Sandviç Panelden Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bilal38 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,332

bilal38

Yeni Üye
işte buda benden kayseri yahyalı çok seviyorum karavan yapmayı ve yazları yahyalı suna yaylasında 17 yıldır her sene 4 ay karavanda yaşıyorum bu yaptığım 2. karavan ve birde sandeviç panelden yapmayı düşünüyorum yorumlarınızı bekliyorum kondrüksiyon 30-30 profil ve dış kaplama galveniz sac iç izocam ve osb 4.65 uzunluk 3m en 2 boy çatı 80

2012-03-21-051.jpg

Etiketler
Sıcak Soğuk yalıtımı var mı ki.?
Düz sandviç panel mi sadece.?

Daha fazla detaylı foto bekliyoruz konuya

Ynt: Sandviç Panelden Karavan

Konu başlığını ben düzenlemiştim ama doğru mu yaptım hatalı mı yazdım anlayamadım.

Karavanın materyalinin tam ismi ne idi.? Pres Panel mi.? Sandviç Panel mi.?
Daha bilgili arkadaşlarımız aydınlatırsa sevinirim.

Murat bey karavan (prefabrik evede benziyor) trafez saçtan yapılma,sandeviç panelden değil
Ayrıca tekerlekleri göremedim ben çatısı filan ev gibi ,prefabriğe benzettim doğrusu
Bilal bey kaç kg topluyor genelde karavanınız

Bu karavan ölçülere göre yola biraz zor sığar gibi geldi bana, 4,5mt uzunluk, 3mt en.
Ustalığa diyecek birşey yok. Kolay gelsin.
Kenan YAMA

karavan galveniz sac içinde izocam ve ondan sonra osb 3 tekerleği poryeden ağırlığı boş 2 ton yükseklik 2.80 çatı zirvesine kadar teker hariç cephe 2.10 fren sistemi ve makas kullanmadım çünkü en fazla 50 km yapacak mesela bizim burada dünyanın 2. büyükşelalesi kapuzbaşı takım şelaleleri var 1 ay oraya daha sonra benim suna yaylama ve kışın orada bırakıyoruz ve kepçe yol açarsa her pazar karavanımıza gidip sobamızı yakıyoruz kar kalınlığı 2 metre karavana 1.5 metre yukardan giriyoruz çocuklar kızaklarla kayıyor ve bizde bu benim 7 sene sonra yaptığım 2. karavan değerlendirmeleriniz ve önerilerinizi bekliyorum evet karavan büyük yolda eskortla götüreceğiz

Sandviç Panelden Karavan

Abi gel bu sevdadan vaz geç bence :smiley: karavan olarak değil de başka bir projede kullan bunu

sebebsiz ilaç üretme neden olduğunu sölede bilelim dicemde sen ölesine yazmışın galiba ben olmasada uraş verene saygı duyarım

Takılmayın Bilal bey bazıların işin gırgırında ,insan en azından karşındakinin bir büyüğü olduğunu varsayıp öyle davranmalı !!!

Bilal bey,bayağı uğraşmış ve emek vermişsini fakat bü tür yapıların karayollarımızda seyretmesi biraz tehlikeli,bence bunun çekileceği azami hız 20_30 km,saçların konumu ve dizaynı ile alakalı
Kilosuna bakılırsa ruhsat gerekli ama zor alınır herhalde
Karavandan ziyade sabit bir yapıya benziyor,yada şantiye karavanına,sizinde dediğiniz gibi yayla yada kır ortamında rahatça barınılabilir

Sandiviç Panel demişsiniz,içi poliüretan yerine izocam yada taş yünü olan paneller mevcut piyasada alevlenip yangın çıkarmazlar en azından.
Çatı paneli yerine duvar paneli kullanırsanız daha iyi olur kanısındayım ,onların olukları bulunmamakta,görünümleride duvar gibidir

Sandviç Panelden Karavan

yusuf3070' Alıntı:
Takılmayın Bilal bey bazıların işin gırgırında ,insan en azından karşındakinin bir büyüğü olduğunu varsayıp öyle davranmalı !!!

Bilal bey,bayağı uğraşmış ve emek vermişsini fakat bü tür yapıların karayollarımızda seyretmesi biraz tehlikeli,bence bunun çekileceği azami hız 20_30 km,saçların konumu ve dizaynı ile alakalı
Kilosuna bakılırsa ruhsat gerekli ama zor alınır herhalde
Karavandan ziyade sabit bir yapıya benziyor,yada şantiye karavanına,sizinde dediğiniz gibi yayla yada kır ortamında rahatça barınılabilir

Sandiviç Panel demişsiniz,içi poliüretan yerine izocam yada taş yünü olan paneller mevcut piyasada alevlenip yangın çıkarmazlar en azından.
Çatı paneli yerine duvar paneli kullanırsanız daha iyi olur kanısındayım ,onların olukları bulunmamakta,görünümleride duvar gibidir
yanlış bir şey mi dedim ? ben yanlış bir şey göremiyorum da ? :smiley:

prefabrik evlere göre ekonomikse, hobi bahçeleri için de kullanılabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR