,7 km gosteriyordu.. Kimi Ormanlık bölgelerde tam çekmediğini düzünürsek varın
gersini siz düşünün..

Gökmen emeğinize sağlık. güzel ama galiba yorucu bir yürüyüş olmuş. o tüneller su için yapılmış olmalı ki sizde zaten bilyor olmalısınız. kafa lambası alsa idiniz eminim bayağıda ilerlerdiniz. o kadar yol gittikten sonra orada kamp yapsa idiniz. mukahhakkak ki bağağı yoruldunuz. ben resimleri seyrederken o izlenimi aldım.

Behiç Bülent Dağdeviren' Alıntı:
Gökmen emeğinize sağlık. güzel ama galiba yorucu bir yürüyüş olmuş. o tüneller su için yapılmış olmalı ki sizde zaten bilyor olmalısınız. kafa lambası alsa idiniz eminim bayağıda ilerlerdiniz. o kadar yol gittikten sonra orada kamp yapsa idiniz. mukahhakkak ki bağağı yoruldunuz. ben resimleri seyrederken o izlenimi aldım.

Behiç bey haklısınız, Kafa lambası hepimizde olması gerekirdi, zaten yanımızda 1 tane vardı.. ama orayı karaklınta ğeçmekte ayrı bir heyecan :smiley:
Yorgunluğa gelince tabiki yorulmadık desek yalan olur, birde benim yürüyüş botlarım yanımda değildi bu nedenle eski zedelenmiş botlarımı giymek zorunda kaldım.. ker iki ayağım su topladı ve soyuldu.. ve yürüyüşten sonra eski botlarımı zevkle imha ettim :smiley:

bizim gezenbilir kadıköyde bir magaza ile anlaştı indirim konusunda diye biliyorum. ben yaklaşık 2 ay önce yeni aldığım botumu bu indirimden faydalanamadan aldım. fakat çok hesaplıydı. gerçi bu aralar doğa yürüyüşleri moda olduğu için bazı yazlıklar pahalıdır ama 4 mevsim giyilebilen goratexleri mevsim dışı hesaplı almanız mümkün. benimki düşeş oldu yaklaşık 3 te 1 fiatına aldım. bir ara istanbula geldiğinizde bakın derim.

Teşekkürler,

Birdahaki sefere artık :smiley:

Bu arada birazdan Aladağlar-Alaca Zirvesi için yola çıkacağız, İnşallah Sağsalim dönebilirsek fotoğraflarımı burada paylaşırım ..

Kalın Sağlıcakla.. ;D

allah korusun. o nasıl söylemdir. öyle. yolunuz açık etkinliğiniz umduğunuzdan güzel olur umarım. resimleri bekliyorum. arkadaşlarını henüz tanımıyorum ama bir dostun selamı var der iletirsen sevinirim.

Zorlu keşif etkinliği için kutluyorum Gökmen. 35.7 km. yolu üstelik zorluk derecesi olan bir ortamda yürümek hiç kolay değil, botların eski olmasından dolayı zaten doğal sonuç olarak '' ayaklarım su topladı '' diyorsun, çok geçmiş olsun.
Sonuç olarak zorlu da olsa keşif tamamlanmış. Fotoğraflar ve paylaşım için teşekkürler ediyorum :smiley:

Aladağlar -Alaca zirvesi için başarılar diliyorum, sağ salim dönün Gökmen :smiley:

darklaz' Alıntı:
....Bu arada birazdan Aladağlar-Alaca Zirvesi için yola çıkacağız, İnşallah Sağsalim dönebilirsek fotoğraflarımı burada paylaşırım ..

Kalın Sağlıcakla.. ;D

Serindere parkuru güzel bir parkur hele birde su içinden giderseniz dahada eğlenceli oluyor ileride dere 2 ye ayrılıyor sağdaki dereyi tercih edin derim :smiley:

http://picasaweb.google.com.tr/hakanozkay/Serindere2007

Hakan bu güzel fotoğrafları foruma açık olarak ekleyelim diyorum , istersen ben yapayım ...

zorlu bir yürüyüş oldu. bu kadar uzun olacağını tahmin bile etmemiştim. ama güzel oldu.

merhaba Gökmen bey..Doğrusu bu keşif yürüyüşünüz kıran kırana klm.leri katetme yürüyüşü olmuş..O bölgeyi iyi bilen bir grubun üyesi olarak sizi kutlarım..Bizim Aytepe-İnönü yaylası yürüyüşümüz, sizin serindere örnekköyden başlattığınız yürüyüşün yanında hafif kalmıştır tabi ki.. İzmit doğa gezginleri grubumuzun planında ise İnönü yaylasından başlayıp serindere kanyona tersten girip yukarıdan aşağıya akış yönünde dereyi yürüyerek örnekköyde bitirmek var..Muhtemelen eylül ayında bunu yapmayı istiyoruz bakalım.. Kimbilir belki birlikte planlarız bunu..kendinize iyi bakınız.. selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR