Şarköy'e Giderken Keşif (14 Ağustos 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir59 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,097

demir59

Hiç gezenle gezmeyen bir olur mu?
Şarköy'e giderken herzaman gittiğim yoldan değil de biraz gezerek yeşillikler içinde yolculuk yapalım istedim. Tekirdağ Malkara yolunun 22. km bulunan İnecik köyünden içeri girerek Sağlamtaş Köyünden geçip Şarköy'ye gitme fikri içindeydim. Ancak Tatarlı köyünü geçtikten sonra eski paslanmış bir tabela gördüm. Tabelada Hoşköy, Gaziköy yazıyordu. Ani bir kararla sahilden gidelim diyerek bu bilmediğim yola saptım. İşte benim için güzel bir keşif olan bu yola ait fotoğraflar...

Fotoğraf0183.jpg

Fotoğraf0184.jpg

Fotoğraf0186.jpg

Etiketler
Ynt: Şarköy'e Giderken Keşif (14 Ağustos 2009)

Eşimin bu çeşmeden su içmeden gitme dediği çeşme... Buz gibi suyu vardı... Ve bunun gibi onlarca çeşme

Fotoğraf0185.jpg

Taşların içinden çıkan kaynak... Bizim çocuklar su içerken
[attachment=1]
Ormanın içine giden merdiven basamakları gibi taşlar
[attachment=2]

Fotoğraf0192.jpg

Fotoğraf0193.jpg

...
Yol kenarları kırmızı böğürtlenlerle süslü... Böğürtlenleri yerken fotoğraflarımız yok ;D
[attachment=2]

Fotoğraf0194.jpg

Fotoğraf0195.jpg

Fotoğraf0196.jpg

Fotoğraf0197.jpg

Fotoğraf0198.jpg

Ve deniz göründü... Karşıda Marmara ve Avşa adaları... Çıplak gözle evleri dahi seçebiliyordum... Fotolarda net değil.

Fotoğraf0199.jpg

Fotoğraf0201.jpg

Fotoğraf0202.jpg

Fotoğraf0203.jpg

Ve bir sonraki hedefim İsterne tepesi...

Fotoğraf0200.jpg

Böylece Uçmakdere'nin arkasından dolaşarak sahile inmiş olduk. Uçmakdere yolu çok kötü olduğundan oradan gelmek istememiştim. Saat ilerlemiş, hanım ve çocuklar çok acıkmıştı "hadi, hadi" demelerinden dolayı ancak bu kadar fotoğraf çekebilirdim ...

Sayın "demir59";

Çok güzel bir yöremize(Hoşköy-Mürefte-Şarköy), değişik bir yoldan ulaşmışsınız. Yazı ve fotoğraflar için teşekkürler. Yazınızı okumaya başlayınca, köyleri ve köy yollarını da gösteren iki tane atlasa da baktım; sözünü ettiğiniz yol yok. Zaten olmasını da beklemiyordum. Çok güzel bir güzergah.. Ben de oralarda yeni güzergahlar saptamaya çalışıyordum ki sizin yazınızı gördüm; kayda alındı. Sanıyorum Mitsubishi L300 ile aşırı yağışlı bir hava olmadıkça sorun olmaz. Yol, sağlam zeminli bir stabilizeye benziyor.

Sizin aracınızı tam anlayamadım. Görünen otomobil mi yoksa?...

2005 Yılı Eylül sonlarında, yağmur sonrası tertemiz bir havada, Şarköy ve Mürefte'de bir gece iki gündüz kaldım. Şarköy Öğretmenevinde konaklamıştık; hatta sabahında Şarköy Pazarı da bizim için sürpriz olmuştu. Kuşkusuz bu süre, son derece yetersiz geldi bize.. İnanın tadı damağımızda kaldı.. Eşim hala oraları sayıklıyor.. Önemli bir engelimiz olmazsa, önümüzdeki baharda Trakya Turu sırasında birkaç gün kalarak tadını çıkarmak istiyoruz. Bu yazınız, bakın neleri anımsattı....

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Sizin aracınızı tam anlayamadım. Görünen otomobil mi yoksa?...

;D evet 2006 Hyundai Era... Bu arabayla nerelere gittim bir bilseniz, şaşardınız.

gezmen' Alıntı:
2005 Yılı Eylül sonlarında, yağmur sonrası tertemiz bir havada, Şarköy ve Mürefte'de bir gece iki gündüz kaldım. Şarköy Öğretmenevinde konaklamıştık; hatta sabahında Şarköy Pazarı da bizim için sürpriz olmuştu. Kuşkusuz bu süre, son derece yetersiz geldi bize.. İnanın tadı damağımızda kaldı.. Eşim hala oraları sayıklıyor.. Önemli bir engelimiz olmazsa, önümüzdeki baharda Trakya Turu sırasında birkaç gün kalarak tadını çıkarmak istiyoruz. Bu yazınız, bakın neleri anımsattı....

Cavid Sezen

Cavid bey görünen o ki fazla etkilenmemişsiniz. Eylüll 2005 - Eylül 2009. 4 yıl olmuş. :D

Ben yazın her haftasonu diğer zamanlarda ise mutlaka ayda bir gidiyorum. Bir aydan fazla ayrı kalamıyorum.
Bizim için panzehir niteliğinde Şarköy.

Saygılar
Ceyhun DEMİR

demir59' Alıntı:
;D evet 2006 Hyundai Era... Bu arabayla nerelere gittim bir bilseniz, şaşardınız.

Cavid bey görünen o ki fazla etkilenmemişsiniz. Eylüll 2005 - Eylül 2009. 4 yıl olmuş. :D

Ben yazın her haftasonu diğer zamanlarda ise mutlaka ayda bir gidiyorum. Bir aydan fazla ayrı kalamıyorum.
Bizim için panzehir niteliğinde Şarköy.

Saygılar
Ceyhun DEMİR

Nerede yaşadığıma dikkat ederseniz, hafta sonlarını kullanma olanağımızın biraz zayıf olduğunun ayırdına varırsınız... :D

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Nerede yaşadığıma dikkat ederseniz, hafta sonlarını kullanma olanağımızın biraz zayıf olduğunun ayırdına varırsınız... :D

Cavid Sezen

Nerede yaşadığınıza dair hiç bir bilgim yok... Ben İstanbul'da yaşadığınızı düşünerek bu yorumu yapmıştım. Özür dilerim.
Saygılar

2fast4u' Alıntı:
paylasım ıcın tesekkurler,guzel bır gezı olmus.

ben teşekkür ederim

Merhaba Cavit Bey,
Öncelikel paylaşım için teşekkürler. Bende Şarköye sık sık giden yazlıkçılardanım. Bahsettiğiniz güzergahdan 2 kez motorsiklet ile gittim. Daha önce de uçmak dereden gitmiştim. Sağlamtaş dan girip İnceğizden çıktığımda bende sizin gibi bahsettiğiniz o tabelaya rastladım ama artık istanbula döndüğüm için ve vakitsizlikden yolu keşfetme fırsatım olamamıştı. Resimler o açıdan faydalı oldu benim için. Bu arada uçmakdere yolu çokda kötü değil. Birkaç yerde aşağısı uçurum olan kaygan zeminli tehlikeli virajlar var ama donanımlı araçlar ve dikkat ile sorun olmaz sanırım. Ben motorsikletle sıkıntı yaşamadım. Manzara mükemmel. Çokda iyi kamp yerleri var. Tavsiye derim.
Saygılarımla.

Ceyhun Bey,
Çok özür dilerim önceki yazımda adınızı yanlışlıkla Cavit olarak yazmışım. Düzeltirim.
Saygılar.

Sorun değil Derya Bey,
Evet haklısınız Uçmakdere nin harika bir manzarası vardır. Ben arabamla aynı gün içinde 2 kez geçtim ve arabanın her yerinden ses gelmeye başlayınca servise götürmek zorunda kaldım. Malum benimki binek araç.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR