Scuba Malzemeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,697

hfatih

Ana Kamp
Yer
Bursa
Benim gibi dalışa yeni başlayanlar için kullandığınız malzemelerle ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz. Yaptığınız malzemelerle yaptığınız dalış sayısı (deformasyon), fiyat, aldığınız yer, malzemelerle ilgili doğru veya yanlış bilinenler vbz.
Ben özellikle maske, palet ve elbise hakkında kullanıcı yorumları bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Scuba Malzemeleri

Merhaba,
Ben Mares kullanıyorum.
Elbisem iki parça. İçi bahçıvan tipi 5 mm. Üzeri uzun kollu shorty, o da 5 mm. Neoprenin içi havlu olduğu için kuruyken bile çok rahat giyebiliyorum.
Maske yine Mares Opera. şeffar silikon maske. yüzün şeklini alıyor ve çok rahat.
Patikler yine Mares. Alt tabanı kalın olduğu için dalış dışında plajda da çok rahat kullanabiliyorum.
Paletler de Mares Plana Avanti X3, fakat paletlerimi hiç sevmiyorum. Çok sert olduklarını düşünüyorum. kaslarımı yoruyor bir süre sonra.
BC Mares Icon, sırttan şişme bir model. Sırttan şişme olduğu için rahatsızlık vermiyor, son derece kullanışlı.

bende Mares evolotion var.5+5 mm.
patik ince tabanlı,dalışa gideceğim için kalın tabanlı bulamayınca almış bulundum :( ama iyii ş görüyor.
maske technisub,siyah renkli silikon,şeffaf maskeyi pek tavsiye etmediler, üstten ışık alıyor diye,siyahta kullandım beyaz da ama iyiki siyah almışım.
paletlerim mares avanti quatro.çok memnunum, az hareketle iyi bir ivme kazandırıyor.
malesef daha bcd ve regülatör alamadım.
bir de canon ixus 75 makinem ve wpc-300 housingim var.ama hd görüntü kaydeden bir video alsam daha iyi olacak.anladım ki videonun yeri başka...

Elbise konusunda konfor artırıcı özellik olarak, Seval'in dediği gibi içi çıplak neopren olmamasına ilave olarak contalı bilekler ve fermuar diyebilirim.

mares evolotionun bilek kısımları düz ve gri renkli.elinize ve ayağınıza poşet geçirdiğinizde çok kolay giyinebiliyorsunuz..

Cevap verenlere teşekkür ediyorum.
Açık palet ile patik yerine bot kullanmanın avantajı sadece dışarıda kullanılabilir olmasımıdır? Birde kuru elbise ile ıslak elbise nin farkı nedir?

Patik ile bot un kullanım farkı yok. Kalın tabanlı olması, çakıllı ve taşlı zeminde yürümeyi kolaylaştırır.

Kuru elbise apayrı bir uzmanlık konusudur. İçine hiç su almaz, içlik ile kullanılır. Hava kaynağına BC benzeri bağlanır ve derinliğe göre içine hava verilerek veya tahliye edilerek kullanılır. Profesyonel bir konu.

Erhan' ın da dediği gibi patik ile bot arasında pek fark yok.
Eğer ayaklarınız küçükse XS beden palet almanız gerekiyor.
Onun içini doldurabilmek için de bot daha uygun oluyor.
Aksi taktirde ayaklarınız rahatsız oluyor.

ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA,
Scuba malzemeleri satın almayı düşünüyorum, brövemi yeni aldım, fakat kişisel malzemelerimi almak bröveyi almaktan çok daha zor olucak sanırım, haftalardır bakmadığım site kalmadı, bu konuda isim yapmış bikaç marka var sanırım, fakat ben hangi markayı, hangi modeli alıcam, acayip kararsız kaldım, bide epey malzemeler, yani onca parayı koyup hayal kırıklığına uğramakta istemiyorum.... konuya hakim arkadaşlardan maske, palet ve kıyafet konusunda tavsiye bekliyorum.... teşekkürler....

ABC malzeme denilen maske,palet,şinorkel ile başlamakta fayda var.Bröveyi yeni aldığınıza göre hijyen bakımından buna elbiseyi de ekleyebilirsiniz.bende mares evolotion 5+5 mm elbise var.çok memnunum.eğer düzenli dalış yapacağınızı düşünüyorsanız kaliteli malzemeye yönelin derim.

ahmet tşkr, tavsiyeni değerlendiricem, seninde dediğin gibi, hijyen açısından ilk düşünülmesi gereken kıyafet bence, ki epey başıma iş açtı bu kıyafet konusu, yani sağlık açısından beni bikaç kez sıkıntıya soktu, o yüzden benimde şuan ilk düşündüğüm şey kıyafet seçimi... tekrar teşekkürler...

hfatih' Alıntı:
Benim gibi dalışa yeni başlayanlar için kullandığınız malzemelerle ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz. Yaptığınız malzemelerle yaptığınız dalış sayısı (deformasyon), fiyat, aldığınız yer, malzemelerle ilgili doğru veya yanlış bilinenler vbz.
Ben özellikle maske, palet ve elbise hakkında kullanıcı yorumları bekliyorum.

Mares volo race (kapalı)
Mares plana avanti x3 (sertliğinden dolayı yorucu olduğu görüşü belirtilmiş ama)
Mares avanti x3
Tercihimi paletlerde bu 3 modele indirebildim. Bunları kullananlardan grüş bekliyorum.
Elbise konusunda hala bir seçim yapamadım.. sadece 5 mm. yeterli olurmu.Yoksa 5 ve 3 mm. lik 2 parça almakmı gerekir.
Malzemeleri gelecek ay başında yurt dışından getirteceğim. Buda mantıklımı? Örneğin volo race ve plana avanti paletler 70'er dolar.

5+5 mm tavsiye ederim.yazın şortiyi kullanır,kışın ikisini de kullanırsın.Ülkemizde 4 mevsim dalış için 5+5 uygun.
mares avanti quatro palet kullanıyorum.çok memnunum.
bence kıyafetleri deneyerek almakta fayda var.

Kıyafet konusu dalışı nerede hangi sıcaklıkda yapacağınızla önem kazanıyor. Bende Mares 7-5-3 triastic ıslak tip ve oceanic shorty var. Son üç dalışımıda sıcak sularda yaptığım için artık uzun kıyafeti götürmüyorum bile. Uzun kıyafet sıcaklık sağlar ve yara bereden korur, kısa kıyafet kolay giyilir, rahattır ama bacaklarınız kollarınız çizik içinde kalabilir yada su altındaki allerjen bir şeyden dolayı açıkda kalan bölgeleriniz kabarabilir vs.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri