Sakarya - Sapanca - Soğucak Yaylası Off-Road Gezisi (10-15 Ağustos 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SELİM HOŞ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,528
Yer
İSTANBUL
SAKARYA,SAPANCA SOĞUCAK YAYLASI;Sapanca İstanbula 140 km mesafede doğa harikası yerlerimizden bir köşe.Sapancadan Soğucak yaylasına bizim çıktığımız dört farklı güzargah var hepsi birbirinden farklı arazi yapısına sahip 4x4 süz çıkamayacağınız güzargahda var,Norma otomobille çıkabileceğiniz güzargahta var.Ayrıca Off Road tutkunları için çok eğlenceli parkurlarda var .Yayla mükemmel herkeze tavsiye ederim.Saygılar.

1.jpg

2.jpg

4.jpg

11.jpg

Görünt046.jpg

Etiketler
Ynt: Sakarya - Sapanca - Soğucak Yaylası Off-Road Gezisi (10-15 Ağustos 2009)

Selim arkadaşım gezi hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? Kaç kişi ile, hangi araçlarla, kaç gün, kaç km yol alındı, vb.?

En önemlisi, gezi tarihi nedir? Konu başlığına ekleyelim...

Mustafa bey, biz 10-15 Ağustos 2009 günleri arası gezilerimizi yaptık,Ben hariç diğer arkadaşlarım Sapancada yaşıyor.Ben İstanbulda yaşıyorum ama kendim Sapancalıyım.İstanbul(Fatih)-Sapanca arası otabanı kullanırsak bu arada otobandan direk Sapanca çıkışı var 145 km.Sapancadan Soğucak yaylası çıkılıcak güzargaha göre 20-25 km arasında değişiyor .Yayla kamp yapmaya çok müsait,yok kamp değil konaklama yapmak isteriz diyenler için Soğucak Yaylasına 13 km kala İSTANBULDERE diye bir köy var orada çok güzel kalınacak Pansiyonlar var hem alabalık keyfi hemde yöresel lezzetleri tatma imkanı bulursunuz.Kışın malumunuz kar sebebiyle üç ay kadar yollar kapalı Off Road yapmak isteyen arkadaşlar için çok güzel parkurlar da var ,zaten zaman zaman Off Road etkinlikleri yapılıyor.Bölgeye Birtane 2004 Model tek kapı Suziki Vitara 2000cc,Birtane 1990 model Suziki Vitara JLX 1600 CC,Birtane 1953 model Willy 2500cc marka 4*4 lerle ve tabi benim 1994 model siz GEZENBİLİR üyelerinin görüşlerinden yararlanarak topladığım ve keyifle kullandğım LADA NİVA araçlarla çıktık .Bu arada araçlarda ikişer kişi olacak şekilde sekiz kişi çıktık.Günübirlik geziler için çok güzel bir yer.Ayrıca Yaylada mangal keyfi yapacam diyenler için Sapanca Merkezde İstanbul Kasabına uğrasınlar derim.Saygılar.

Görünt036.jpg

Görünt037.jpg

DSC_0982.jpg

SELİMK KARDEŞ BENDE BİR SAKARYAIN OLARAK UZUN ZAMAN GİTMEDİĞİM YERLERE SAYENDE GİTMİŞ GİBİ OLDUM NİCE KAZASIZ BELASIZ GEZMELERE İNŞALLAH BİR GÜN BERABER GEZERİZ

Sinan Kardeş teşekkür ederim.Gezi için herzaman bekleriz.Saygılar.

DSC_0035.jpg

DSC_0210.jpg

DSC_0257.jpg

DSC_0100.jpg

DSC_0138.jpg

selim kardeş bu güzel geziden daha foto varmı çok güzel gezi olmuş

Soğucak yaylası görülmeye değer güzel bir yer, haberim olursa ben de gezilerinize katılmak isterim.

serkan kardeş inşallah gezilerimiz olcak böylece de tanışmış olacaz. şu an bir favoritim var onu satmaya çalışıyorum.. hedefim isoff'un erciovadaki etkinliğine kadar bir niva almak orda tanışır ve gezi planları yaparız..

Soğucak yaylası çok güzel bir yer ,Biz bir seferinde gece çıkmıştık Dolunay da vardı Ay'ın manzarası Yaylada mükemmel.Yanımızda makine olamadığı için görüntü alamıdık.Gece gezileri düşünebilirsiniz.

geziniz güzel olmuş.
paylaşım için teşekkürler.

Beyler kimse ayilardan ve domuzlardan bahsetmiyor.
yaylaya çikinca sol tarafa dogru tecrubesi olmayan arkadaşlar yuruyuş yapmasin.
gercekten 10 numara yayla.

Evet doğru söylüyorsunuz oralara gece çıkacağınız zaman mümkünse yanınıza savunma amaçlı Av tüfeği ,varsa ruhsatlı bir tabanca almak doğru olur zira bana Domuz rastladı ama,henüz Ayı görmedim.Birde gece gezimizde iniş esnasında grubun önüne bir tane Tavşan düştü tam beş km öndeki aracın farının aydınlatma bölgesinde bizle beraber koştu nezaman farı söndürdük o zaman ortadan kayboldu .Tavşanı tebrik ettik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR