Sadağ Kanyonu (10 Haziran 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,365

KanyaK

wish me luck.
Web
www.kaanyakar.com
Sadağ Kanyonu, Bursa'nın Orhaneli İlçesine bağlı Sadağ (Seda) Köyü yakınlarında bulunmaktadır.

Google Harita görüntüsü için <a href="http://maps.google.com/maps?ll=39.866484,28.911102&spn=0.009701,0.019612&t=h&z=16&om=1&msa=0&msid=110232094809785218307.000001132927567af3f5e">tıklayınız</a>...

Geçtiğimiz pazar bu doğa harikasına düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldık. Müthiş bir geziydi. Hele hele dönüşte tutulduğumuz sağanak yağmur kendimi Amazon Ormanları'nda hissetmeme neden oldu. :smiley: Zaten dönüş de hiç fotoğraf çekemememin nedenide budur. :smiley:

Sadağ Köyü'ne gelindiğinde araçlardan indik, hazırlıklar yapıldı ve GEA ekibi üyeleri gerekli açıklamaları yaptıktan sonra yürüyüşümüz başladı.

a.jpg

Yürüyüşe başladıktan sonra kanyonun girişine gelene kadar tarla yolundan yürüdük. En sıkıcı kısım buydu elbette. :smiley: Ama kanyonun girişinde ki bu muhteşem görüntü büyüledi bizleri. Sanki dev bir kale kapısı gibi karşıladı bizleri.

aa.jpg

ab.jpg

4869.jpg

Kanyonun içinden geçerken dahada büyüleniyor insan. bakınız..,

10.jpg

4.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

5.jpg

Ee biraz ıslanıyorsunuz tabi. :smiley: Hele birde tedbirsizseniz. :smiley:

DSC02188.jpg

Ve kanyonu gezme amacımıza ulaşıyoruz. :p Kaplıca bizi sıcacık suyuyla karşılıyor,

2759.jpg

1973.jpg

Karnımızı da, sıcacık suların ısıttığı granit bloklarının üzerinde doyurduktan sonra, doğudan gelen karabulutların ve gökgürültülerinin eşliğinde dönüşe geçiyoruz. Tabi bu emarelerden tahmin ettiğimiz gibi sağanak bir yağmur başlıyor. :smiley: Ben böyle ıslandığımı hatırlamıyorum. (askerliğim hariç :smiley: ) Sadağ Köyü'nde yaşayan süper insanlar, köy kahvesinde odun sobasını yakıyor bizlere. Orada kendimizi kurutup, ikram edilen demli çayla içimizi ısıttıktan sonra geldiğimiz yere, şehrin betonuna doğru geri dönüyoruz.

Umarım gezenbilir'le de gitme şansı yakalarız. :smiley: Selamlar..

Etiketler
Ynt: Sadağ Kanyonu (10 Haziran 2007)

Çok güzel bir yermiş, ilk iki resim Lost'un manzaralarını çağrıştırdı... Paylaştığınız için teşekkürler.

Bir Bursa'lı olarak Sadağ'ı göremedim,belkide İstanbul'da yaşamanın dezavantajı...Resimler için teşekkürler...

Çok güzel bir yer. Katılan herkesi tebrik ederim. Resimler için teşekkürler...

*Eskiden insanlar doğanın değerini daha çok biliyor ve değerlendiriyorlarmış ki ,o zamanın şartlarıyla oralara yapılar inşa etmişler ve sefasını sürmüşler...Zevkler konusunda ne kadar uzaklaşmışız...

Bu tür güzel yerleri görünce doğa aşkım daha da artıyor. En iyisini bizim orta asyadakiler yapmış Adamlar başlarının üstüne gökyüzünden başka örtü gelince bunalıma girermiş :smiley: Sanırm genlerle alakalı bu sevgi :smiley:

* Bu tür yerlerin zevkleri, tatmasını ve yaşamasını bilenin değeriyle daha da artıyor.Yoksa Doğadan zevk almayanla orada bulunsan ne anlam ifade eder bir düşünsene...

Paylaşımınız için teşekkürler.Ne güzel bir yermiş....Bursa civarını bu sene kısa aralıklarla gezmeye çalışıyorum.Lebiderya bir şehir ama İstanbul Bursa arası ,iş güç derken anca oluyor.Siz yazın gitmişsiniz.Kışın gitmeye çalışsak sıcak sular iyi de ulaşım problemi yaşanır mı acaba...

Uyuyan devi uyandırayım. Dün can sıkıntısıyla araba ile dolaşırken solkuğu orhaneli'de aldım. Tesadüfen Sadağ Kanyonu 8KM tabelasını gördüm ve yola daldım. Ancak bu tabeladan başka yol üstünde hiçbir tabela yok. Haliyle yanlış yöne devam edip farklı bir yere gittimişim ancak yarı yolda fark edip SAdağ köyüne geri dönünce köylülere sordum. Onlarda sağolsunlar yolu tarif ettiler. AMa ben yolu bulduğumda saat 17 olmuştu köylüler bu saatten sonra gitmeyin erken gelseydiniz iyi olurdu diyince benimde hevesim kursağımda kaldı. İnşallah başka bir seferde mutlaka burayı gidip göreceğim.

Mehmet bey vaktiniz olursa sadağ kanyonundan gelen kaplıca suyuyla çalışan bir termal tesis yapıldı o yola, oraya uğrayın. Fiyatları oldukça uygun. Böylece hem kanyon hemde termale gitmiş olursunuz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri