Sakarya - Doğançay Şelalesi Kış Doğa Yürüyüşü (30 Ocak 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,973

hasan110

Kamp III
Yer
SAKARYA
Sonbahar mevsiminde Yaptığımız doğançay gezimizin güzelliklerini kış ortamındada yaşamak istedik.Bu amaçla uygun hava şartlarında yola koyulduk.Adapazar merkez de sulu kar yağışlı pazar sabahı 09:30 da yola çıkarak doğançaya vardık.10:30 da yürüyüşe kar yağışı altında başladık .Yüksekliğin artması ile kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde iken yolumuza devam ettik.Daha önceden rüzgar ve selden bir çok ağacın devrilmesi sonucunda kapanan patikalardan güçlükle ilerledik.Yürüyüşümüz saat 17:00 da sona erdi.

Doğançay rota.jpg

DSCF2838.jpg

DSCF2839.jpg

DSCF2841.jpg

DSCF2842.jpg

Etiketler

Ynt: Sakarya - Doğançay Şelalesi Kış Doğa Yürüyüşü (30 Ocak 2011)

Yamaç geçişlerinde sol tarafın uçurum olması sebebi ile biraz ağır ve temkinli ilerledik.

DSCF2879.jpg

DSCF2886.jpg

DSCF2890.jpg

DSCF2893.jpg

DSCF2904.jpg

Devrilmiş ağaçlardan kapanan patikaları sağ taraftan ip çıkışı ve inişi yaparak aştık.

DSCF2948.jpg

DSCF2911.jpg

DSCF2912.jpg

DSCF2949.jpg

DSCF2951.jpg

engel aşma çalışmaları devam ediyor.

DSCF2954.jpg

DSCF2957.jpg

DSCF2961.jpg

DSCF2962.jpg

DSCF2968.jpg

Doğançay şelalesinde dinlenme ve yemek molası..

DSCF2928.jpg

DSCF2929.jpg

DSCF2933.jpg

DSCF2935.jpg

DSCF2937.jpg

Tebrikler Hasan bey.
Etkinliklerinizi devamını diliyorum.

Paylaşımınız için teşekkürler. Manzara ve kar müthiş. Üşüyerek izledim. Yapılan işi severek yaptığınızda bazıları için meşakkat gibi görünenler hoş bir macera olarak yaşanıyor. Kutluyorum...

arı' Alıntı:
Paylaşımınız için teşekkürler. Manzara ve kar müthiş. Üşüyerek izledim. Yapılan işi severek yaptığınızda bazıları için meşakkat gibi görünenler hoş bir macera olarak yaşanıyor. Kutluyorum...

Yorumlarınız için size ve diğer arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.Düşüncelerinizde çok haklısınız oturun evinizde,ne işiniz var oralarda diyenlerle uğraşıyoruz maalesef.İşte bu yüzden GEZENBİLİR SİTESİNİ bir başka seviyorum çünki halimizden anlayan dostlar burda.İnanın tüm konuları en ince noktasına kadar okuyup, çoğu yere gidemesekte kendimizi orada hissetmemize yardımcı oluyor.
Herkeze selamlar.

Güzel bir yürüyüş olmuş,takriben Doğançay-Şelale arası kaç km?Normal şartlar altında kaç saatlik sürede alınabilir acaba?Biz bir kaç öğretmen Sapanca'dayız,yakın yerlerde doğa yürüyüşünü seviyoruz,tatillerde,ama sizin gibi profesyonel değiliz,alet edavat yok bizde,zorluk derecesi orta halli yerler hoşumuza gidiyor.Fotoğraf çekmeye de bayılıyoruz.Yemek yemekten de hoşlanıyoruz.Kaybettiğimiz kalorimizi geri almadan gelmiyoruz:smiley:))
Başka bu çevrede nereler var gezmiş olduğunuz?Mart-Nisan gibi şelale akar mı acaba?
Ayrıntılı vermişsiniz,teşekkürler ve devamını diliyorum.

dağtaş' Alıntı:
Güzel bir yürüyüş olmuş,takriben Doğançay-Şelale arası kaç km?Normal şartlar altında kaç saatlik sürede alınabilir acaba?Biz bir kaç öğretmen Sapanca'dayız,yakın yerlerde doğa yürüyüşünü seviyoruz,tatillerde,ama sizin gibi profesyonel değiliz,alet edavat yok bizde,zorluk derecesi orta halli yerler hoşumuza gidiyor.Fotoğraf çekmeye de bayılıyoruz.Yemek yemekten de hoşlanıyoruz.Kaybettiğimiz kalorimizi geri almadan gelmiyoruz:smiley:))
Başka bu çevrede nereler var gezmiş olduğunuz?Mart-Nisan gibi şelale akar mı acaba?
Ayrıntılı vermişsiniz,teşekkürler ve devamını diliyorum.

Sayın Hocam
doğançay merkezinden parkurun başladığı (Kırmızı rota) yer yaklaşık 2.5 km buraya kadar araç ile geliniyor buradan sağ tarafa (kesim sahası)tabelasının bulunduğu yol başlağıçtır.Buradan parkur yaklaşık gidiş 4.5 km normal yürüme ile 2 saatte varılır .yol ve patika direk şelalenin bulunduğu vadinin üst kısmına götürür,burada yan yana ilk 2 yayla evi göreceksiniz aradan aşağıya şelalenin olduğu yer 200 m mesafede fakat oldukça dik ve risklidir dikkatli olunması gerekir kimi yerde ağaçlar arası ip gererek iniş ve çıkıışta yardım alınmalıdır.Mart sonu nisan başı karların erimesinden dolayı şelale en yüksek debide olabilir.
Sapancada olmanız dolayısı istanbul dere alabalık evi nin ordan başlayan soğucak şelalesi parkurunuda size önerebilirim.Parkur başlangıç tabelası mevcuttur.mesafe ve zorluk olarak doğançay ile aynıdır.Bu aylarda karlı olduğu unutulmadan tedarikli gidilmelidir.
iyi geziler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR