Sabit Nokta Teçhizatı / Vinç Çapası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,811
Ynt: Sabit Nokta Teçhizatı / Vinç Çapası

bilgilerin bikopyasını gönderirseniz seviniriz.

Etiketler

Arkadaşlar uzun değerledirmelerden sonra dün sabit nokta için çözüm olacağını düşündüğüm danforh tipi tekne çapasını aldım en kısa zamanda deneyerek sonucu paylaşacağım.

Çapa şöyle bir şey,
CapaDanfort.jpg

Arzu edenler internet sayfasından inceleyebilir.
http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=25&gId=11&pId=45

Ayrıca Fortress tipi olanlar da var ancak fiyatları oldukça yüksek.

Selamlar,

Alper

bütün çalişmalar güzel olmuş varlıkefenin son çalişması içinde en çok hoşuma gidenlerden
çamurdan daha ziyade kumda çok daha kullanışlı olacağını düşünüyorum

çalişmalarda herkese kolay gelsin

mustafa abi sen hangi modelde karar kıldın yapmaya başladın mı ?

Maalesef hiç ilgilenemedim... Bu konunun 3. mesajında fotoğraflarını verdiğim çapanın teknik çizimlerini yapıp Yüksel'e vermiştim. Bir tane örnek yapacaktı. Geçen hafta başladığını söyledi, onu bekliyorum. Alper'in gösterdiği örnek de ilgimi çekti. Ona da bir bakacağım.

Tek araçla off-road yaparken (yapılmaması lazım) ilerleyemeyecek kadar battığımızda, etrafta ağaç ve benzeri bir sabit nokta yoksa ve vinç çapamızda yoksa küreğimizle kazdığımız çukura (oda yoksa yandınız :D ) yedek lastiğimizi gömerek sabit nokta yapabiliriz. Her ne kadar zahmetli gözüksede başarı oranı vardır ;)

Jeep34' Alıntı:
Tek araçla off-road yaparken (yapılmaması lazım) ilerleyemeyecek kadar battığımızda, etrafta ağaç ve benzeri bir sabit nokta yoksa ve vinç çapamızda yoksa küreğimizle kazdığımız çukura (oda yoksa yandınız :D ) yedek lastiğimizi gömerek sabit nokta yapabiliriz. Her ne kadar zahmetli gözüksede başarı oranı vardır ;)

eheheheheheh çok güzel , inanmazsın benim arabamda 5 adet kürek var, 3 ü tam boy yeterli personelle arabayı bile gömeriz.

bu aletten istediğim randımanı alamadım.daha doğrusu toprak zeminde istediğim sonucu alamadım.belliki teknik bazı detayları gözönüne almadığımız için sonuç böyle oldu.kumda daha iyi sonuç alınabileceğimi düşünüyorum.bende nette gördüğüm başka bir ürünü yaptım.ama henüz deneyemedim.ortadaki kol mil üzerinde yukarı aşağı haraket ederek ederek aleti zemine saplamayı veya zeminden çıkarmaya yarıyor.inşallah denemeler iyi sonuçlanır.
i523082sn01.jpg

25102008150.jpg

şöyle düşünün 1 metre uzunluğunda kalın bir boru.
borunun tam ortasına çeki kancasını bağlamak için bir halka
borunun her iki ucuna ise kalın saçdan u kelebek kanat
1 metre toprağa gömüp
kendimizi kurtarıyoruz.
projeyi size hafta sonu sunucam.
resimleriyle saygılar

ben tek çözümü kazma ile 1 metrelik veya zeminin yumuşaklığına göre daha derin ufak bir mezar olarak düşünün kazıp, 1 metrelik sağlam boruyu gömmek. borunun tam ortasına halka kaynatmak kancayı takmak için ve sonuç

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR