Saniyenin Yüzde Birinde Hayatı Sorgulamak...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,472

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Saniyenin Yüzde Birinde Hayatı Sorgulamak...

HTML:
<embed id="VideoPlayback" src="http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=7598749067512783641&hl=tr&fs=true" style="width:400px;height:326px" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed>

Etiketler

Ynt: Saniyenin Yüzde Birinde Hayatı Sorgulamak...

Acı ama hikaye aslında gerçek bir olaya dayanıyor. Kevin Carter, Sudan'da çektiği fotoğrafın acısına dayanamayarak intihar etmişti. Fotoğrafta Birleşmiş Milletlerin gıda yardımlarını dağıttığı merkeze ulaşmaya çalışan ama açlıktan yere yığılan (ve bir süre sonra ölen) bir çocuk ve çocuğun ölmesini bekleyen bir akbaba vardır. Kevin Carter fotoğrafı çeker ve olay yerinden ayrılır. Daha sonra bu fotoğrafla 1994 yılında dünyanın en prestijli fotoğrafçılık ödüllerinden biri olan Pulitzer ödülünü alır. Ama bir süre sonra çocuğa yardım etmediği için pişmanlık duymaya başlar ve girdiği bunalımdan kurtulamayarak intihar eder.

[attachment=1]

VULTURE.jpg

Çok üzüldüm ve insanlık adına utanç duydum :-[
Bir ödül veya adına asla sanat denemiyecek bir olgu nedeniyle insanoğlu bunu da yapabiliyor demekki. :-[
Bu nasıl hırstır, nasıl bir egodur ki insanı bu derece vicsansızlaştırabiliyor....

Dünyamız gün geçtikçe umutsuzluğa bürünüyor, ya da umudumuz gün geçtikçe azalıyor, maalesef acı olaylar bu kadar kolay yaşanıyor ve yaşatılıyor...

etkileyici bir paylaşım insanlar hayati konularda bu kadar mı kayıtsız kalabilir.Düşündürücü ve insanlık adına utanç verici.
Paylaşım için teşekkürler

Bu videoyu bana bir arkadaşım gönderdi, beni çok etkiledi....Hayatı dışarıdan izlemek mi yoksa içinde mi olmak ?

gerçekten çok etkileyici ve düşündürücü bir video...hayatın nersinde olmak ve yapmak istediğini bilmek çok önemli...
fotografcı işini yapıyor ama o anda işini yapmak mı yardım etmek mi?edebilirmiydi? :(

cümlenin içeriği çok önemli . ben sayfa ,sayfa yavaş, yavaş ilerliyorum .- hayatı sorgulamak - hangi safahasında ? İşte bunu yaşarken nerede, nasıl hareket edeceğimizi biraz zor keşfederiz gibime geliyor. Ferdane nin dediğini düşündüm bende ilk anda,! vazife aşkımı ?!!! sanki o anda çaresizliğide yaşamış gibiydi.Duraklamaları çocuğa bakışı tekrar kamerayı ele alışı yapabileceği şeyin başka bi şey olamadığının farkında olan duygunun esiri gibi, otomatikleşmiş gibiydi bence. paylaşılması gereken bir hatırlatma ,belki bi şeyleri yaşarken aklımıza gelirde ona göre davranırız.

mesleki kariyer uğruna '' güzel bir kare yakalamanın cazibesinde kaybolan insanlık duygusu '' es geçilen yaşam mücadelesi... yazık ben doğada gazeteci ve gözlemcileri tabiatın dışında tutmusumdur belgesel ceken insanlar gibi cünkü aslında onlar orada yoktur, ve olup biteni naturel bir şekilde naklederler amma konu insan olduğunda durum değişmelidir.

belki farkında değilsiniz ama bundan daha kötüleri de yaşandı ülkemizde ve hala da yaşanmakta.yüzyıllardır yanyana yaşayan aileler şimdi sen ben o kavgasına sürüklendi birilerinin çıkarları uğruna.çok kötü oyunlar oynanıyor topraklarımızda insanlarımızı ayrıştırıyorlar esas bunun önüne geçilmeli.belki süreç yavaş işliyor gibi gelebilir size ama emin olunki zaman daralıyor ve ülkemiz elden gidiyor :'( :'( :'(

bahcivankurt' Alıntı:
belki farkında değilsiniz ama bundan daha kötüleri de yaşandı ülkemizde ve hala da yaşanmakta.yüzyıllardır yanyana yaşayan aileler şimdi sen ben o kavgasına sürüklendi birilerinin çıkarları uğruna.çok kötü oyunlar oynanıyor topraklarımızda insanlarımızı ayrıştırıyorlar esas bunun önüne geçilmeli.belki süreç yavaş işliyor gibi gelebilir size ama emin olunki zaman daralıyor ve ülkemiz elden gidiyor :'( :'( :'(
bu ayrım yıllarc onlarca yıldır var insanın doğasında bir nankörlük illa yemek yediği kaba tükürmek eğilimi var insan dediğin durup biraz düşünmeli ne yapıyorum kime hizmet ediyorum diye ben neden nasılş nerede ne için yaşıyorum ve sonum ne olacak diye amma nerede o insan ?

Bazen bir fotoğrafın dünyaya verdiği mesaj herşeyden güçlü olabiliyor, bir karenin arkasındaki hikaye ile bazen milyonlarca insanın farkındalığını sağlayıp hayatın akışının değişmesine neden oluyor. O güne kadar tüm heber ve propogandalara rağmen olan bitene duyarsız olan binlerce insan bir anda uyanıveriyor.
O anda fotoğrafçının kafasında 'bu kare ile pulitzer alırsam.... diye mantık yoktur herhalde. Ama savaş muhabirliğinin veya bu tür toplumsal trajideleri izleyen muhabirlerin psikolojisi çok başka galiba. Düşünün ki Haiti'desiniz veya Afganistanda, Irak'ta... siz ne yaparsanız yapın trajedi ve savaş orada olacak ve devam edecek, bunu durdurmaya gücünüz yetmez.
İkinci resme gelince, Kevin Carter'ın yerinde olsam ben resmi çektikten sonra çocuğu bırakıp gidemezdim herhalde.

fotoğrafını ÇEKERSİN VE dur dersin o bir çocuk suçu yook ne istiyorsun ? yada fotoğrafını çeker hey rahat bırak çocuğu seni leş yiyicisi onu sana yedir mem hadi defol git buradan dersin... zor şey mi ? tabi kurşunun tank ın önüne çıkıp durduramazsın amma bazı anlarda gölge görünmez adam rolunden sıyrılıp işi unutup sivil olmak insan olmak lazım gelir ne mal olursa olsun hayat yada ödül.

bülent bey öncelikle yazacaklaırım için affedin.bu ülkede bir terör sorunu var ve bu gidişlede var olmaya devam edecek.siz kendinizi doğuda yaşayan biri olarak hayal edin ve evinizde çocuklarınız sizden erzak beklerken güvenlik kuvvetleri sizin fazla erzak almanıza müsade etmiyor.gece terörist gündüz güvenlik güçleri kapınızdan ayrılmıyor,yaşam şartları deseniz ortada.batıda üçgün kar yağdı herkeste bir telaş ama orası aylarca kar altında bunları bir düşünmek gerekmezmi.ayrıca çürük yumurtaları ayırmak gerek vatana ihanet edenin önce ben karşısındayım bunu da bilmenizi isterim.kısacası yaşamak gerek anlatabildim mi.saygılarımla

bahcivankurt' Alıntı:
bülent bey öncelikle yazacaklaırım için affedin.bu ülkede bir terör sorunu var ve bu gidişlede var olmaya devam edecek.siz kendinizi doğuda yaşayan biri olarak hayal edin ve evinizde çocuklarınız sizden erzak beklerken güvenlik kuvvetleri sizin fazla erzak almanıza müsade etmiyor.gece terörist gündüz güvenlik güçleri kapınızdan ayrılmıyor,yaşam şartları deseniz ortada.batıda üçgün kar yağdı herkeste bir telaş ama orası aylarca kar altında bunları bir düşünmek gerekmezmi.ayrıca çürük yumurtaları ayırmak gerek vatana ihanet edenin önce ben karşısındayım bunu da bilmenizi isterim.kısacası yaşamak gerek anlatabildim mi.saygılarımla

estağfurullah affedecek bir şey yok sonuna kadar haklısınızda, eğitim şart amma vakti zamanında o mabetleri o neferleride ateşe verdiler şimdi öldürseler gitmez kimse, ögretmenlik diplomasını duvarına asıp manavcılık isportacılıktan pazarda limon satanakadar bir sürü insan tanıdım amma gitmez kimse, bir yerde yanlış yaptık bu yanlışı başında bizden öncekiler yapmışlar köklü sağlam bir yanlış söküp atamıyoruz yinede ne sefalet ne acı ve göz yaşı nede ihanet içinde yaşamak benim halkımın bu ülkenin hakettiği yaşam şekli değil. dış güçler aynen akbabanın çocuğu beklemesi gibi bekliyorlar ve içtekilerde bakıyorlar fotoğraflıyıp ödüllerini sadece ödüllerini almak istiyorlar. uzun soluklu bir konu çözümü vardır elbet bitmesi için bitmesini istemek lazım 25 yıldan fazladır askeri ve siyasi mucadelenin devam ettiği bir düşmanla karşı karşıya olan devlet bu güne kadar bitmemiş bitirilmemiş bizim burada zaman ve kelimelerimiz yetmez büyur başka yerlere çekilir zira içinde bulunduğumuz grubun da misyonuna bu konular ters uzakta durmasındada yarar var , bizim ortak sorunumuz doğa doğadaki vahşi yaşam tabiyat onunla ilgili olan ve insanın bundan faydalandığı kesiştiği noktalar bunların korunması tanıtılması sevdirilmesi misyon bu diğer işler cadı kazanı brezilya dizisi yalan rüzgarı saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR