Şanzuman Yağı Kontrolü Hakkında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan todilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,307

todilla

Yeni Üye
Arkadaşlar selam ,

G.Che. 2004 crd araçta şanzıman yağı kontrolünü nasıl yaparız?kontrol çubuğu sanıyorum bu modellerde yok (yanılıyor olabilirim).aracın altından yağ sızdırmış (kelepçe gevşemiş)sızdıran yağ şanzıman yağı ,ama ne kadar sızdırmış bilemiyorum kontrolde edemiyorum (bilmiyorda olabilirm)işin aksi tarafı 7000 km önce değiştirdim.teşekkürler

Etiketler
sizinki nasıldır bilmiyorum ama benim bu güne kadar gördüğüm ve yaptığım şanzumanın yağ tapası açılır yağ akıyorsa eksik değildir akmıyorsa akana kadar yağ basılır tapa kapanır.biz bu şekilde yapıyoruz.şanzuman ve diferansiyelde ölçü çubuğu gibi bir şey olmaz diye biliyorum.

şanzuman ve diferansiyelde ölçü çubuğu gibi bir şey olmaz diye biliyorum.

Toyotada otomatik şanzımanda ölçü çubuğu var diferansiyeli bilmiyorum. (konuyla ilgisi yok ama hepsi öyle değil anlamında yazdım işte..)

Ynt: Şanzuman Yağı Kontrolü Hakkında.

otomatik şanzumanlı araçlarda yağ ölçüm çubuğu vardır sıcak motorda P den D ye alınır D dende N ye alınıp bakılır ... difransiyel için yağ çubuğu yok

Selamlar sanzuman yaginin kontrolu aracla 25 km civari yol.yapildiktan sonra arac stop.edilmeden vites n ye alinir (bosa alinir) sanzuman yag cubuguna bakilir

Merhaba,oncelikle her otomatik sanzimanli aracta sanziman yag cubugu yoktur.
Ornegin 2000 model 1.6 sedan otomatik Almera'da sanziman yag cubugu yoktur.
Diferansiyelde ise bu gune kadar yag cubugu olayini hic duymadim.
Sadece bazi is makinalari ile bazi cok eski sanayi makinalarinda var.
Cubuk olmayanlarda yag kontrolu kaptan11 arkadasimizin dedigi sekilde yapilir.
Cubuk olanlarda ise diger arkadaslarimiz basitce izah etmisler.
Konuyu acan arkadasimizin aracinin sanziman yag cubugu durumunu bilmiyorum.
Sadece bilgi vermek amacli yazdim.

Bende de ayni kasa arac var motor yag kontrol cubugunun hemen ustunde sanzuman yag cubugu var orqdan bakabilirsiniz

2.7 crd ise araç sanzıman yağ filtresi 30 tl ye mersedes çilerden temin edilebilir. aracın altındaki sanjıman yağ tapası söküldükten sonra yağ boşaltılır. fitre değiştirilir filtre ile birlikte kartelin çontası da kutu içindedir. max 7 lt yağ koyabilirsiniz. fazla gelen yağı kendisi taliyesinden atacaktır. normalde yağ değişimlerinde sanjımandan 5 lt yağ boşalır. 3 lt si sanzıman torkunun içinde kalır. bunu boşaltmak içinde sanjımanı indirmek gerekir.yağ çubuğu servislerin elinde vardır . ayrıca ne kadarda sanzıman yağı sonsuz değişmez densede 60.000 km de bir filtresi ile birlikte değiştirilmelidir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR