Scooter Motor İçin Arka Kısma Yük Çekisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sertemcoz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,771

sertemcoz

Yeni Üye
Selamlar;

Scooter motorum mevcut ve ben motor ile ege sahiilerinde çadır kurmak istiyorum sizde taktir edersiniz ki motorun üzerine hepsini sığdırmak biraz zor oluyor. Bu sebepten dolayı arkasına takabileceğim ve içerisine eşyalarımı koyabileceğim bir çeki sepeti yapmak istiyorum. Fakat yük dağılımı v.s. hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim. amacım resımdeki gibi bir şey yapmak ama benim motorumun burdaki gibi arkasında 2 tekerlek yok malesef :( Bu tip bir şeyi daha önce yapmış olan var ise ve planlarını paylaşırsa cok sevinirim.

1.jpg

Etiketler
Ynt: Scooter Motor İçin Arka Kısma Yük Çekisi

Öncelikle motosikletin kaç cc onu bilmekte fayda var. Buna benzer bir arabayı senin scooterinin çekmesi mümkündür fakat arabaya yükleyeceğin yükün ağırlığı ile motosikletinin motor hacmi doğru orantılıdır. Arabanın dingili ağırlık merkezinin tam ortasında olmalı yani yükü yüklediğin zaman arabanın motosiklete bağlanacağı yerden tuttuğunda elinde bir ağırlık hissetmemen gerekir yani traftörlerde olduğu gibi ağırlık çekicide olmamalı yani motosikletinde. Ağırlık tamamen dingiller vasıtası ile tekerleklerde olmalı. Burdan izah etmek gerçekten zor ama olur, gayet te güzel olur. Araba ile motosikletin bağlantı yeri önemlidir çünkü sen virajlarda yatacaksın veya keskin dönüşler yapacaksın araba kesinlikle sana engel olmamalı o bölümü ona göre tasarla. Yanına kesinlikle yedek kayış al ( motosikletinin modelini bilmiyorum ) arabadaki ağırlım yine de yük bindirecektir motorunun bazı aksamlarına, aktarma lastiklerine önlemini al.

Eğer kendin yapıcaksan arabayı 5cm lik tahtalarda bir ön çalışma yap, ağırlık merkezini bul yada dingili öle tasarla ki ayarlı olsun, ileri geri hareket edebilsin, istediğin yerde de sabitleyebilesin. Yap sonra fotoğrafını burda yayınla.

mehmet bey ilginize gerçekten teşekkür ederim blgileriniz ilk aşamada baya bir ışık tutaçak. tahminen 15 gün içerisidne yapmış olurum yaptıktan sonra tüm ölçüleri gve resimleri koyacagım ama dediğiniz gibi motorla bağlantı noktasını nasıl yaparım onu düsünüyorum halen hem aşağı yukarı hem sağa sole hemde çaprazlara haraketli bir şey olması lazım dıye dusunuyorum ama bakalım nasıl bir şey çıkacak ortaya .... tekrar tekrar teşekkürler.

senin motorun tek tekerli olduğu için pek ağırlık gelmesin arka tekere dengeni bozar ama yük yüklendiktten sonra 2-3 kb lık bir yük pek etkilemez.

Bağlantı yerindeki mafsal sistemi önemli çabuk söküp takılabilecek aynı zamanda seyir esansında yerinden çıkmayacak, virajlarda motorun yatışını etkilemiyecek bir sistem olmalı.

Kolay gelsin

Murat VURAL

sertemcoz' Alıntı:
mehmet bey ilginize gerçekten teşekkür ederim blgileriniz ilk aşamada baya bir ışık tutaçak. tahminen 15 gün içerisidne yapmış olurum yaptıktan sonra tüm ölçüleri gve resimleri koyacagım ama dediğiniz gibi motorla bağlantı noktasını nasıl yaparım onu düsünüyorum halen hem aşağı yukarı hem sağa sole hemde çaprazlara haraketli bir şey olması lazım dıye dusunuyorum ama bakalım nasıl bir şey çıkacak ortaya .... tekrar tekrar teşekkürler.

Sevgili sertemcoz.Motosikletine yükünü koyacağın bir araba yapacaktın.merak ediyorum çalışmaların hangi seviyede?Şayet kayda değer bir gelişme varsa yeni haberlerini bekliyoruz..

evet bır adet yaptım fakat cok egretı bır sey oldu ve dengede buyuk sorunlar cıkartttı halen profesyonel bır cozum arıyorum :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR