Ynt: Sao Paulo ve Rio (Kasım 2010)
Sao Paulo çok büyük bir şehir, aşırı trafik, ve getto ları ile ünlü, turistlerin özel otobüslerle bu gettoları (gettolarda yaşayan kahyalardan izin almak/para vermek suretiyle) gezdiklerini biliyorum, aşağıdaki site Sao Paulo'da görülebilecek yerleri özetlemiş,
http://www.binrota.com/PageDetail.aspx?PageID=16755
linkteki katedralin önünde arkadaşımın cep telefonunu çaldırdık, 10 metre ilerde polis olduğu halde katedralin önü insan dolu olduğu halde resmen gasp ettiler, peşinden koşsak yakalardık ama brezilyalı olan arkadaşım bunun çok tehlikeli olduğunu zira etrafta olayı kollayan başka kötü niyetli insanlar olabileceğini söylemişti. Moralinizi bozmak için değil dikkatli olmanız için yazdım bunları, yoksa çok keyifli muhteşem güzelliklerin aynı zamanda tezatların ve (normal) insanların samimi ve sıcak oldukları bir ülke.
Özet olarak bence Sao Paulo da çok vakit kaybetmeye gerek yok, Rio ya geçmeden önce benim favorim Sao Paulo ya 2~3 saat mesafede ilha bela isimli ada (denize girmek için), güneyde Florianopolis muhteşem büyük bir ada ama Sao Paulo ya çok uzak, Kuzeyde Rio ama bence ondanda yukarıda Salvador, Natal, Fortalezza muhteşem plajları ile görülmeye değer yerler.
Churrascaria larda et yemeden dönmeyin sakın,
Çok selamlar.
Mesut