rrc yakıt ve masraf konusu;

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,993

oky

Kamp III
Yer
Ankara
selamlar ;
siteyi inceledim ama çoğu modellerle ilgili sitede tatminkar bilgi ve görüş mevcutken Range rover clasic ile yeterli miktarda bilgi edinemedim bu konuda 4 sorum olacak;

1- 1987 modele kadar olan 4 videsli manuel ve otomatik rrc'ler benzinde ve lpg de 100 km de ne kadar yakıt yakar(lt) ?
2- Bu araçların otomatiklerimi yoksa düz videslilerimi makbüldür?
3- Sağlamlık ve bakım masrafı olarak bu araçlar kullanıcıyı üzermi?
4- Bu araçlarda diğer eski model araçlara göre modifiye yapmak masraflımı ucuzmudur?

şimdiden teşekürler .... oktay...

Etiketler
Ynt: rrc yakıt ve masraf konusu;

sanırım oldukça masraflı araçlar kimse söylemek istemiyor :smiley:

oktay wheeler dealers diye bir program var
araba alıp toplayıp satıyorlar
orada bir tanesini toplamışlardı
izlersen bir fikir verebilir

Sentinel' Alıntı:
oktay wheeler dealers diye bir program var
araba alıp toplayıp satıyorlar
orada bir tanesini toplamışlardı
izlersen bir fikir verebilir

teşekkürler fırat ... bakıım programa ... bu araçların birazda benzindeyken 100 km de kaç lt yaktıklarını merak ettim 20 lt buluyormudur acaba diye ?

bu araçların benzinde yakıtları ile ilgili olumsuz yorumlar duydum . hakikaten yakıtları fazlamıdır , 100 km de kaç lt benzin yakar . diğer jeeplere göre( örneğin cherokeler) . bu araçlar hakında bilgisi olan arkadaşalrdan yardım bekliyorum teşekkürler?

Selam Oktay.nasılsın Fatih ben.bi land sevdası sezdim.
oktay şöyle söyleyim 20 lt civarı diye biliyorum.cherokelere göre oldukça yüksek rakam.
benim disco1 100 km de 30-35 litre lpg yakıyor oda normal koşullarda arazide 40litreyi geçiyor diyebilirim.tabi 3.9 v8 motorla.

selam fatih iyiyim sen nasılsın ?
senın arabayı kullandıktan sonra rrc lere merak saldım evet :smiley:
bu aralar rrc bakıyorum temız bulabılırsem almayı dusunuyorum ...
ben cherokee ıle maksımum 100 km de 24- 25 lt arası lpg yakıyorum sehır ıcı..

rrc ıcınse benzınde maksımum 17 lt yakar dıye dusunuyorum .
gecenlerde bır tadıkdık 88 model 3.5 v8 rrc ıle şehir dısına çıkmıs 1000 km yol yapmıs , ama aracı standart, hız yapmamıs ,90 ı gecmemıs ve yakıt tuketımı de 100 km de 16 lt lpg yaktım dedı eğer bu rakamlar doğruysa cok guzel bı rakam fakat senın aracta rrc lerle aynı hatta daha da ıyı motor yakıtı ıse neredeyse ıkı katı neden bu farklılık ????

ben aracı az kullandıgım ıcın lpg takdırmayı dusunmuyorum ancak sehır dısı 18 lt yı gecıyorsa kesın taktırmam gerekecek...

gercı lpg de de bence yakıt maliyeti en fazla %25 -30 cıvarında azalıyo ., lpgnın bakımı , ayarı, bujısı ,soğuk havalarda ısınıncaya kadar benzın yakması ,lpg kurulum masrafı ,raporla,r ızınler, vs derken eger aracı azkullanıyosan aynı fıyata gelıyo lpg taktımakda gereksız ...

şimdiye kadar yaptıgım ölçümlerdeki sonuçlar.enson geçen hafta bujileri hava filtresini degiştirdim arabanın çekişi degişti.sanırım şu an 25 litre civarına düşecek.
yakıt birde arabanın genel bakımıyla ilgili tabi.arkadaşta 2001 3.9 v8 var.sadece gezilerde kullanıyor benzin ile 0.80krş yaktıgını söylüyor.böyle bi sonuç bence çok ama çok normal.onun için şimdilik lpg düşünmüyor.
şaşmaz da bi ustamızda 1990 rrc var.en son iki hafta önce bi gezide beraberdik.sonuçlar benim söylemimden çok farklı değil.%10 kadar daha düşük diyebilirim.
1 ay önce okuldan yakın arkadaşım 1990 rrc sattı.full yapılı bi araçtı.yanlız motorunda sorun vardı diye biliyorum.
bu araçları alırken iyi bir land ustasına titizlikle göstermeni öneririm.
diger aracı ne yaptın?

diğer aracı satıcam sahıbınden de ılan var ...
ondan da cok memnunum da daga bayıra dereye aracı acımadan vurabılecegım cj 5 tarzı arac dusunuyorum benım kı bıraz luks kacıyor :smiley:

rrc benzınde 20 lt yuksek rakam.. aracın otomatık veya duz olması da farkedermı cok ?

fatıh arkadasın aracını ne kadar sattı?
sasmazdakı ustanın ısmı neydı?

1988 model otomatik vites rrc sahibiyim 580 km yolu 310 tl lpg yakarak katettim hesabı buna göre yapın arazide değişebilir bu rakam yakıt olayı dışında çok memnunum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR