Sakarya - Akyazı - Acelle Yaylası Doğa Yürüyüşü(23 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,261

sera

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Şehir kalabalığından bunalıp stres atamak isteyenlerle beraber 23.Kasım Pazar Acelle Yaylası’na gidiyoruz.
Acelle yaylası, Akyazı İlçesi’nin 35-40 km güneyinde yer alır. İlçe merkezinden yaylaya ulaşma süresi yaklaşık olarak 60 dakika’dır.
Geniş yapraklı ve iğne yapraklı ağaçlardan oluşan bir bitki örtüsüne sahiptir. Ayrıca orman içlerinde orman gülü ve şimşirden oluşan bodur ağaçlarda mevcuttur. Kanlıca, kuzugöbeği gibi yer mantarları ve ağaç mantarları bulunur.
Yaylanın tam ortasından Enişte Deresi geçmektedir. Bu dere üzerinde halk tabiriyle “Büyük Deniz” denilen 60-70 m uzunluğunda 3-4 m genişliğinde, derinliği tam olarak bilinemeyen doğal yollarla kaya kütleleri arasında oluşmuş bir su birikintisi mevcuttur. Enişte Deresi’nin yatak genişliği düz alanlarda 8-10 m’yi , kayalık arazilerde ise yer yer 2 m yi bulur. Derede sazan türü pullu balıklar, kurbağa ve su kertenkeleleri mevcuttur.

GEZİ KÜNYESİ
Yer: Akyazı - Sakarya
Araç Yolculuğu: 3 Saat
Yürüyüş Süresi: 3 - 4 Saat
Derece: Orta

YANIMIZA ALMAMIZ GEREKEN MALZEMELER
*Yedek yürüyüş pantolonu,
*Atlet veya tişört benzeri ince üst giyecek,
*Mevsime göre yağmurluk, yedek ayakkabı, en az iki çift çorap,
*Su taşıyabilmek için matara veya pet şişe,

HAREKET YERLERİ VE SAATLERİ
06:30 - Bakırköy İncirli Boyner Önü
07:00 - Taksim AKM Önü
07:30 - Kadıköy Haldun Taner Önü

ÜCRET VE ÜCRETE DAHİL OLANLAR
Katılım kişi başı 65 YTL
Buna sabah kahvaltımız (sandviç+çay), öğlen yemeğimiz (sınırsız barbekü, sucuk, sosis vs), araç kirası, rehberlik hizmeti, şeker, çikolata, bisküvi, dostluk, arkadaşlık v.s. herşey dahil..

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Bana ulaşacağınız bilgiler aşağıda.. Sevgilerimle...
Seher Azbay
0 532 – 541 31 74
seher@biskatur.com

Etiketler
Ynt: Sakarya - Akyazı - Acelle Yaylası Doğa Yürüyüşü(23 Kasım 2008)

Konu içersine ;

Parkurda daha önce yaptığınız etkinliklere ait fotoğrafları yerleştirmeniz mümkün mü acaba.?
Daha fazla görsel materyalin olması gerekir diyorum.

bilgisayarım çökmüştü ve tüm resimlerim yok oldu. aama daha önce gittiğimiz arkadaşlardan taleb edeebilirim :smiley:

Niye çöküyor .?
Tabii ruhsat almadan kaçak inşaat pardon bilgisayarda klasör açarsanız çöker tabi.
:smiley:

Şaka bir yana fotoğrafları bekliyoruz.
Konu başlığında yaptığım düzenlemeyi de mazur görünüz.
Forumda belli bir standart var.
Ona uydurdum sadece.
Paintball konunuza da bakmalıyım bir ara.

Tabii özür dilerim ben dikkat etmeden yolladım :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,937
Kaydolan Son Üyemiz
İsmet Avcıoğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR