Sabit Nokta Teçhizatı / Vinç Çapası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,811
Ynt: Sabit Nokta Teçhizatı / Vinç Çapası

Elinize sağlık, güzel olmuş.
Linkte farklı bir uygulama var, biraz daha teferruatlı.

http://www.anchorright.net/viewEndorsement.php?id=aus&title=22

Sabit nokta olarak toprağa viralanacak türbişon tarzı bir çubuk ta bana makul gözüküyor. Çekiş yönünün tersi istikametine eğik olduğu ve yeterince derine indiği sürece iş görür diye düşünüyorum. 1,5 metrelik bir çubuğu sığdıracak bir yer bulmak zor olmaz herhalde.
Taşıyabileceği yatay yük; milin çapı, derinlik ve toprağın yoğunluğuyla ilgili olsa gerek, yarın bir araştırayım.

Etiketler

biz karda emniyet almak için T çubuk kullanırız yaklaşık 90 cm boyunda açısını doğru ayarlayıp doğru kullanıldığında bayağı güvenlidir aynı mantıkla çalışan bir şey yapılabilir fakat türbişon tarzı bir emniyet malzemesinin T tarzı sıkışma yapacak kenarları olmadığından güç uygulandığında çakıldığı açıda kalmama ve fırlama sorunu olabilir.

birde bunu deneseniz yapımı ucuz ve kolay... 4-5 kg geçmez ..bir web sitesinde görüp yapmıştım..kazıkların boyu 60 cm.uç kısımdaki halkaları biraz aşağıya kaynatmak daha mantıklı yere çakarken halkaların formu bozuluyor...
apa.jpg

evet eminimki buda kesinlikle işe yarıyordur.ama açıkçası bu birazda zevk işi.gözede hitap etmeli diye düşünüyorum.schweps arkadaşımızın gönderdiğide çok hoşuma gitti.belki direk onun üstündede çalışabilirim.

Fahri, enteresan bi sistem bu da... Biraz daha detaylı anlatsana...

L köşebentler arasında başka bir bağlantı yok mu? Sadece 2 çelik halat mı var?

Bir de vinç bağlantı detayı nasıldır?...

Köşebentlerin üçünü birden aynı anda yere (ne kadar) çakıp ondan sonra mı vinçle çekiyorsun?

prt-closed-sizes.jpg

prt-open-sizes.jpg

PRT-step-one.gif

PRT-step-two.gif

evet bu alet daha küçük ve daha esnetik gözüküyor merak ettigim şey arka kısımdaki kol ne işe yarıyor

evet bu model çok hoşuma gitti ve hemen imalata koyuldum.bu daha şık ve orjinal olacak inşallah.
capam.jpg

Bravo... Bu ne heyecan ve tez canlılık... Kolay gelsin...

Gelişmeleri bekleriz...

evet son çapa son şeklini aldı.test sonucuna göre doğru kaplamaya.....
capam3.jpg

Sap-kürek açısı bana biraz "dik" gibi geliyor ama...

Merakla bekliyoruz...

yaptığınız aleti denedinizmi nasıl bir performans verdi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR