Satılık CJ5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan toni Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,351

toni

Yeni Üye
bilecikte satılık cj5.komple yapılı masrafsız.t max sıfır vinç.sıfır bestop tente.5 adet sıfır jant lastik maxsis.35x13.5x15.sıfır motor.sıfır boya.xenon far.deri koltuk.çeki demiri.crom ön koruma.crom ön.arka tanpon.buzdolabı.hidrolik direksiyon.önler disk fren.özel yapım yan etekler.ön tekerlerde doğalmatikler.spor direksiyon.6 adet orjinal sis lambası.100 amper sıfır şarj dinamosu.90 amper sıfır delphı akü.GÜRAY YILMAZBAŞ.GSM.0532.2837063.İŞ.0228.2124526.BİLECİK.

Etiketler

Ynt: Satılık CJ5

vergisi düşük yazmışsınız ama nekadar olduğu yazmıyor... zaten şu 4x4 araçlarda vergilendirme sistemini pek anlam veremiyorum belli yaşın üstündekilerde vergi düşüyor diyorlar ama gelir idaresinin sitesinde bulamadım

CJ lerin ruhsatları çaıkarken uyanık vatandaşlarımız motor hacimlerini az yazdırmışlar verginin düşük olma sebebi bu (belki esikiden ruhsat çıkartılırken motor hacmi tam bilinmediği için de böyle bişey olabilir)

benim CJ 7 nin motor hacmi 2501 cc yazar muayeneye gidince sorun çıkaracaklarını zannetmiyorum (şimdiye kadar da çıkmadı)
CJ den anlayan kaç kişi var zaten 2500 yazıyo zaten (yeterince büyük bi hacim) şüphe çekeceğini zannetmiyorum

benim vergi 350 ytl idi (yıllık) 1976model 2501 cc

bişey daha eklemek istiyorum bazı CJ lerin motor hacimleri 2500 yazılı. 2501'in altı olduğu için bi kademe daha düşük vergi oluyo

vergi ile alakalı bişeyler daha

CJ lerin yazılan motor hacmi

2500 cc ise yıllık vergi 250 ytl

2501-3000 350 ytl

3501-4000 cc 704 ytl (motor hacmi 3800 cc olan CJ5 CJ6 lar)

4001 ve üzeri 986 ytl (motor hacmi 4200 cc olan CJ 5,6,7,8)

vergiler yıllık toplamdır

durum ortada doğru yazması bi dezavantaj.

vergi dairesinde sorun çıkıyor.araçların bütün dökümleri gelmiş.bandrol ödemeyim deseniz bu seferde muayene için borcu yoktur alınmaz.benim başıma geldi.vergi dairesiyle bayağı uğraştık.araç 1.6 yazılmış ama vergi dairesinde 1.6 wrangler yok.ekrandan gösterdiler cj lerede baktım.3.8 ve 4.2 yazıyor.wliys lerdede 2.2 yazıyordu.vergi dairesi dökümanlarını kontrol edip uymuyorsa motor hacmi.trafiğe yazı yolluyor .trafikten yazı gelirse onaylıyorlar ama elden takip etmek lazım.tabiki benim aracın motor hacmi küçük yazıldığından proje çizdirdik.TSE de onaylandı .trafik ruhsatı düzeltti ,vergi dairesine yazı yazdı 2.5 olarak düzeltildi.TSE teknik belge istedi 88 model aracın teknik belgesini nereden bulacaksınız.bayağı uğraştırdılar.250 ytl civarı tuttu.heryerde aynımıdır bilmemde antalyada bu şekilde hallettik.

1,6 da yazdıran çok uyanıkmış be abi bu kadar da yapılmaz ki ;)

88 wranglerden anlamam hocam ama CJ lerin ruhsatlarında öyle yanlışlıklar varki

mesela bazılarının modeli yanlış yazılmış 77,78,79 yılıTR ye gelenlerin ruhsatları karıştırılmış 77ler 79 , 79lar 78 gibi böyle bi karışıklıkta mevcut mesela
motor hacimlerini sen düşün ;)

bi hata da aracın tipleri yanlış yazılmış bazı CJlerde willys diyede geçer (benimki mesela)

CJ 5 te CJ 6 yazdığını da gördüm hata yanlış çok ve bence bu hataların ardını arayıp düzeltmeleri çok zor

he artık düzeltmeye başladılar ise bilemem ama
benimkinde yine sorun yok ruhsatta willys yazıyo motor hacmi 2501 memura göre vergi fazladan bile ödeniyo ;D

arkadaşlar,10 yıldan yaşlı araçların motor hacimleri aracın güncel versiyonunun en düşüğü neyse ona endekslenmiştir.cj ler için ölçü olan motor wranglerin 2.5 luk motorudur.dolayısıyla cj lerin vergi hesaplaması 4.2 yada3.8 omalarına bakılmaksızın 2.5 tur.rahat olun maliyenin hesaplaması bu yüzden doğrudur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR