Römork'dan Karavan Yasal Olarak Yapılır Mı ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gorunum35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,924
ayrıca O2 belgesi diye yanımızda taşıdığımız bir belge yok zaten tescil belgesinde aracın cinsi olarak O2 ibaresi vardır. M1 , N1 , M1G vs gibi
 

Etiketler
Bu konu başlığı altında tüm yazdıklarımı okursanız konuyu ve ne anlatmak istediğimi net olarak anlarsınız. Trafik mevzuatı ayrı, Belediye mevzuatı ayrı, imar mevzuatı ayrı, tarım mevzuatı ayrı, medeni kanun ayrı. Konuyu tek mevzuat altında incelerseniz hataya düşersiniz. Gene konu başlığı altında belirttiğim gibi uygulayıcının mevzuata hakim olmamasının avantajıyla ya da göstereceği hoşgörüyle "idare" de edilebilirsiniz. Bunlar mevzuatın konuya cevaz verdiği anlamına gelmez. Madem mevzuata tam hakimsiniz belirttiğim mevzuatlarla da ilişkilendirerek konuyu tekrar incelerseniz ne demek istediğimi belki o zaman daha iyi kavrayabilirsiniz..
 

Ayrıca ruhsatlı hususi olarak geçen aracınızla ticari mal niteliği olmayan kişisel malınız olan her yükü ( trafik mevzuatına aykırı yükler hariç) taşırsınız ve K belgeniz olmasına gerek yoktur. Örnek isterseniz aracınızın arkasına taktığınız kendinize ait teknenizi romorkla K belgeniz olmadan istediğniz gibi taşıyabilirsiniz ( Trafik mevzuatı açısından uygun olmak şartıyla )
K belgesi mevzuatı Ulaştırma Bakanlığı sorumluluğunda , Trafik Zabıtası işlemleri İçişleri bakanlığı sorumluluğundadır. Ancak K belgesi ile ilgili denetim yetkisi aynı zamanda Trafik Zabıtasına da verilmiştir.
 

Bu yazdıklarınızın konu başlığı ile ilgisini kuramadım. Algı sorunum var kabul ettim. Teşekkür ederim ışık oldunuz.
 





Merhaba, yazınız ilgimi çekti. Bu konuda bir sonuca varabildiniz mi?