Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Elros Anarion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,333

Elros Anarion

Ana Kamp
Mesajlar
26
Tepkime Puanı
0
Yer
Istanbul - Ataşehir
Merhabalar,
Sakarya'ya gitmeyi planlıyoruz bu bölgede nerede kamp ve trekking yapılabilir ve ulaşımı nasıl olur bu konu hakkında bilgi verebilirseniz çok sevineceğim yada özellikle tavsiye edeceğiniz bir yer var ise severek tercih edebilirim :smiley:
Bu arada istanbul'dan çıkış yapıyoruz...

Teşekkürler şimdiden...
 

Etiketler
Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

Sülüklügöl, Kılıçkaya, Doğançay, Dikmen Yaylası, Karagöl Yaylası, Soğucak Yaylası daha yer genelde yaylaların çoğunda kamp yapabilirsin
 

Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

Cevap için sanırım çok geç.. Ama yeni üye oldum.. Sakarya'da birçok alternatif trekking güzergahları ve kamp noktaları var. Sülüklü Göl harika bir yer mesela.. Tavsiye ederim.. Yine Geyve tarafında bir yayla kekik ve çam kokuları içinde dolaşmak isteyenler için mükemmel. Sapanca, Hendek ve Akyazı ilçelerinde de yaylalar var. Bir yer daha var ki.. Oraya gidip mutlaka köylülerden kiraladığınız salla dolaşmanızı tavsiye ediyorum: Acarlar longozu. Sakarya Nehri'nin denize döküldüğü yerin batısında gizli kalmış pek bilinmeyen ama güzel bir alan..
 

Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?


günaydın,
tavsiye biraz geç geliyor ama, yapmadı iseniz mutlaka,
akyazı üzerinden dokurcun'a gelin,
motorla, sülüklü göl'e çıkın göl üzerinden sırt hattından,
batıi az biraz güney batı, 2. gün'lük bir yol
(sakın vadilerden aşağıya düşmeyin, bitersiniz !)
acarlar yaylasına ulaşırsınız...
çok ama çok güzel
yaylaya vardğınızda motorcunun cebini alın, gelsin sis alsın....
dokurcun mudurnu, karayoluna çıkmak çok ama çok uzak, değmez !
ya da orada yayladan inen başka bir araca yazılın, şansınız yok..
iyi geziler.. bu ay süperdir !!
 

Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

Aslında yapılabilecek hemen hemen heryer yazılmış birisinin haricinde. Diğerlerine belirtildiği için değinmiyorum.
Karasuda Maden Deresi adında bir yer vardır. 1800 lü yıllardan kalan eski rum maden ocaklarının içinden ve mağaralırından geçilir. kesme taştan yapılmış tarihi bir baraja ulaşılır. Eskiden daha güzeldi şimdi bir yıpranma durumu hakim ama, genede fotoğraflar belki ışık tutacaktır.

Image000.jpg


http://static.panoramio.com/photos/original/3234735.jpg[/imgzoom]

[img]http://www.haberciniz.biz/images/other/doga-yuruyusu-maden-deresinde-yapilacak-sakarya-20091030AY245302-01.jpg
 



Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

Ben de gec bir cevap yazmis olacagim ama dayanamadim :smiley:

Sakarya'da,

Sapanca'ya geldiginizde basinizi kaldirip saga dogru bakin, eski adi kel tepe simdi kar tepe yani samanli daglari,

gozunuzun kestigi yesillige, vadiye, tepeye dogru yuruyun heryerde kamp yapabilirsiniz, :smiley:

Karadeniz iklimini aratmayan sicak guzel sira daglardir,

keyifli kamplar,
 

Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

SoğucakYaylası

900 dönüm kadar bir araziye sahip olan Soğucak Yaylası, 1100 m yüksekliğinde ve Sapanca’ya 17 km mesafededir. Sapanca - Muradiye Köyü istikametinden, Erdemli Köyü’ne gelmeden önce sağa ayrılan yolu takip ederek, 35 dakika kadar süren bir yolculukla yaylaya ulaşmak mümkündür.

En yoğun dönemi, temmuz ayının ikinci haftasına denk gelen yayla şenlikleri zamanıdır. Yöre halkı ve çevre illerden gelen vatandaşların katılımıyla tam bir panayır havasında geçen “Soğucak Yayla Şenlikleri”, bir gün sürmekte, ancak yayla daha şenliklere bir hafta kala dolmaya başlamaktadır. Şenlik süresince Sapanca Belediyesi tarafından hizmet maksatlı çadırlar, sağlık çadırı, portatif tuvalet ve lavabolar kurulmaktadır. Yaylanın ve vatandaşın güvenliği için jandarma tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır.Yayla şenlikleri kapsamında, bisiklet ve at yarışları, karakucak güreş müsabakaları, folklor gösterileri ve sanatçıların katılımıyla halk konserleri düzenlenmektedir.


Kırca Yaylası
Pamukova’yı 2 km geçtikten sonra, sağ taraftan Karapınar yoluna sapılmaktadır. Yayla Karapınar Köyünden 13 km uzaklıkta olup, 30 dakika mesafededir. Alifuatpaşa’ya 30-35 dakika uzaklıkta olan yayla civarında Menekşe oruç ve Menekşeolak köyleri bulunmaktadır. Her yılın Temmuz ayında yaylada şenlikler düzenlenmektedir.





Katırözü Yaylası

Yayla, Pamukova’ya bağlı Eskiyayla köyü sınırları içerisindedir. Eskiyayla köyü (1125 m yükseklikte) üzerinden Katırözü Yaylası’na varılmaktadır. Soğuk kaynak suları ve geniş piknik alanları ile eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan yaylanın üst yanında bulunan mağarada hava sirkülasyonu olmakta ve sarkıt dikitler bulunmaktadır.

Kirpiyan Yaylası

Geyve’den 28 km (1.5 saat) mesafede olan Kirpiyan Yaylası, Karapürçek-Güçücek’ten ise 20-22 km (1 saat) mesafededir. Taraklı istikametinde Doğantepe yol ayrımından sola dönülerek Kamışlı Köyü yolu boyunca devam edilir. Kamışlı’ya gelmeden sağa ayrılan yola sapılarak Kirpiyan yaylasının yoluna ulaşılır. Kürklü Köyü bu yol üzerindeki son köy olup buradan Kirpiyan Yaylası ve daha da ilerleyerek Karagöl Yaylası’na ulaşılabilir.



Keremali Yaylası
Akyazı’ya 17 km ve 30-35 dakika uzaklıkta olan Keremali Yaylası’nda yerleşim olup yayla evleri mevcuttur. Değişik yüksekliklerde birbirine yakın dört yayladan oluşmaktadır.Yaylada bie de göl bulunmaktadır.






Sultanpınar Yaylası

Dokurcun yolu üzerinde olup Akyazı’ya 45 km mesafededir. Akyazı-Dokurcun istikametinde Beldibi Köyü karşısından sağa dönerek Boztepe Köyü yoluna ulaşılır. Boztepe üzerinden Güzlek Yaylası, Sultanpınarı Yaylası, Yörükyeri Yaylası, Çiçekli Yaylası ve Acelle Yaylası’na, Acelle üzerinden de Yanık Yaylası’na gidilir. Şerefiye ve Beldibi köyleri arası 1 km mesafededir. Beldibi-Sultanpınar Yaylası arası ise 16 km’dir.
Sultanpınar Yaylası orman ile çevrili geniş ve düzlük bir alana kurulmuş olup oldukça yeşil, huzur verici bir ortam sunmaktadır. Yaylada Olukbaşı Et-Mangal Tesisleri ve Sultanpınar Yayla Pansiyon faaliyet göstermekte olup, yayla evleri mevcuttur.





Acelle Yaylası

Akyazı İlçesi’nin 35-40 km güneyinde yer alır. Acelle yaylasına ulaşım stabilize yoldan her tür kara taşıtı ile yapılabilmektedir. Yaylaya üç değişik güzergahtan ulaşılabilmektedir. Birinci yol Beldibi-Boztepe-Çatalkaya üzerinden gider. İkinci yol Taşburun-Ballıkaya-Taşyatak-Hasyatak köyleri üzerinden çalışır. Üçüncü yol ise Taşburun-Ballıkaya-Taşyatak-Yanık yaylası güzergahıdır. Bu yolların üçünün de az bir kısmı asfalttır. İlçe merkezinden yaylaya ulaşma süresi yaklaşık olarak 60 dakika’dır.

Geniş yapraklı ve iğne yapraklı ağaçlardan oluşan bir bitki örtüsüne sahiptir. Ayrıca orman içlerinde orman gülü ve şimşirden oluşan bodur ağaçlarda mevcuttur. Kanlıca, kuzugöbeği gibi yer mantarları ve ağaç mantarları bulunur.

Yaylanın tam ortasından Enişte Deresi geçmektedir. Bu dere üzerinde halk tabiriyle “Büyük Deniz” denilen 60-70 m uzunluğunda 3-4 m genişliğinde, derinliği tam olarak bilinemeyen doğal yollarla kaya kütleleri arasında oluşmuş bir su birikintisi mevcuttur. Enişte Deresi’nin yatak genişliği düz alanlarda 8-10 m’yi , kayalık arazilerde ise yer yer 2 m yi bulur. Derede sazan türü pullu balıklar, kurbağa ve su kertenkeleleri mevcuttur.

Yaylada her yıl temmuz ayının son haftası, genellikle 25-26-27 Temmuz tarihlerinde şenlikler düzenlenir.Dışardan gelenlerin kalabilecekleri otel-motel, kamp türü konaklama yeri olmayan yaylada, sürekli ikamet edenlerin ahşap evleri mevcuttur. Bunun dışında şenlik boyunca 200-250 civarında çadır kurulmaktadır.


Yanık Yaylası

Acelle Yaylası’ndan 15-20 dakika mesafede olup, yayla evleri mevcuttur.


Sulucaova Yaylası

Beldibi’nden 22 km mesafede olup, ulaşım 50 dakika sürer. Halen elektriğin olmadığı yaylaya en yakın elektrik direği 2.5 km uzaklıkta olduğundan ileride bu sorunun giderilmesi yolunda küçük bir çaba yeterli olacaktır. Yaylada yerli halkın yaz-kış oturduğu yayla evleri mevcuttur.




Yörükyeri Yaylası

Dokurcun yolu üzerinde olup, Azizağa-Yörükyeri arası 20 km’dir. Yörükyeri Yaylası’na Sultanpınarı Yaylası üzerinden de ulaşılabilmektedir.

Çiçekli Yaylası
Dokurcun yolu üzerinde bulunan Çiçekli Yaylası, Denderiz’den 30 dakika mesafededir. Sultanpınarı Yaylası’ndan doğu istikametine ilerleyip, Yörükyeri Yaylası üzerinden de ulaşılabilir. Yaylada yayla evleri mevcuttur.

Akar Yaylası

Çiçekli yayla’sından yaklaşık 15-20 dakika mesafededir.

Haydarlar-Kuloğlu Yaylası

Akar yaylasına 10 dakika mesafededir.

Davlumbaz Yaylası

Haydarlar’a 10 dakika, Dokurcun’a 30 dakikalık mesafede olan yaylaya Dokurcun’dan güney istikametinde gidilerek Haydarlar Köyü üzerinden de ulaşılabilir.

Turnalı Yaylası

Hendek Aksu Köyü ve Akyazı Dokurcundan ulaşılan yayla,Dirimdirim ve Kındıra yaylalarıyla yanyanadır.

Çiğdem Yaylası

Hendek ilçe sınırları içinde yer almaktadır. Dokurcun ve Çiğdem Yaylası arası 18 km dir. Bununla birlikte Hendek-Karadere üzerinden Dikmen ve Çiğdem Köyleri’ne, buradan da 1500 metredeki Çiğdem Yaylası’na ulaşılabilmektedir.

Yapısıyla ilgi çeken evlerin de bulunduğu yaylanın; “topukotu” olarak adlandırılan çimle kaplı geniş alanı, küçük ve hafif eğimli tepeleri ile planlı bir çevrede oldukça hoş bir manzarası vardır. Yaylada her yıl temmuz ayının ikinci haftasında yayla şenlikleri düzenlenmektedir. Şenlikte yaylada yetişen sebze, meyveler ve hayvancılık tanıtılmakta, çeşitli eğlenceler yer almaktadır. Turizmci , gezgin ve yazarlardan oluşan büyük bir jüri tarafından Türkiye’nin en güzel on yaylasından biri olarak seçilmiştir.

Dikmen Yaylası

Hendek İlçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Hendek-Karadere üzerinden Dikmen ve Çiğdem Köyleri’ne, buradan da yaylaya ulaşılabilir. Orman gülleri ile ünlü olan yaylada elektrik mevcuttur.


Karagöl Yaylası

Taraklı’nın 21 km kuzeydoğusunda Samanlı Dağları’nın uzantısı olan dağlar üzerinde yer alıp deniz seviyesinden yüksekliği 1200 metre dir. Etrafı tamamen çam, kayın, köknar ve meşe ağaçları ile kaplı olan Karagöl Yaylası, 567 hektar genişliğindeki alanıyla, bol oksijenli havası ve soğuk içme sularıyla doğal bir tedavi merkezidir.
İlkbaharda karların erimesiyle sularla kaplanan yayla, nisan ayının ikinci yarısında, sular tamamen çekildikten sonra doğa harikası bir görünüme bürünmektedir. Yaylada her hafta cuma günleri pazar kurulur ve o gün akşama kadar çeşitli şenlikler yapılır.
Tamamen ahşaptan yapılmış yayla evleri ilgi çekmekle birlikte, son zamanlarda betonarme evler de yapılmaktadır. Her yıl yurt içinden binlerce insanımız burada kamp kurup konaklamaktadır.

Hamzapınar Yaylası

Taraklı Yaylası’nın 1 km aşağısındadır. Belengerme Tepesi’nin arka yüzünde kalan Hamzapınarı içimine doyum olmayan nefis bir soğuk suya sahiptir. Taraklı İlçesi’ne gelen konukların çoğunluğu Orman İşletmesi tarafından düzenlenen halka açık piknik alanına götürülür.

Belengerme Yaylası

Taraklı İlçesi sınırları içerisinde yer alan yayla, Karagöl Yaylası sınırında Hamzapınar Yaylası bitişiğinde, Tuzla Köyü’ne 1 km mesafededir. Belengerme Tepesi’nden bakıldığında tabiat harikası Karagöl Yaylası’nın tamamı görülebilmektedir.

İnönü Yaylası

Pamukova İlçesi sınırları içerisinde yer alan yayla, özellikle hafta sonları İzmit ve İstanbul’dan gelen ziyaretçilerin kamp yapmaları için gereken ortamı sağlamaktadır. İnönü Yaylası’ndan 20 dakikalık bir yürüyüşle, orman içindeki bir patika takip edilerek daha yukarıdaki Erikli Yaylası’na varılabilir. İnönü Yaylası’ndan doğrudan Hüseyinli Köyü üzerinden Pamukova-Çilekli-Mekece yoluna da çıkılabilmektedir.

Güzlek Yaylası

Dokurcun yolu üzerinde ve Akyazı’ya 45 km mesafededir. Akyazı-Dokurcun istikametinde Beldibi Köyü karşısından sağa dönerek Boztepe Köyü yoluna ulaşılır. Boztepe üzerinden Güzlek Yaylası, Sultanpınarı Yaylası, Yörükyeri Yaylası, Çiçekli Yaylası ve Acelle Yaylası’na, Acelle üzerinden de Yanık Yaylasına gidilir. Şerefiye ve Beldibi köyleri arası 1 km mesafededir. Beldibi-Güzlek Yaylası arası ise 12 km’dir.

Her yıl mayıs ayında çevre köylerden yaylaya gelen yaylaklar burada bulunan yayla evlerinde kasım ayına kadar kalmakta, bu süre içinde yaban çileği toplayıp satmakta ve hayvancılık yapmaktadırlar.
 

Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?



Merhaba Serkan,


dokturmussun tesekkurler,

anladimki ben hic gezmemis gormemisim...

bide burliyiz goya..


tesekkurler guzel bilgiler icin
 

Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

sentor' Alıntı:
Merhaba Serkan,


dokturmussun tesekkurler,

anladimki ben hic gezmemis gormemisim...

bide burliyiz goya..





tesekkurler guzel bilgiler icin



Rica edeim.Buraları gezdiğim yada öğrendiğim yaylalar,Tabi sadece bir kısmı daha neler var neler...
 




Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

serkan şen' Alıntı:
Rica edeim.Buraları gezdiğim yada öğrendiğim yaylalar,Tabi sadece bir kısmı daha neler var neler...

umarim birgun tanisiriz..

eminim benim gittigim yerleri gormussundur,

ama bzim senden ogrenecegimiz cok yerler var belli,
 

Ynt: Sakarya'da Nerede Trekking ve Kamp Yapılabilir?

sentor' Alıntı:
umarim birgun tanisiriz..

eminim benim gittigim yerleri gormussundur,

ama bzim senden ogrenecegimiz cok yerler var belli,

Tek başıma değilim.Gezenbilir Sakarya off road grubu olarak hep beraber geziyoruz.Sakarya Serbest Muhabbet köşesinden takip edebilirsin,yada Off road gezileri topic inden...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Mesajlar
1,523,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst