Serbest Paraşüt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan peyzajist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,203

peyzajist

Kamp I
Yer
mersin
Serbest paraşüt; paraşütle atlamanın güvenlikle ilgili temel kuralları dışında belli bir düşüş prosedürü olmadan yapılan serbest atlayışı ifade eder.

Serbest paraşütçülüğü iki ana gruba ayırabiliriz.

1.Askeri serbest paraşüt;
a)Askeri amaçlar için kullanılan serbest paraşütle atlayış teknikleri
b)Askeri sportif serbest paraşütçülük
a.Hedef paraşütçülüğü
b.Stil atlayışları
c.4'lü formasyon

2.Sivil serbest paraşütçülük;
a)Hedef paraşütçülüğü
b)Stil atlayışı
c)Formasyon atlayışları (2li,4lü,8li)
d)Skysurf
e)Freestyle
f)Freefly
g)CF (Canopy formasyon)

Etiketler
Ynt: Serbest Paraşüt

askeri paraşüt

200px-USMC_Paratrooper.jpg

ve arkadaşlar Türkiye'de serbest atlayış sadece THK'nın İzmir Efes'teki eğitim merkezinde veriliyor kontenjandan gitmek isteyenler 1 ocak 2009(1 ocakda başvurular başlıyor) tarihinde en yakın THK kurumuna başvuru yapsın ;)
eğitim aldıktan sonra belli bi ücret karşılığı atlayış yapabiliyorsunuz.

Selam arkadaşlar
en çok yapmak istediğim şeylerden biri paşütle atmaktı ama bir türlü emelime ulaşamadım :( :'(
umarım sizlerle yapılacak etkinliklerle bu emelimede ulaşırım
o hissi tatmak nasıl bir şey düşünemiyorum
aslında havacılğa ilgim var pilot olmayı hep istedim havacılıkla ilgili deye uçak mühendisliği il tercihimdi ama inşaat okudum
görüşmek üzere
sevgiler

Gökyüzünde olmanın tarifi yoktur, hele ki serbest düşüşün yaşandığı o kısacık an, sanki dünya daha hızlı dönüyor gibi gelir...

yamaç paraşütü yapıyorum ama serbest yapmayı daha çok istiyorum en yakın zamanda emelime ulaşıcam bekleyin...:D

THK tarafından ücretli paraşüt eğitimlerinde 2009 yılı itibariyle çeşitli değişikliklere gidilmiş.yayınlanan 2009 efes paraşüt başlangıç kurs dokümanlarına göre bu yıl bir takım değişiklikler görülüyor.ilk göze çarpan eğitim ücreti kdv dahil 500 tl olarak belirlenmiş olması. ayrıca artık kurs eğitim ücretine geçmiş yıllarda olduğu gibi belli sayıda atlayış dahil değil ve FAI lisansı alana kadar yapılan her atlayış 60 tl olarak belirlenmiş (2006 yılında 400 tl olan eğitimlere 10 atlayış dahildi. 2007 yılında atlayış sayısı 6 ya düşürülmütü). diğer giderler (yemek, yatak, sağlık raporu, sigorta ve ulaşım) giderleri kursiyerlere ait(muhtemelen thk önceki yıllarda olduğu gibi kursiyerlere selçuk merkezinde uygun fiyata otel ayarlayacaktır). bir diğer önemli farklılıksa kurs dönemlerinin ve kurs kontenjanlarının azalmış olması .bu yıl her dönemde 12 kişilik kontenjan olmak üzere toplam 6 kurs dönemi belirlenmiş.atlayışların en yoğun olduğu haziran-temmuz-ağustos aylarında kurs yok.3 kurs dönemi ilkbahar ;diğer 3 kurs dönemi ise sonbahar aylarında gerçekleştirilecek. eğitimlere katılacak olanların bir an önce FAI lisanslarını almaları ve normal atlayış ücretinden atlayış biletlerini satın almaları önerilir. iyi uçuşlar :smiley:

rica ederim bu ailenin büyümesi lazım :smiley: sizinde dediğiniz gibi "uçmak özgürlüktür" :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

SON MESAJLAR

SON KONULAR