Samurai aldım :) sorularım var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan talkie77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,616

talkie77

Tolga Keskin
Satan kişiyle anlaştık yarın 96 model beyaz bir samurai sahibi oluyorum.Aklıma takılan bir iki soru var.Satan kişiye sordum ama arazide kullanmadığı için bilgi sahibi değil.Arazi vitesinde 2H-N-4H-4L ibareleri var bunları ne zaman kullanmam gerekiyor.Adam sadece 4 yazana takınca 4 çekere geçtiğini biliyorum dedi.Bir de 4 tekere geçerken ön tekerlerin ortasındaki civataları sıkmak gerekiyormuş bu ne için acaba???Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Samurai aldım :smiley: sorularım var

arazi vitesi kullanımı geriye dogru cektiginizde 4h 5. vitese atar gibi saga bastırarak ileri dogru vitese attıgınızda 4L ye geçer
bu arada arazi vitesi sadece arazi de kullanılır harici şehir içi kullanımında arazi şanzumanı kilitleyebilir.
Adı üstünde arazi vitesi :D
alıcagınız vatandaşın bahsettigi civatadan kastı porya kilidi olsa gerek onun uzerinde 4x4 ve 4x2 konumu vardır siz araziye girmediginiz sürece
4x2 konumunda tutmanız gerekli aksi halde bir miktar yakıt sarfiyatı artıcaktır ve ön difransiyelde gereksiz haraketlerin oluşturdugu aşınma olucaktır bilya istavroz vs
4x2 konumunda gereksiz atraxyon olmayacak ve mekanıgın ömrü bir nebze olsun uzun,yakıtınızda birazda olsa sarfiyatınız dusucektir.

İlginiz için teşekkürler.Normal şehir içi kullanımda porya kilidi 4x2 de kalacak o zaman.Ancak arazi vitesi 2H mi yoksa N mi kalacak?
Yarını sabırsızlıkla bekliyorum.Ara. üzerinde yapmayı düşündüğüm bazı değişiklikler var.

talkie77' Alıntı:
İlginiz için teşekkürler.Normal şehir içi kullanımda porya kilidi 4x2 de kalacak o zaman.Ancak arazi vitesi 2H mi yoksa N mi kalacak?
Yarını sabırsızlıkla bekliyorum.Ara. üzerinde yapmayı düşündüğüm bazı değişiklikler var.
arazi vitesi 2 h de kalıcak n de bırakırsanız aracı 1.2.3.4.5 R hangi vitese atarsanız atın hareket etmez bilginize..

Samurailerin süspansiyonu aşırı mı yumuşak;yoksa benim aracımda mı sorun var.? Araç çukurda aşırı yaylanıyor.Artı vites değiştirirken ayagımı debriyajdan çektiğimde ses geliyor.Normal sürüş esnasında araçta ses yok ama.Yarın bie aksilik çıkmazsa aracı sanayiye götüreceğim,gitmeden önce muhtemel arızalar hakkında görüş bildirirseniz sevinirim.

talkie77' Alıntı:
Samurailerin süspansiyonu aşırı mı yumuşak;yoksa benim aracımda mı sorun var.? Araç çukurda aşırı yaylanıyor.Artı vites değiştirirken ayagımı debriyajdan çektiğimde ses geliyor.Normal sürüş esnasında araçta ses yok ama.Yarın bie aksilik çıkmazsa aracı sanayiye götüreceğim,gitmeden önce muhtemel arızalar hakkında görüş bildirirseniz sevinirim.
amortisorlerin patlak olabilir vitese attıktan sonra gelen sesin neye benzedigi konusunda biraz acıklama yaparsan daha iyi yardımcı olurum
tak diye bir ses geliyorsa ki buyuk ihtimal oyledir difransıyeldeki boşlukdan kaynaklı oluyor bi süre sonra alısıcaksındır benim aracımdada var
mersinde yapabilecek birini bulamadım difransiyelin içerisindeki dişlilerin aşınmasından kaynaklı bi problem benim aracım haric bi kac araçdada var bu boşluk
genel bi rahatsızlık gibi gorunuyor

ozer kamalak' Alıntı:
amortisorlerin patlak olabilir vitese attıktan sonra gelen sesin neye benzedigi konusunda biraz acıklama yaparsan daha iyi yardımcı olurum
tak diye bir ses geliyorsa ki buyuk ihtimal oyledir difransıyeldeki boşlukdan kaynaklı oluyor bi süre sonra alısıcaksındır benim aracımdada var
mersinde yapabilecek birini bulamadım difransiyelin içerisindeki dişlilerin aşınmasından kaynaklı bi problem benim aracım haric bi kac araçdada var bu boşluk
genel bi rahatsızlık gibi gorunuyor
Özer bey aynen dediğiniz gibi vitese atıp ayağımı debriyajdan çekince tak diye bir ses geliyor.

talkie77' Alıntı:
Özer bey aynen dediğiniz gibi vitese atıp ayağımı debriyajdan çekince tak diye bir ses geliyor.

difransiyelde bulunan bir boşluk ayagınız debriyaja alışınca varlıgını hissetmeyeceksiniz tavsiyem çok ani kalkış yapmayın vurultudan dolayı istavroz ayna mahruti vs zarar verebilirsiziniz. ben çözüm bulamadım bu şekilde devam ediyorum bir ümit yapabilecek bir usta birgun cıkarsa karsıma bende yaptıracagım

Barış bey teşekkürler.
Özer Bey sanırım ortak sorunumuz var.Öyle bir usta bulursam sizi haberdar edeceğimden emin olabilirsiniz.Gerçi burda bu çok zor bir ihtimal ama allahtan umut kesilmez :smiley:

aracınız hayırlı olsun tolga bey. şuan terrano kullanıyorum ancak samuraı kadar kullnırken bana zevk ve heyecan veren araç olmadı. zamanla göreceksiniz.

Sayın Tolga aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın..Erolsungur beyin dediği gibi hele bir de üstü açıkken kullanırken duyulan zevk mükemmel..Kısa zamanda alışırsınız aracınıza,zevkle bineceğiniz günler dileği ile....

ozer kamalak' Alıntı:
difransiyelde bulunan bir boşluk ayagınız debriyaja alışınca varlıgını hissetmeyeceksiniz tavsiyem çok ani kalkış yapmayın vurultudan dolayı istavroz ayna mahruti vs zarar verebilirsiziniz. ben çözüm bulamadım bu şekilde devam ediyorum bir ümit yapabilecek bir usta birgun cıkarsa karsıma bende yaptıracagım
İstavroza daha önceden zarar verilmiş zaten.Istavroz dişlisini eğer onu bulamazsam da komple diferansiyel değiştiricem.Amortisörler de komple patlak çıktı.

Özer Bey vites değiştirirken tıkan tak sesi çözüldü.Arka diferansiyeli komple değiştirdim.Şu an ses yok.Ortak sorunumuzdu haberiniz olsun dedim

talkie77' Alıntı:
Özer Bey vites değiştirirken çıkan tak sesi çözüldü.Arka diferansiyeli komple değiştirdim.Şu an ses yok.Ortak sorunumuzdu haberiniz olsun dedim

fiyatı nedir ve nereden temin ettiniz bilgisini alabilirmiyim

Özer bey diferansiyeli ustam buldu.Önce manavgattan bir diferansiyel gelmişti onun ayna mahruti oranları uymadığı için geri gönderdi sonra eskişehirden bir yerden getirtmiş.Yalnız fiyatı bana biraz tuzlu geldi 500 lira.Aslında bana sadece istavroz dişlileri lazımdı ama onları parça olarak bulamadığımız için komple diferansiyel karpuzu almak zorunda kaldık.Fazladan ayna mahrutisi sağlam çıkma diferansiyelim oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR